Dolar 32,5976
%0.38
Euro 34,7758
%0.13
Altın 2.496,840
%0.5
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çöp krizine 'Türk işi' çözüm!

Çöp krizine 'Türk işi' çözüm!

Karabağlar ilçesinde önceki günden itibaren başlayan grevle birlikte sokaklarda  yığılan çöplere karşı vatandaşlardan ilginç bir çözüm yolu geldi. Çöp krizine 'Türk işi' çözüm!

  • Ege Postası
  • 03.02.2017 - 10:57

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Karabağlar Belediyesi ile 915 belediye personelini temsil eden DİSK Genel-İş Sendikası arasında yaşanan zam anlaşmazlığı ilçedeki sokakları ve caddeleri vurdu. İlçede dördüncü güne giren grevde çöp yığınları sokakları esir alırken, yaşanan sıkıntıya çare arayan vatandaşlardan ilginç bir hamle geldi.

Grev krizi meclise taşındı: Karabağlar'da 'emek' tartışması

KARABAĞLAR OLMADI, KONAK’A!

Karabağlar’da 915 belediye çalışanın greve çıkmasıyla adeta hayat durdu. İlçedeki temizlik, çöp ve bakım ile onarım gibi hayati öneme sahip hizmetlere gelen dört günlük mola vatandaşı vurdu. Karabağlar ile Konak sınırını teşkil eden ve İzmir’in en büyük caddelerinden olan İnönü Caddesi grevin kendisini gösterdiği en belirgin adreslerden oldu. İlçenin en yoğun noktalarından olan caddenin Karabağlar yakasında oturan vatandaşlar ve iş yeri sahibi esnaf grevle birlikte patlak veren çöp krizine ilginç bir çözüm üretti.

KRİZİ FIRSATA ÇEVİRDİLER: KAĞITÇILAR BAYRAM ETTİ

Grevle birlikte duran çöp ve temizlik hizmetleri nedeniyle yığılan çöp dağlarına çare arayan Karabağlar sakinleri, atıklarını toplayarak aynı caddenin karşı yakasına taşımaya başladı. Esnaf ve vatandaşların çöplerini Konak Belediyesi’ne ait diğer konteynırlara taşımasıyla başlayan ek yükle birlikte Karabağlar’ın işi de Konak’a kaldı. Öte yandan, yaşanan durumla birlikte Konak Belediyesi’nin de ekstra mesai yaptığı gözlenirken, grevin sevinen tarafı ise halk arasında “Kağıtçı” olarak adlandırılan geri dönüşümcüler ile hurdacılar oldu. Çöp konteynırlarından pet şişe, kağıt, plastik ve cam gibi dönüşümlü malzemeleri toplayan kağıtçılar hem ilçede periyodik temizlik yaptı, hem de krizi kendileri için fırsata çevirdi.

CADDE VE SOKAKLAR ÇÖP YIĞINLARIYLA DOLDU

Öte yandan grev 4. günde sürerken, ilçede çöp yığınları oluşmaya başladı.

Çöpler kaldırımları kapatırken, vatandaşlar da yoldan yürümek zorunda kaldı. Oluşan çirkin görüntü ise herkesi isyan ettirdi. İşçilerin grevde olması nedeniyle alınmayan çöpler, yoğun bir koku oluşturdu. Yoldan geçen vatandaşların çoğu ise ağızlarını kapatarak cadde ve sokaklardan geçti. Bu durum, ilçede yaşayan vatandaşları ise çileden çıkardı.

KAR-BEL'de çalışan 915 işçi, DİSK Genel-İş 5 Nolu Şube ile Karabağlar Belediyesi arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamadığı için geçen salı günü greve başladı. Belediyenin, Temizlik İşleri, Fen İşleri, Park ve Bahçeler ile idari birimlerinde çalışan işçilerin katıldığı grev 4. gününde devam ederken, ilçedeki belediye hizmetlerinin büyük bir kısmı durdu. Grevle birlikte ilçedeki temizlik hizmetleri de kesintiye uğradı. 4 Günder çöp toplanmaya ilçede cadde, sokak ve bulvarlarında çöp yığınları oluşmaya başladı. Park, bahçe ve diğer yeşil alanların da bakımı yapılmazken, sokak ve caddelerdeki tadilat, bakım, asfaltlama gibi faaliyetlerde durdu. 

Bu arada işçiler ile belediye yönetimi arasındaki görüşmeler de sürüyor. Sendika yöneticileri gün içinde toplanarak yapılan teklifleri değerlendirirken, şimdilik bir sonuç alınamadığını öğrenildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.