Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Cuma günü İzmir'de hayat duracak

Cuma günü İzmir'de hayat duracak

İzmir'de yarım günlük grev kararı alan DİSK ve bağlı sendikalar 16 Haziran günü öğleden sonra iş bırakacak. Kıdem tazminatlarının fona devredilmesi için yapılan düzenlemelere dikkat çekmek amacıyla alanlara inecek olan İzmirli işçiler, Cumhuriyet Meydanı'nda kitlesel bir eylem de düzenleyecek. DİSK 16 Haziran'da kıdem için iş bırakıyor

  • Ege Postası
  • 13.06.2017 - 11:01

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Cuma günü mesaiyi erken bitirme kararı alan DİSK, on binlerce işçiyle birlikte kıdem tazminatı eylemlerine başlıyor. "Kıdemi değil, taşeronu kaldırın" sloganı ile sokaklara çıkacak işçiler yarım gün iş bırakacak, İzmir'de ise hayat adeta duracak.

Cuma günü yapılacak eylemler kapsamında başta İzmir Büyükşehir Belediyesi olmak üzere, İZSU ve ESHOT ile ilçe belediyelerinde çalışan on binlerce çalışan iş bırakacak. Kente yön veren birçok idari ve temel hizmetin yanı sıra, eylemden toplu ulaşım, temizlik hizmetleri, park ve bahçelerin bakım, onarım, tadilatı gibi birçok faaliyet doğrudan etkilenecek.

Aynı zamanda DİSK'in direniş yıldönümü olan 16 Haziran'da gerçekleşecek basın açıklamasının ardından aynı gün sendika tarafından bir dizi eylemin de startı verilecek. Yapılacak kitlesel eylemlerin bu seneki asıl teması ise kıdem tazminatı olacak.

SARI: KIDEMİ DEĞİL, TAŞERONU KALDIRIN!

16 Haziran'da yapılacak yarım günlük grev ve ilerleyen süreçte devam edecek eylem programı hakkında bilgi veren DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, kıdem tazminatıyla ilgili son düzenleme konusunda geri adım atmayacaklarını vurgulayarak açıklamasında şunları kaydetti: "Son günlerde, özellikle referandum sonrasında, işçilerin son kalesi olan kıdem tazminatının fona devredilerek fiilen ortadan kaldırılması yönündeki çalışmaların hızlanması üzerine eyleme geçmiş ve İzmir İş-Kur önünde yapmış olduğumuz “Kıdeme dokunma, yanarsın” başlıklı basın açıklamamızda, işçi sınıfının şanlı direnişi 15-16 Haziran tarihine denk gelen Cuma günü öğleden sonra DİSK’e bağlı şubeler olarak iş bırakacağımızı beyan etmiştik. Kıdem tazminatımızın fona devredilerek yok edilmesi karşısında, 16 Haziran 2017 tarihinde, saat 13.00’da, Cumhuriyet Meydanı’ndakitlesel bir basın açıklamasıyla bundan sonra yapacağımız eylem ve etkinliklerin başladığını tüm kamuoyuna duyuracağız. Bilindiği gibi, başta 86 yıllık kazanımımız olan kıdem tazminatımız olmak üzere, emekçilerin pek çok kazanımı geçmişten bugüne var olan hükümetler tarafından yok edilmeye çalışılmıştır. Emekçiler bu saldırılara karşı mücadele hattını büyütmek için yan yana, omuz omuza gelmiştir. İşte tam bu noktada işverenlere her türlü kolaylığı sağlayan TBMM, bu ülkenin işçileri üzerinden oynanacak her türlü oyunu bozmak için emekçilerin sesine kulak vermek zorundadır. Kıdem tazminatı sadece DİSK’in üyelerini değil, sendikalı ve sendikasız tüm işçileri, önümüzdeki günlerde işbaşı yapacak çocuklarımızı ve toplumun tüm kesimlerini ilgilendirmektedir. Bu yüzden, başta işçi ve memur sendikalarına çağrımızdır, nereye kadar sürecek bu sessizli? Gelin hep birlikte iş güvencemiz olan kıdem tazminatımıza birlikte ses olalım. Kıdemi değil taşeronu kaldırın."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.