Dolar 32,5965
%0.38
Euro 34,8334
%0.29
Altın 2.497,620
%0.53
Bist-100 9.465,00
%-0.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP PM pazar günü olağanüstü toplanacak

CHP PM pazar günü olağanüstü toplanacak

Genel Başkan Kılıçdaroğlu, Mersin Milletvekili Fikri Sağlar'ın tedbirli olarak YDK'ya sevkini görüşmek üzere, PM'yi 7 Mayıs Pazar günü olağanüstü toplantıya çağırdı

  • Ege Postası
  • 03.05.2017 - 22:56

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mersin  Milletvekili Fikri Sağlar'ın tedbirli olarak Yüksek Disiplin Kurulu'na (YDK)  sevkini görüşmek üzere, Parti Meclisi'ni (PM) 7 Mayıs Pazar günü olağanüstü  toplantıya çağırdı.

Bugünkü Merkez Yönetim Kurulu  (MYK)  toplantısında, basında yaptığı açıklamalar nedeniyle, Mersin Milletvekili  Fikri Sağlar hakkında disiplin soruşturması başlatılması için PM'den talepte  bulunulmasına oy birliği ile karar verilmişti.
 
MYK'nın ardından Genel Başkan Kılıçdaroğlu tarafından PM üyelerine  olağanüstü toplantı çağrısı yapıldı.
 
Kemal Kılıçdaroğlu imzasıyla PM üyelerine gönderilen yazıda, Sağlar'ın  tedbirli olarak YDK'ya sevkini görüşmek üzere, PM'nin 7 Mayıs Pazar günü  olağanüstü toplanacağı bildirildi.
 
CHP Tüzüğünün 37. maddesi uyarınca olağanüstü toplantıya çağrılan  PM'nin tek gündem maddesi ise Fikri Sağlar'ın durumu. PM, tüzüğün ilgili  maddeleri uyarınca parti disiplini dışında hareket ettiği belirtilen Sağlar'ın  tedbirli olarak YDK'ya sevk edilmesini görüşecek.
 
Çağrı yazısında Sağlar için tüzüğün 68'inci maddesinin A ve F  fıkralarının uygulanması istenecek.
 
Söz konusu maddenin F fıkrasında, kesin çıkarma ve geçici çıkarma  istemi ile disiplin kuruluna gönderen organ, gerekli görürse önlem niteliğinde  olmak üzere, üyeyi görevden uzaklaştırabiliyor. Bu durumda dosya 5 gün içinde  görevli disiplin kuruluna gönderiliyor ve bu süre içinde karar ilgiliye tebliğ  ediliyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.