Dolar 32,5698
%0.09
Euro 34,9596
%0.38
Altın 2.425,430
%0.09
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çiğlide pankart kavgası yargıya taşındı

Çiğlide pankart kavgası yargıya taşındı

Çiğli’de pankart çalışması yapan AK Partililerle onlara tepki gösteren dört kişi arasında tartışma yaşandı. AK Partililerin şikayeti üzerine MOBESE kayıtlarından tespit edilen, belediye çalışanı olduğu öğrenilen dört kişi karakola getirildi, Cumhurbaşkanı'na hakaret iddiasıyla kamu davası açıldı. 4 belediye çalışanı gözaltına alındı, mahkemeye çıktı

  • Ege Postası
  • 08.04.2017 - 13:16

EGEPOSTASI – Referanduma sayılı günler kala, partilerin propaganda çalışması yaptığı bölgelerde zaman zaman tansiyon yükselirken, Çiğli’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın İzmir mitingine davet pankartı asan AK Partililer ile onlara tepki gösteren dört kişi karakolluk oldu. AK Partililerin ‘Cumhurbaşkanına hakaret’le suçladığı kişiler, MOBESE kayıtlarından tespit edilip karakola getirildi. CHP üyesi ve belediye çalışanı oldukları anlaşılan Serkan A., Menderes E., Rahmi A. ve Celal A. hakkında kamu davası açıldı. Dört kişi, çıkarıldıkları mahkemece, adli kontrol altına alınarak serbest bırakıldı.

Geçtiğimiz günlerde pazar günkü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın mitingi için AK Partililer davet pankartı asarken, yanlarına gelen dört kişi tepki gösterdi. Tartışmanın ardından taraflar ayrıldı. Ancak AK Partililer, karakola giderek bu kişilerin, Cumhurbaşkanı'na hakaret ettikleri ve kendi faaliyetlerini engellediğini öne sürerek şikayetçi oldu. MOBESE kayıtları incelenerek kimlikleri tespit edilen şahıslar karakola getirildi. CHP üyesi ve belediye çalışanı oldukları anlaşılan Serkan A., Menderes E., Rahmi A. ve Celal A. gözaltına alındı.

Dört kişi geceyi karakolda geçirirken, olayı duyan CHP'li yöneticiler olayın tatlıya bağlanması için çana sarf ettler. Ancak Cumhurbaşkanı'na hakaret suçlaması olduğu için 'Kamu davası' açılacağı belirtildi, çabalar sonuç vermedi.  

Serkan A., Menderes E., Rahmi A. ve Celal A. sabah mahkemeye çıkarıldı, ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ suçlamasıyla ilgili herhangi bir delil bulunamadığından, “Siyasi parti faaliyetini engellemek” suçundan, aldli kontrol altına alınmalarına karar verilerek serbest bırakıldı, 6 ay süreyle İzmir’i terk edemeyeceği belirtildi. 

Belediye çalışanlarının avukatlığını yapan İl Sekreteri Birgül Değirmenci, karara itiraz edeceklerini söyledi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.