Dolar 32,5747
%0.11
Euro 34,9940
%0.47
Altın 2.424,360
%0.05
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çiğli'de itiraz yağmuru

Çiğli'de itiraz yağmuru

Çiğli CHP'de geçen hafta olaylı bir şekilde başlayan delege seçimlerinde 3 mahallede yapılan itirazlar İlçe Yönetim Kurulunca değerlendirilerek 2'sine iptal kararı verildi. Seçim sırasında kavga çıkan Evka 2 ve  Aydınlıkevler mahallelerinde itirazları değerlendiren İlçe yönetimi 2 seçimi iptal ederken itiraz edilen Atatürk Mahallesi'nde ise itirazların değerlendirilmesinin sürdüğü ifade edildi. İlçe kabul etti, top ilde

  • Ege Postası
  • 15.09.2017 - 14:45

YAĞMUR UYGUR / HABER SERVİSİ - CHP Çiğli İlçe Örgütü delege seçimlerinde yaşanan olaylar sonrası bazı mahallelerde gelen itirazları sonuca bağladı. Üç mahalledeki itiraz, ilçe yönetim kurulunca değerlendirilerek ikisi için iptal kararı verildi. Evka 2 ve  Aydınlıkevler mahallelerinde seçim iptal edilirken, Atatürk Mahallesi'nde ise itirazların değerlendirilmesinin sürdüğü ifade edildi.

Tek listeli seçime gidilen Aydınlıkevler Mahallesi'nde 12.30'da bitmesi gereken seçimlerin yeterli çoğunluk sağlanamadığı gerekçesiyle 13.30 a kadar uzatıldığı ancak sandık kurullarının Tüzüğün 9. Maddesine göre böyle bir yetkilerinin bulunmadığı ifade edildi. Bu nedenle iptal kararı alındığı öğrenildi.

OLAYLI SANDIK DA İPTAL

Evka 2 mahallesinde ise sandık başında çıkan olayların ardından sandığa müdahale edildiği gerekçesiyle iptal istendiği, bunun yanında İl Yöneticisi Utku Gümrükçü'nün sandık başına geçerek kırmızı listeye açık oy kullandırdığı iddialarını değerlendiren İlçe Yönetim kurulu iptal kararı verdi.

Pazar günü yapılan seçimde İl Başkan Yardımcısı Utku Gümrükçü İle İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu arasında tartışma çıkmış, Gümrükçü, Mertoğlu'nun kendisine fiziksel temasta bulunduğunu ifade etmişti.

DEĞERLENDİRİLİYOR

Atatürk mahallesinde de itirazlar olduğu bildirildi. İtirazların değerlendirme aşamasında olduğunu ifade eden yetkililer, sonuca bağlandığında açıklama yapılacağını ifade etti.

CHP Çiğli İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu ise konuyla ilgili "Evka 2, Aydınlıkevler ve Atatürk mahallesinde gelen itirazlar vardı. Değerlendirdik. Sonuçta 3 mahallede itirazları kabul ettik. Evrakları İl Başkanlığı'na gönderdik. Aydınlık evlerde uzatma kararını alma yetkileri yoktu, bu nedenle gelen itirazları yolladık. Evka 2'de seçime müdahale edildiği konusunda İl Başkan Yardımcısı  müdahalesi ve seçmene baskı iddiaları var. Seçim güvenliği konusunda alınan kararları ile yollayacağız. İlde gerekli nihai karar alınacak" şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.