Dolar 32,4804
%-0.18
Euro 34,9460
%0.34
Altın 2.435,430
%0.51
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çiğli'de sahte imza ile üye silmişler

Çiğli'de sahte imza ile üye silmişler

Çiğli CHP'de önceki günlerde Belediye Başkanı Hasan Arslan'ın gündeme getirdiği sahte imza ile 615 üyenin kaydı silindiği iddiaları Genel Merkez'den gelen yazı ile kanıtlandı. 2015 yılında istifa ettiği gerekçesiyle üye kaydı silinen Halil Dalmış'ın istifa dilekçesi vermediğini iddia ederek Genel Merkez'e başvuruda bulunmasının ardından sahte imza ile istifa dilekçesi yazılarak üye kaydının silindiği ortaya çıktı. O iddia Genel Merkez tarafından kanıtlandı

  • Ege Postası
  • 24.08.2017 - 12:18

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI - CHP Çiğli ilçesinde sahte imza ile üye kaydı silindiği iddiaları yeni bir boyut kazandı. Dilekçe vermediği halde üye kaydının silindiğini gören CHP'li Halil Dalmış konuyu Genel Merkez'e taşıdı. Dalmış Genel Merkez' e başvuruda bulunarak üye istifa etmediğini ve konunun incelenerek kaydının yeniden yapılmasını istedi. 

İMZALAR SAHTE ÇIKTI

Skandal iddianın üzerine Genel Merkez konuyu incelediğinde iki imza arasındaki farkı görerek Dalmış'ı üye kütüğüne yeniden aldı. Dalmışın Üye kaydının yapılması için İlçeye Parti Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır ve Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl imzalı yazı gönderildi. Yazıda "21.07.2017 tarihli dilekçesi ile Halil Dalmış kendi bilgisi dışında hakkında istifa işlemi yapıldığını belirterek Ataşehir Mahallesi Muhtarlık Bölgesi Delege Seçimlerine Esas Olacak Üye Çizelgesi'ne isminin eklenmesini talep etmektedir. İlçe Başkanlığınızın 30.08.2015 tarih ve 2015/461 sayılı yazı ekinde bulunan istifa dilekçesi ile 21.07.2017 tarihli itiraz dilekçelerinde bulunan imzaların incelenmesi sonucu farklı olduğu görülmüştür. 

Bu çerçevede üyeliği yeniden parti kütüğüne aktarılan Halil Dalmış'ın Ataşehir Mahallesi Muhtarlık Bölgesi Delege Seçimlerine Esas Olacak Üye Çizelgesi'ne isminin eklenmesi gerekmektedir" denildi. 

120 KİŞİ DAHA BAŞVURDU

Aynı dönemde bir çok üyenin kaydının sahte dilekçelerle silindiği iddiasını Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan bir radyo Programında gündeme getirmişti. Kaydı silinen 120 kişinin daha aynı iddia ile CHP Genel Merkezi'ne başvuruda bulunduğu öğrenildi. 

"ÖNCEKİ YÖNETİM SİLMİŞ"

Konuyla ilgili Ege Postası'na açıklamada bulunan Çiğli İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu bir önceki dönemde kaydı silinen 615 üyenin ilçeye geldiğinde sorularına yanıt veremediklerini belirterek "400 kongre 17 doğal delegemiz var. Tüm arkadaşlarımızın seçme seçilme hakkı var. 615 üye silinmiş.  Bu üyelikler 2015'in ikinci döneminde bir önceki yönetim tarafından arkadaşlarımızın haberi olmadan yapılan silme işlemi ile gündeme getirildi. Kendi adlarına yazılan istifa dilekçeleriyle Genel Merkez'den silme işlemi gerçekleşmiş.  Aidiyet duygusuyla üye olan kişilerin üyelik konumlarını korumak ilçe başkanı olarak bizim görevimiz. Üyeliklerini Genel Merkeze istifa diye yolladığınızda bu aidiyet  duygusu onlarda hayal kırıklığı yaratıyor" dedi

"CEVAP VEREMİYORUZ"

Kendinden önceki yönetimin bu konuyla ilgili soruşturmaya alındığını ifade eden Başkan Mertoğlu, "Bir önceki ilçe başkanı döneminde 615 üyemizin sahte imzalarla üyeliklerinini silindiği biliniyor. Bu konu bizi üzüyor. Parti içi ciddi sıkıntı yaşatıyor. Gelen insanlar beni neden çizdiniz diye sorduğunda açıklamasını yapamıyoruz. Şu an 2 arkadaşımızın Cumhuriyet Başsavcılığı'na dönemin ilçe başkanı ve ilçe yöneticisi hakkında evrakta sahtecilik ve kişinin siyaset hakkını gasp etme suçlamasıyla dilekçeleri var. Soruşturma açılmış durumda. Bir partili olarak partimizin bu durumlarla tartışılmasını doğru bulmuyorum. Bizim buradaki görevimiz takip etmek. Dosya verdik ve iade-i itibarının sağlanması için uğraştık maalesef bu arkadaşlarımız alandalar. Çalışıyorlar. 1 üye bile çok önemliyken 615 üye silinmesi... kolay değil" ifadelerini kullandı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.