Dolar 32,5887
%0.35
Euro 34,7713
%0.11
Altın 2.507,600
%0.93
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Darbe komisyonu çalışmaları sona erdi

Darbe komisyonu çalışmaları sona erdi

15 Temmuz darbe girişiminin araştırma komisyonu başkanı Reşat Petek görevi sona eren komisyonun çalışmalar hakkında açıklama yaptı.

  • Ege Postası
  • 04.01.2017 - 11:12

Reşat Petek darbe girişimi hakkında bazı isimlere yazılı soru gönderildiğini ve cevapların beklendiğini belirtti.

İşte Petek’in sözlerinden satır başları:Bu çalışmaları 3 aylık süreye sığdırarak süre uzatma talebinde bulunmayarak çalışmalarımıza son verdik.

Henüz cevabımızı alamadığımız bulunduğundan rapor taslağı yazma çalışmalar devam etmektedir.

Basında Komisyon raporu diye yayınlanan bazı belgeler yer almaktadır. Henüz çalışılması tamamlanmayan bilgiler nedeniyle komisyonda hazırlanmış bir rapor söz konusu değil.

Şu anda henüz başkanlık divanı olarak buradayız nihai şekli verilmiş bir komisyon raporu yoktur. Rapor tamamlanınca paylaşılacaktır.

SORU & CEVAP

-DARBENİN SİYASİ AYAĞI HAKKINDA ELDE ETTİĞİNİZ BİR BİLGİ VAR M? FETÖ’NÜN 1 NUMARASI ORTAYA ÇIKTI MI'

Bu sonuçları rapor tamamlanmadan paylaşmamız doğru olmaz. Uzmanlarımızla birlikte çalışmamız devam ediyor.

Sadece şu kadarını ortaya koyayım. Somut sonuç, isim, yurtta sulh kimden oluşuyor, darbe başarılı olsaydı kimler yönetime gelecekti… Bunlarla ilgili elde edilen, edilemeyen sonuçlar var.

Bütün bunları raporumuza yansıtacağız. Bu nedenle komisyonu bağlayıcı bir söz etmem doğru değil.

GENELKURMAY BAŞKANI VE MİT MÜSTEŞARININ DİNLENMEMESİ KOMİSYON ÇALIŞMALARINI NASIL ETKİLEYECE? ADİL ÖKSÜZ KONUSUNDA ELDE ETTİĞNİİZ BİLGİLER NEDİR'

Sayın Genelkurmay Başkanı ve MİT Müsteşarı hemen her toplantıda dile getirildi. Biz bu iki isimle ilgili dinlenmemeleri konusunda bir kararımız olmadı.

Sayın Akar’a başta ana muhalefet partisi üyelerimizin tutanaklara geçen soruları başta olmak üzere yönelttik. Onları bekliyoruz.

Çalışmalarımızın ortalarında MİT Müsteşarlığı’ndan da kapsamlı bir rapor istedik. Bunun da gelme aşamasında olduğu bilgisini aldık.

Adil Öksüzün yakalanıp serbest kalması hakkında HSYK’dan bilgi istedik. Gerek serbest bırakan hakim gerek itirazı reddederek serbest kalmasının devamı kararı veren hakim hakkında soruşturma açıldığı, bu soruşturmanın gizli olduğu bilgisi bize geldi.

Adil Öksüz bütün kamuoyunun merak ettiği bir isim. Adli işlem sonuçlanmayınca biz de Adil Öksüz konusunda daha geniş bir bilgi edinemedik.

DARBE GİRİŞİMİ SÜRECİNİN DEVAM ETTİĞİNİ DÜŞÜNÜYOR MUSUNUZ'

FETÖ üyelerinin devlet kadrosundan temizlenme süreci henüz bitmemiştir. Cezaevindeki FETÖ üyelerinin ciddi bir motivasyon çalışması yaptıkları bilgisi geliyor.

Komisyona davet ettiğimiz Sakarya emniyet müdürümüz bundan sonra bireysel suikastların olma ihtimalinden bahsetmişti. Rus büyükelçi suikastında hemen sonra Sakarya emniyet müdürü beni aradı ve “komisyonda söylediğim tam da buydu” dedi.

FETÖ ile PKK’nın işbirliği yaptığı yönünde bilgiler vardı. Ama son bilgiler FETÖ, PKK ve DEAŞ’ın birlikte çalıştığına dair somut bilgiler.

Canlı bomba saldırısı hazırlığı yaparken yakalanan bir DEAŞ militanı sorgulandığında elvan binbaşı adlı bir kişiye bilgi verdiğini söylüyor.

Bu kişi araştırıldığında jandarmada görevli bir kişi olduğu anlaşılıyor ve bu kişinin darbe girişimi sonrası tutuklandığı öğreniliyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.