Dolar 32,3254
%0.23
Euro 34,9232
%-0.56
Altın 2.306,970
%1.29
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Cumhuriyet kadınlarından sandık çağrısı

Cumhuriyet kadınlarından sandık çağrısı

Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Başkanı Canan Arıtman, laiklik ilkesinin Anayasa'ya girişinin 80.yılı dolayısıyla yaptığı basın açıklamasında, laikliğin kadının güvencesi olduğunu belirterek kadınlara, “Referandumda mutlaka sandığa gidin. Cumhuriyet'e, laikliğe sahip çıkın" dedi.

  • Ege Postası
  • 10.04.2017 - 13:53

Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Başkanı Canan Arıtman, Konak Meydanı'nda yaptığı açıklamada “Anayasa değişikliği ile Cumhuriyet'in tüm kazanımlarımdan vazgeçmemiz isteniyor. Biz kadınlar 16 Nisan'da buna rıza göstermeyeceğiz. 16 Nisan'da sandığa gidin. Ne oy verirseniz verin ama mutlaka oy verin. Yanınızda çocuklarınızı, eşinizi dostunuzu, akrabayı da götürmeyi ihmal etmeyin. Sandığa gidip oy kullanarak çocuklarınızın geleceğini, Cumhuriyetimizi, vatanımızı koruyun. Pazar günü Hayır'lı bir iş yapın" dedi.

Açıklamanın ardından TOBAV eski Başkanı İsmail Bilen yönetimindeki mandolin grubu, 10. Yıl Marşı ile İzmir Marşı'nı seslendirdi. Kadınlar da ellerinde “Laiklik Türk milletinin dirliğinin teminatıdır", "Laiklik kadının güvencesidir", "Suriye ile savaşa hayır", "Bölge ülkeleriyle dostluk", "Yurtta sulh, dünyada sulh" yazılı dövizler taşıdı. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.