Dolar 32,3671
%0.15
Euro 35,0026
%-0.18
Altın 2.325,850
%0.23
Bist-100 9,10
%0.22

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çiğli'de 'zafer' yankısı

Çiğli'de 'zafer' yankısı

Çiğli Belediye Başkan Yardımcısı Vezir Aslan mahalle delege seçimleri sonrası partililerin sosyal medyada zafer işareti yaparak paylaştığı fotoğraflara tepki gösterdi. Aslan 3.5 yılda 5 seçim yaşandığına dikkat çekerek “O günlerde seçimlerde meydanda pek yoktular” dedi. Aslan'a Belediye Meclis Üyesi Yusuf Çoban'dan “Çiğli Belediyesi'nin ne referandum ne de genel seçimde erzak dağıttığını görmedim. Ama delege seçimlerinde dağıttı” yanıtı geldi. Tartışma sosyal medyaya taşındı

  • Ege Postası
  • 10.10.2017 - 12:32

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI - Delege seçimlerinin tartışmalı ilçesi Çiğli'de seçim sonrası sürecin yankıları devam ediyor. Çiğli Belediyesi'nde Başkan Yardımcılığı yapan Vezir Aslan sosyal medya hesabından partilileri hedef alan sözlerle delege seçimlerini kazananların tavrını eleştirdi. Seçimlerde belediye başkanlarının kendi mahallelerinde her iki listede yazılmasının saygı gereği olduğunu savunan Aslan 3.5 yılda yapılan 5 seçimde bugün sevinenleri meydanda görmediklerini söyledi. Aslan mesajında “Söylenecek çok söz var. Bakıyorum da sosyal medyada zafer işaretleri yapan arkadaşlara bir çift sözüm var. Yakakent mahalle delege seçimi yapıldı. Hiç bir zafer coşku görmedik. Belediye seçimi dahil üç buçuk yılda 5 seçim yaşadık. Her seçim de çok çok önemliydi. O günlerde seçim meydanında pek yoktular. Ülkeleri için parti için önemliydi. Ama hemen delege olunca takım elbiselerin giyip gazeteler koşanlar hiç düşündüler mi acaba şimdiye kadar beldiye başkanlarımız kendi mahallelerinde kaç liste çıkarsa çıksın hepisine yazılırdı. Bu CHP'ye olan saygıdır. Geçmişte olduğu gibi hep CHP için sokakta olacağız. Saygılarımla” yazdı.

BELEDİYE DELEGE SEÇİMİNİ DAHA ÇOK ÖNEMSEDİ”

CHP'li Belediye Meclis Üyesi Yusuf Çoban ise paylaşımın altında Başkan Yardımcısı Aslan'a yanıt verdi. Çiğli Belediyesi'nin delege seçiminde partililere erzak dağıttığını ve iş vaadinde bulunduğunu iddia eden Beyaz Liste destekçisi Çoban, “Vezir abicim referandum seçimi, genel seçimler tabi ki bizim açımızdan, delege seçimden daha önemlidir. Fakat belediye bu şekilde bakmıyor. Neden dersen, ben belediyenin, ne referandumda ne de genel seçimde insanlara erzak dağıttığını, iş vaadi verdiğini, para verdiğini görmedim. Ama delege seçimi Belediye açısından daha önemli olmalı ki bu yazdıklarımın tamamını yaptılar. Bence yapılması gereken delege seçimlerini tamamen bitirmek” ifadelerini kullandı.

KURBAN YARDIMIYDI” SAVUNMASI

Çoban'a yanıt veren Aslan, Çoban'ın konuyu eksik bildiğini ifade ederek yapılan yardımların kurban bayramı için sosyal belediyecilik gereği uygulandığını söyledi. Aslan yanıtında “Doğru söylüyorsun ama malesef eksik biliyorsun sende. Belediye başkanı hiç bir iş sözü vermedi, vermez. Bu tip şeyleri partilere yakıştırmayın. Evet belediyemiz sosyal belediyedir. Erzak da dağıtacaktır, görevidir. Zaten yapmıyorsa görevini yapmıyor demektir. Kurban bayramında dağıtılan erzaklardır. Yapmayın yıpratmayın partimizi” dedi.

GÖREVİN YANLIŞ DOĞRU GÖZETMEDEN SAVUNMAK”

Çoban ise “Vezir abicim senin görevin doğruyu ya da yanlışı gözetmeksizin savunmak. Benimkisi ise doğruları söylemek, yanlış varsa düzelttirmek. Aramızda bundan dolayı fikir ayrılığı olabilir. Şunu da bilmeni isterim ki ben partimi çok sevdiğim için partim yıpranmasın diye hiç bir şaibeli işte olmadım. Olmam da” yanıtı verdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.