Dolar 32,5557
%0.03
Euro 34,8752
%0.03
Altın 2.432,640
%0.1
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çiğli'de ÇİBEL için Başkan Arslan'a yetki

Çiğli'de ÇİBEL için Başkan Arslan'a yetki

Çiğli meclis toplantısında belediye şirketi ÇİBEL'in ihalelere girmesi ve borçlanması için belediye kefaletinin oluşması adına Belediye Başkanı Hasan Arslan'a yetki verilmesi maddesi geçti. Arslan'a muhalif CHP'li meclis üyelerinin katılmadığı toplantıda AK Parti'den sürpriz destek geldi.  Çiğli'de ÇİBEL için Başkan Arslan'a yetki

  • Ege Postası
  • 07.02.2017 - 19:30

EGE POSTASI - Çiğli Belediyesi Şubat ayı 2. Meclis Oturumu Belediye Başkanı Hasan Arslan başkanlığında gerçekleşti.

ARSLAN'A YETKİ

Toplantıda belediye şirkete ÇİBEL'in ihalelere katılabilmesi, banka teminat mektubu ve referans mektubuna ihtiyaç duyulması durumunda borçlanma için bankalarla yapılacak görüşmelerde belediyenin kefaleti gerektiğinde evrak düzenleme ve imza atma adına Belediye Başkanı Arslan'a yetki verilmesi maddesi oylandı.

MUHALİFLER KATILMADI, AK PARTİ DESTEK VERDİ

Arslan'a muhalefetiyle bilinen CHP'li meclis üyeleri  Süleyman Karadağ, Yusuf Çoban, Erkan Tuncer, Mustafa Avdan, Semra Aksu ve Yüksel Arduç grup toplantısına katılmazken, meclis toplantısında da yer almadı.

İlgili madde AK Parti ve CHP grubunun oy birliği ile geçti.

BAŞKAN YETKİYİ ANLATTI

Çiğli Belediye Başkanı Arslan, kendisine yetki verilen madde ile ilgili şunları söyledi;

 "KAFESAN hizmet süresi doluyor. Biz borçlarımızı düzenli ödeyemedik ,bundan dolayı sıkıntı yaşadık.  Hatta Bakanlığa yazı yazdık bu şartlarda bu borçları ödeyemiyoruz vadeleri daha fazla uzatmalarını istedik, ancak; yasadan çıktığı gibi devam etti ve KAFESAN şirketinin yapılandırmasını yürütemiyoruz. Bu nedenle önümüzdeki yıl yapılacak ihalede KAFESAN katılamayacak . 750 çalışan işçimizin de biz belediyenin şirketine katılmasını istiyoruz, Kazanırsa belediyenin şirketinden çalıştırmak istiyoruz. Daha önce yapılan ihalede taşeronlarla büyük sıkıntılar yaşadık. Bu nedenle belediyemizin diğer şirketi ÇİBEL'in ihaleye girebilmesi için bankalar 13 milyon teminat ve referans mektubu istiyorlar. Bu önergede belediye başkanına yetki verilmesi isteniyor. Konu bundan ibaret."

AK PARTİ'DEN SÜRPRİZ DESTEK

Maddeye sürpriz bir şekilde 'evet' desteği veren AK Parti'de grup sözcüsü Nedim Aslan, "Çiğli halkına hizmet etmek için buraya geldik. İşlerin aksamaması için olumlu oy kullanacağız.  Biz Çiğli'de halka hizmet etmek için buradayız. Çiğli halkı her şeyin en iyisine layıktır. Biz bu insanlara bu hizmeti vermek için geldik, dolayısıyla bu kararlara standart bir siyasi karar vermek gerekirse bizim 'hayır' dememiz kazım. Ancak; biz bu gözle bakmayacağız. Bizim olaya bakış açımız Çiğli'de çalışan insanımız ve Çiğli'de yaşayan insanlarımızın bekledikleri hizmetlerin kesintiye uğramaması yönünde olacaktır. Bu nedenle oyumuz 'evet' olacaktır" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.