Dolar 32,5887
%0.35
Euro 34,7713
%0.11
Altın 2.507,600
%0.93
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP ve STK’lardan Dalgıç’a tam destek!

CHP ve STK’lardan Dalgıç’a tam destek!

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç hakkında suçlaycı yayınlar yapan bir gazeteye tepki gösteren Çeşme Kent Konseyi ve Çeşme Demokrasi Platformu üyeleri bir basın açıklaması yaparak tepkilerini dile getirdiler.

  • Ege Postası
  • 17.07.2017 - 09:29

Çeşme Kent Konseyi’nin düzenlediği basın açıklamasına CHP Çeşme İlçe Başkanı Ekrem Oran, CHP Çeşme İlçe Kadın Kolları Başkanı Günseli Karakurt Saatli Çeşme Kent Konseyi Başkanı Ömer Önal ve Yönetim Kurulu üyeleri ile Kent Konseyi Meclis Başkanları, Çeşme Belediyespor Kulübü Başkanı Şerif Gün, Pir Sultan Abdal Çeşme Şube Başkanı Sedat Mutlu, Çeşme Belediye Meclis üyeleri Banu Ayhan, Aybars Yıldırım ile CHP Çiğli Meclis üyesi Erkan Tuncer, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Berna Güler, Çeşme ADD Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Ayhan ve yardımcısı Mehmet Bilgiç, CHP Çeşme İlçe Yönetim Kurulu üyesi Özay Dinç, Çeşme Kent Konseyi Muhtarlar temsilcisi Rasim Özgül, Eğitim-Sen Çeşme temsilcisi Hasan Karakaya ve vatandaşlar katıldı.

Çeşme Kent Konseyi Başkanı Ömer Önal, ulusal bir gazetede çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığına vurgulayarak, “ Çeşme Belediyesi ve Başkan Muhittin Dalgıç’ı suçlayıcı bu haberler hiçbir şekilde gerçeği yansıtmadığı gibi kamuoyunu da yanıltmaktadır. Çeşme, gerçekleştirdiği organizasyonlarla ekonomik kalkınmaya yönelik hamlelerine devam ederken son günlerde maksadı anlaşılamayan asılsız iddiaların hedefi olmuştur. Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılar ve sosyal gerginlik ortamında en çok etkilenen sektörlerden biri de turizmdir. Tüm bu sıkıntılara rağmen Çeşme, plajları,kumu, denizi ve eğlence anlayışıyla halkımızın en çok tercih ettiği tatil beldelerinden biri olmayı sürdürmektedir. Buna mukabil basında ve sosyal medyada Çeşme’mize karşı sert, asılsız ve karalayıcı bir kampanya yürütülmüştür. İddialar dayanıksızdır. Geçtiğimiz kış yaşanan talihsiz deniz kaasının ardından sezon öncesi belediyemizce farklı kurumlara gerekli analizler yaptırılmış ve insan sağlığını tehdit eden bir unsur bulunmadığını belirten raporlar kamuoyu ile paylaşılmıştır. Plajlar belediyenin kontrolünde olmamasına rağmen temizlik ve denetimler belediyece yapılmaktadır. Sayın Belediye Başkanımız Muhittin Dalgıç, seçim çalışmalarından itibaren herkesin plajlardan ucuz ve kaliteli bir şekilde faydalanmaları için plajların belediyeye devredilmesi için sayısız girişimde bulunmuş ancak bir sonuç alınamamıştır. Çeşme pahalı değil, değerlidir. Çeşme sahipsiz de değildir” dedi.

Çeşme Kent Konseyi Başkanı Önal, serbest piyasa koşulları çerçevesinde İstanbul’da, Antalya’da, Bodrum’da olduğu gini Çeşme’de de her gelir düzeyine uygun otel, restorant ve eğlence mekanları olmakla birlikte Çeşme esnafımızın sunduğu güzellikler çerçevesinde emsallerine oranla misafirlerine daha ekonomik olanaklar sunmaktadır. Çeşme’mizin ve başkanımızın arkasındayız. Belediye tarafından yapılan yazılı açıklamadan da anlaşılacağı gibi basında yer alan iddialar asılsızdır, mesnetsizdir. Çeşme halkı kendini korumak adına RES’ler, taş ocakları ve balık çiftliklerine karşı sürdürdüğü haklı mücadeleye kulak tıkayan bazı basın organlarının asılsız iddialarla Çeşme’yi hedef almasını iyiniyetle görmemiz mümkün değildir. Bu çerçevede ‘meyve veren ağaç taşlanır’ anlayışıyla hemşehrilerimiz, esnafımız ve Sivil Topluö Kuruluşları ile birlikte bu çirkin iddiaların karşısında başkanımızın arkasında olduğumuzu kamuoyuna açıklarız” diyerek sözlerini tamamladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.