Dolar 32,5038
%-0.11
Euro 34,9556
%0.36
Altın 2.430,750
%0.31
Bist-100 9.803,00
%0.83

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dağ'dan video-propaganda (2): Pinokyo'lu yanıt!

Dağ'dan video-propaganda (2): Pinokyo'lu yanıt!

Video-propaganda yöntemiyle anayasa değişikliği teklifine yönelik bilgilendirme yapan AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, yayınladığı ikinci videoda 'Cumhurbaşkanı Meclisi Feshedebilir mi'' ve 'Cumhurbaşkanı tek başına yasama yapacak ve Meclisi yok mu sayacak'' sorularına yanıt verdi. AK Partili Dağ'dan video-propaganda (2)

  • Ege Postası
  • 22.02.2017 - 11:40

EGE POSTASI - AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, 16 Nisan'da anayasa değişikliği teklifi için yapılacak referanduma yönelik video-propaganda yöntemine devam ediyor.

Dağ, hazırladığı ve sosyal medyadan yayınladığı videolarla hem yeni sistemi anlatıyor hem de kampanya sürecinde seçmene mesaj veriyor. 

Dağ, yayınladığı ilk videoda mevcut sistemdeki çift başlılığın getirdiği olumsuzlukları anlatmış, yeni sistemde çift başlılık yaşanmayacağını dile getirmişti. Dağ, geçmişte Cumhurbaşkanları ve Başbakan olan isimler arasında yaşanan krizleri örneklerle belirtmişti.

Dağ, yayınladığı ikinci videoda bu kez 'Cumhurbaşkanı Meclisi Feshedebilir mi'' ve 'Cumhurbaşkanı  tek başına yasama yapacak ve Meclisi yok mu sayacak'' sorularına yanıt verdi.

PİNOKYA VİDEOYA GİRDİ

Dağ'ın videoda Cumhurbaşkanı'nın istediği zaman Meclis'i fesh edebileceğine dair art niyetle yalan söyleyenlerin olduğunu ifade ettiği bölümde  'Pinokyo' (Yalan söyleyince burnu uzuyor) görselinin çıkması dikkat çekti.

Dağ, videoda şu ifadeleri kullandı;

Cumhurbaşkanı istediği zaman meclisi fesh edibilirmiş diye anlatanlar art niyetli yaklaşım içinde olanlar var. Yalan söylüyorlar. Cumhurbaşkanı seçimlerin yenilenmesi kararını aldığında kendi seçimlerini yenilenmesi kararını vermiş oluyor. TBMM seçimlerin yenilenmesi kararı verince kendi seçimlerinin yenilenmesine karar verecek. Dolayısıyla hiçbir Cumhurbaşkanı bu yetkisini mecbur kalmadıkça ullanmayacak. Bu karşılıklı seçimleri yenilene mekanizması sürekli erken seçim değil uzlaşı ve diyalog getirecek. 

AK Parti iktidarları döneminde 1083 kanun yapmışısz. Bu bütün kanunların bizim dönemimizde yapıldığı anlamına gelmez. Bziler öncede kanun yapıldı.  Ancak bizim mevzuatımza göre bir çok idari düzenlemeyle yapılacak işler ne yazık ki kanunlarla yapılıyor. Yeni sistemde idari konularda kararnameyle direk düzenleme yapılabilecek. Bu sayede şikayet edilen bürokratik gecikmelerin önüne geçilecek. Mecliste istediği zaman o düzenlemeyi iptal edebilecek."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.