Dolar 32,4660
%-0.06
Euro 34,7823
%-0.54
Altın 2.439,150
%0.12
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çiğlili kadınların 8 mart coşkusu

Çiğlili kadınların 8 mart coşkusu

Çiğli Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Çiğli’deki kadınlara eğlenceli bir gece yaşattı. Çiğli Belediyesi lokalinde düzenlenen kadınlar günü yemeğine Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan ve eşi Ergül Arslan ev sahipliği yaptı.

  • Ege Postası
  • 09.03.2017 - 11:27

Belediyede çalışan kadın personel, sivil toplum kuruluşlarının kadın yöneticileri, kadın meclis üyeleri ve kadın muhtarların katıldığı eğlencede kadınlar bol bol şarkılara eşlik edip, halay çektiler. Kadınların 8 Mart coşkusunu paylaşan Başkan Hasan Arslan, bir toplumdaki kadınının varlığının ve mücadelesinin önemini vurguladı. Kadınların alkışları eşliğinde konuşmasını yapan Başkan Hasan Arslan sözlerini şöyle sürdürdü;

“Kadınlarımız iyi ki var ve sizler de iyi ki buradasınız. Tüm kadınlarımızın emekçi kadınlar gününü kutluyorum. Cumhuriyetimizi bize bağışlayan Atatürk ve silah arkadaşlarını kadın emekçilere verdiği haklardan dolayı kutluyor, saygıyla anıyoruz. Sosyal demokratlığımızın gereği emekçi kadınlarımızı buraya davet ettik. Cumhuriyetimize ilelebet sahip çıkmalıyız. Bu konuda hepimize görev düşmekte. Kadınlarımız siyasete bulaşsın, sivil toplum örgütlerine, sendikalara derneklere girsin. Ben de burada varım desin. Kimse size kolay kolay hakkınızı vermez. Bugüne kadar alınan hakların tümü mücadele sonucunda alınmıştır. Ben buradan tüm Çiğlili kadınları eşim ile birlikte selamlıyorum.”

Konuşmanın ardından Başkan Arslan ve salondaki kadınlar hep birlikte “İzmir’in Dağlarında Çiçekler Açar” şarkısını ayakta söylediler.  Gecenin ilerleyen saatlerine kadar kadınlar bol bol halay çekip, şarkılar söylediler.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.