Dolar 32,3606
%0.13
Euro 34,9545
%-0.32
Altın 2.325,550
%0.22
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çocuklar bu merkezi çok sevdi

Çocuklar bu merkezi çok sevdi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, çocukların okul dışında kalan zamanlarını tablet ya da televizyon karşısında geçirmek yerine onları sanat, bilim ve doğaya yönlendirecek renkli bir etkinlik programı hazırladı. Hedef doğaya saygılı, sanata ilgili nesiller yetiştirmek

  • Ege Postası
  • 21.02.2017 - 11:02

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hizmete aldığı Buca'daki Sosyal Yaşam Kampüsü’nde hizmete giren Buca Çocuk ve Gençlik Merkezi  (ÇOGEM) kısa bir süre önce açılmasına rağmen şimdiden çocukların gözdesi oldu.

3 bin m² kapalı alana sahip merkezde 3–14 yaş arası çocuklara ücretsiz hizmet veriliyor.  Merkez, çocukların okul dışı zamanlarında eğitici, öğretici ve eğlenceli zaman geçirmelerini sağlarken bilim, sanat ve kültür alanlarında bilgi ve becerilerini arttırmayı hedefliyor. Ayrıca merkezden hizmet alan çocuklar ve ebeveynleri, burada görevli psikologlar tarafından gerçekleştirilen psiko-drama grupları, grup terapileri ve bireysel danışmanlık hizmetinden de yararlanıyor.  

10 farklı branşta eğitim veren merkezde fen bilgisi, matematik, resim, Türkçe, İngilizce, el sanatları, yaratıcı drama, keman, gitar ve 3-6 yaş oyun grubundan yararlanmak isteyen çocuklar için, İzmir Büyükşehir Belediyesi Buca Çocuk ve Gençlik Merkezi'nin 293 38 84 - 293 33 92 numaralı telefonlarından bilgi alınabiliyor. 

DOĞAYA SAYGILI NESİLLER 

“Çiçeği burnunda” olan bu merkezin kısa sürede aileler ve çocuklar tarafından sevildiğini söyleyen ÇOGEM Sosyologu Deniz Kesimler Çakal, “Merkez açıldığı günden beri çok yoğun bir talep var. Farklı yaş gruplarına yönelik özel hobi ve branş derslerimizle amacımız, okul dışındaki zamanlarda çocukların vakitlerini verimli bir şekilde geçirilmesini sağlamak. Çocuklarımız tablet karşısında, televizyon karşısında ve sokakta vakitlerini geçirmelerindense, bunlara alternatif etkinliklerin yapıldığı bir mekan yaratmak istedik ve bunu da başardık. Çocuklar burayı o kadar çok seviyor ki, yağmurlu günler de ailelerinin ‘Gitme bu sefer de’ demelerine rağmen merkeze geliyorlar. Çocuklarımızı bilimi, sanatı seven, hakları konusunda bilinçli ve doğa dostu nesiller olarak yetiştiriyoruz&rdqu o; dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.