Dolar 32,5563
%0.13
Euro 34,8676
%0.59
Altın 2.427,860
%-0.21
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Compression özellikli spor tayt giymenin faydaları'

Compression özellikli spor tayt giymenin faydaları'

Compression kelime anlamı olarak, sıkıştırmak anlamına gelir ve Compression spor tayt modelleri ise bedeni sıkıştırma özelliğine sahip olup spor esnasında vücudun doğru ve dengeli hareket etmesini sağlarlar.

  • Ege Postası
  • 30.03.2017 - 10:51

Compression kelime anlamı olarak, sıkıştırmak anlamına gelir ve Compression spor tayt modelleri ise bedeni sıkıştırma özelliğine sahip olup spor esnasında vücudun doğru ve dengeli hareket etmesini sağlarlar. Compression özellikli spor kıyafetlerini özellikle koşucuların sıkça tercih ettiğini görürüz, ancak bu son teknoloji spor giyim ürünleri birçok spor dalı için de kullanıma uygundurlar. Spor esnasında kalp, oksijen bakımından zengin kanı kullanılan tüm kaslara pompalar. Kan kaslara ulaştığında ve oksijeni düşürdükten sonra, kanı hızlıca kalbe geri döndürmek çok daha zorlaşır. İşte bu noktada compression özellikli spor kıyafetler devreye girerler ve kanın kalbe dönüşünü hızlandırarak spor esnasında hızla çalışan kaslara oksijen üretip performansı dengelerler. Enerji üretiminde çok önemli bir bileşen olan kaslara ulaşan oksijen ne kadar çok olursa, daha çok enerji üretilir ve daha iyi işlev görebilir. Kan besin maddelerini taşır, bu sebeple compression spor kıyafetler kaslara daha fazla kan getirerek, kasların daha hızlı beslenmesine de yardımcı olurlar.

Compression özellikli spor taytlar kasları sıkıştırıp ekstra destekleyerek, kasların daha az zorlanmasına yardımcı olurlar. Spor yaparken alınabilecek darbelerin ve sonrasında oluşan kas ağrılarının azalmasında etkilidirler ve alınabilecek hasarları mikro seviyeye indirirler. Ayrıca kaslara ve eklemlere ekstra destek sağlayarak sıkıştırma aşınması, çemberleme kadar yaralanmaları önlemeye yardımcı olabilirler. Eklemler üzerinde bir dengeleme etkisi yaratan bu spor kıyafetler egzersizin temeli olan ani ve kontrolsüz hareketlerin yol açabileceği yaralanmaları önlemeye ya da hafifletmeye yardımcı olurlar.

Compression özellikli spor taytlar başlangıçta kadın spor giyim modasının bir parçası olarak toparlayıcı ve sıkılaştırıcı özellikleriyle dikkat çektiler ve kadınların spor yaparken en çok tercih ettikleri tayt modelleri arasına girdiler. Bu sporcu taytların tasarımlarına yerleştirilen özel paneller ise spor esnasında kan akışını artırmayı amaçlayan stratejik yüzey basıncına sahip. Basitçe söylemek gerekirse, performansınızı olumlu etkisinin yanı sıra, yaralanma, darbe gibi olumsuz durumlar karşısında iyileştirmeye yardımcı olduğu iddia edilen süper sıkı spor giyim ürünüdür. Giysilerde kullanılan iki ana sıkıştırma türü vardır.

Faydaları

  • Düzenli kan akışını sağlayarak, sorunsuz performans sağlanmasına yardımcı olur.
  • Spor yaparken vücutta masajla aynı etkiyi bırakır.
  • Kaslarda biriken ödem ve varislerin onarılmasına yardımcı olur.
  • Compression özellikli spor taytlar genellikle vücudun istenen bölümüne baskı uygular, dokuyu sıkıştırır ve kan akışını hızlandırmaya ve ödem önlemeye yardımcı olur.
  • Kas yırtılmalarını engeller ve sıkılığı sayesinde sakatlanmayı önler.
  • Egzersiz sırasında kaslarda biriken laktik asit miktarını azaltır. Egzersiz sırasında oluşan bir yan ürün olan laktik asit, egzersiz sonrası ağrı, yorgunluk ve kramplara neden olur. Compression spor taytları, atık gidermeyi hızlandırır, bu nedenle laktik asidi dışarı atarak vücutta birikme yapmasına engel olur.

 

 

                    

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.