Dolar 32,5570
%0.14
Euro 34,8526
%0.55
Altın 2.441,470
%0.35
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Daha güvenli kilit sistemleri

Daha güvenli kilit sistemleri

Site veya apartman dairelerinde daha çok ihtiyaç duyulan elektrikli kilitler, güvenlik açısından oldukça önemli kilit sistemleridir.

  • Ege Postası
  • 07.07.2017 - 17:23

Site veya apartman dairelerinde daha çok ihtiyaç duyulan elektrikli kilitler, güvenlik açısından oldukça önemli kilit sistemleridir. Daha güvenli bir sistem olan elektrikli kilitler, kapı mekanizmasının kilit karşısına denk gelecek şekilde yerleştirilen bir parçadır. Bu kilit sistemleri mıknatıs özelliğine sahiptir. Kapı tasarımına göre farklı çeşitleri bulunan elektrikli kilitler, metal ve ahşap kapılan için farklı kilit sistemleri kullanılmaktadır. Elektrikli kilitler basınç gücüne göre boyutları ve kilosu belirlenir. Fail safe kilit sistemleri, elektrik desteği ile çalıştığı için, elektrik olduğunda açık, elektriğin kesik olduğu durumlarda ise kapalıdır. Fail güvenli kilitlerde ise sistem tam tersidir. Fail güvenlik kilitlerde elektrik varken kilitli, elektriğin olmadığı durumlarda ise kilit açıktır. Piyasada bulunan birçok elektrikli kilit sistemlerinden kaliteli olanlar tercih edilmelidir.

Elektrikli Kilitlerin Kullanım Amacı

Binalarda kullanılan kapıların daha güvenli olarak kapatılmasını sağlamak amacıyla kullanılan elektrikli kilitler, çeşitli iş yerleri veya evlerde kullanılan kapıların elektrik sayesinde sürekli kontrolünü sağlamaktadır. Elektrikli kilitler, kapının kapalı ya da açık olup olmadığını kontrol edebilen takip özelliğine sahiptir. Bu kilitler, herhangi bir tuş kombinasyonu ya da kumanda yardımıyla kapının açılıp kapanmasını sağlayan sistemlere sahiptir. Aynı zamanda şifreli, yüz tanıma sistemli, parmak izi ve kartlı sistemler gibi sistemleri kullanan elektrikli kilitler, sağladığı üst düzey güvenlik nedeniyle oldukça fazla rağbet görmektedir.

Elektrikli Kilitler Hangi Alanlarda Kullanılıyor'

Elektrikli kilitler, oldukça geniş bir kullanım alanına sahiptir. Genel olarak her sektörde ihtiyaç duyulan elektrikli kilitler, kullanım yoğunluğu olan erişim kontrollü kapılar, geniş bir bölge için kullanılan kurulu altyapılar, yüksek güvenlik kapılar, ATM, baz istasyonları, banka şubeleri, acil çıkış kapıları, telsiz istasyonları ve yangın çıkış kapıları gibi noktalarda kullanılmaktadır.

Daha detaylı bilgi için : www.netatek.com.tr

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.