Dolar 32,3682
%0.16
Euro 34,9474
%-0.34
Altın 2.325,340
%0.21
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çiğlili kursiyerlerin eserleri göz kamaştırıyor

Çiğlili kursiyerlerin eserleri göz kamaştırıyor

Çiğli Belediyesi tarafından verilen görsel sanatlar kurslarında kursiyerlerin ürünleri göz kamaştırıyor. Ekim ayında başlayan ücretsiz ve birbirinden güzel eserlerin ortaya çıktığı kurslara büyük ilgi yaşanırken, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan kursiyerleri sık sık ziyaret ediyor.

  • Ege Postası
  • 23.02.2017 - 10:10

Çiğli Belediyesi Kültür Müdürlüğü Ekim ayında tiyatro, görsel sanatlar ve el nakışları branşlarında ücretsiz kurslar başlattı. Yoğun ilgi gören görsel sanatlar kurslarında bu yıl 3 boyutlu pano, resim, ahşap boyama ve seramik branşlarında eğitim veriliyor. Resim ve El Sanatları Öğretmeni Martıgül Kalkan tarafından verilen eğitimlerde kursiyerler Mayıs ayına kadar alacakları eğitim sırasında birçok eser yapacak ve yılsonunda ürünlerini sergileyecekler.

3 yılda 765 kursiyer

Her yıl farklı branşlarda çeşitli sanat kursları açtıklarını belirten Başkan Arslan, göreve geldiği günden bu güne 14 branşta 765 kişinin sanat kurslarına katıldığını söyledi. Görsel sanatlara Çiğli halkının ilgi gösterdiğini belirten Başkan Arslan şöyle konuştu; “Resim ve güzel sanatlar alanlarında hayallerine ulaşmak isteyen herkes için güzel bir fırsat sunduk. Resim kurslarımızın yanında el nakışları kurslarımız da var. İsteyen herkesin katılım sağlayabilmesi için kurslarımızı ücretsiz yaptık. Hemen her yaştan kursiyerimiz var. Konservatuvara hazırlanmak isteyen gençlerimiz de aramızda. Fiziki olduğu kadar sanatsal ve kültürel hizmetlere önem veriyoruz. Kurslarımızdan yararlanmak isteyenleri bekliyoruz.”

Çiğli Belediyesi’nin 3 yıl içinde açtığı kurslar: ahşap boyama, alüminyum folyo rölyef, yağlıboya resim, seramik, 3 boyutlu pano, kat-ı, çocuklar için resim kursu, güzel sanatlar lisesine hazırlık, güzel sanatlar fakültesine hazırlık, karakalem resim, kabak süslemeciliği, heykel, kitre bebek yapımı, deri tasarımı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.