Dolar 32,4743
%0.08
Euro 34,7657
%0.13
Altın 2.476,480
%0.58
Bist-100 9.530,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Damlacık merası

Damlacık merası

Türkiye'nin en uzun şehir içi tünellerinden birisi olan Konak Tünelleri'nin üzerindeki alanda binaların kamulaştırılıp yıkılmasıyla ortaya çıkan geniş alan, bahar yağmurlarıyla yeşillendi. Tescilli binaların da onarım çalışmalarına başlanacak olan bu alanda, çimenlerin keyfini adeta koyunlar çıkardı

  • Ege Postası
  • 10.03.2017 - 09:16

İzmir'de Sahil Bulvarı ile Yeşildere Caddesi'ni birbirine bağlayan Konak Tünelleri, bin 674 metre uzunluğuyla Türkiye'nin en uzun şehiriçi tünelli durumunda. Bu tünelin yapılmasıyla, üstündeki Damlacık Semti'nde tehlike yaratmaması için kamulaştırılan binalar yıkıldı. Sadece SİT kurulunca tescillenen binalar bırakıldı. Bu binaların restore edilmesi için onarım çalışmalarına hazırlıklar yapıldığı için, binaların yıkılmasıyla ortaya çıkan arazide ise her hangi bir yeşillndirme çalışması yapılamadı.

Hazırlıkların tamamlanıp binaların onarılmasından sonra buraya park yapılacağı daha önce açıklanmıştı. Ancak bahar yağmurlarının etkisini arttırması üzerine Damlacık'taki arazi de yeşillendi. Kentin tam ortasında Konak Meydanı'na metrelerce uzaklıktaki bu alan, adeta meraya dönüştü. Yüzlerce metrekarelik arazideki çimenlerin keyfini ise koyunlar çıkardı. Çevreden geçen İzmirliler, girişin yasak olduğu alanda otlayan hayvanları görünce, şanslı koyunlarmış demekten kendini alamadı. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.