Dolar 32,5037
%0.05
Euro 34,8993
%-0.21
Altın 2.438,570
%0.1
Bist-100 9.717,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'nin yol haritasını açıklıyor

CHP'nin yol haritasını açıklıyor

Kılıçdaroğlu, anayasa değişikliğiyle ilgili TBMM Anayasa Komisyonu ve Genel Kurul ile olası bir referandumda izleyeceği muhalefetin içeriğini belirledi.

  • Ege Postası
  • 16.12.2016 - 15:24

CHP Genel Başkanu Kemal Kılıçdaroğlu Parti Meclisi (PM) ve Meclis Grubu’nu kapalı toplayarak milletvekilleriyle bir araya gelecek.

AKP ve MHP’nin ortak imzayla sunduğu anayasa değişikliği teklifinin ardından suskunluğunu koruyan Kılıçdaroğlu, TBMM’de 2017 yılı bütçe görüşmelerinin bitmesinin ardından harekete geçecek. Kılıçdaroğlu anayasa paketinin TBMM Başkanlığı’na sunulmasının ardından kurmaylarıyla değerlendirmeler yaparak takınılacak tutumu belirleyecek.

Kılıçdaroğlu, yarın PM üyeleri ve milletvekillerini toplayarak partisinin izleyeceği muhalefetin içeriğiyle ilgili görüş alışverişinde bulunacak. Anayasa değişiklik teklifinin Meclis Başkanlığı’na sunulmasının ardından neden açıklama yapmadığı merak edilen Kılıçdaroğlu, önümüzdeki salı günü TBMM’de haftalık grup toplantısında partisinin görüşlerini ve neler yapılacağını tüm detaylarıyla kamuoyu ile paylaşacak.

Kılıçdaroğlu’nun hem Meclis’te hem de referanduma gidilmesi halinde meydanlarda gerilimi artıran, ayrıştırıcı söylemlerden uzak duracağı ve partilileri de bu konuda uyaracağı öğrenildi.

RÖTUŞ DEĞİL TAMAMEN RET

CHP’nin anayasa çalışmalarını yürüten Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Meclis çatısı altında yürütecekleri muhalefetle ilgili şunları söyledi: "İlk olarak TBMM’de komisyon çalışmalarında, komisyon üyelerini iknaya çalışacağız. İlk amacımız teklifin komisyonda kabul edilmemesi. Bu projenin parlamentoya yakışan bir sistem olmadığını, nasıl bir sistemin önerildiğini ve bu sistemin Türkiye’yi hangi noktaya sürükleyebileceğini tüm detaylarıyla anlatacağız. Amacımız teklifin rötuşlanması değil tamamen reddedilmesi. Diğer partilerin milletvekillerini ikna etmeye çalışacağız." Hürriyet / Rifat Başaran 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.