Dolar 32,4774
%0.5
Euro 35,0075
%-0.16
Altın 2.328,740
%0.36
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Delege seçilemeyen Türsen'den flaş açıklama

Delege seçilemeyen Türsen'den flaş açıklama

Delege seçilmeyen Karşıyakalı muhaliflerin sözcüsü Cihan Türsen, ilçe başkanlığı düşüncesinden vazgeçmediğini belirterek, bu hafta gerçekleşecek beş mahalledeki sonuçların belirleyici olduğunu söyledi.  Delege seçilemeyen Türsen'den flaş açıklamalar

  • Ege Postası
  • 02.10.2017 - 11:55

Halide DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI- "Karşıyaka'da meydan boş değil. Taşların yerini değiştirdiler, biz taşları yeniden yerlerine koyacağız" açıklaması yapan Karşıyaka'daki muhalif yapının sözcülerinden olan Karşıyaka Belediyesi eski Belediye Başkanı Cihan Türsen, mahallesinden delege seçilmemesini Egepostası'na değerlendirdi. 

TÜM İZMİR'DE DAĞILAN TAŞLAR YERİNE OTURACAK 

Cihan Türsen Karşıyaka'nın sadece İzmir için değil Türkiye için pilot bir bölge olduğunu, burada taşları yerine oturtabilmeleri durumunda İzmir genelinde de 'dağılan taşların yerine oturacağını' savundu. Türsen, şunları söyledi: 

"Karşıyaka sadece İzmir için değil Türkiye için pilot bir bölge. CHP'nin en fazla oy aldığı ilçelerden birinde biz taşları yerine oturtabildiğimizde bu ses İzmir'in tüm ilçelerine yayılacak. Ve CHP'de İzmir genelinde dağılan taşlar yerine oturacak. Biz parti program ve tüzüğünü savunuyoruz ancak uygulamada partimizin en büyük farklılığı olan parti içi demokrasiyi bir hanedan mantığıyla veya bir çıkar grubu düşüncesiyle örgütlenmesine izin vermeyeceğiz."

BAŞKANLIK DÜŞÜNCESİNDEN VAZGEÇMEDİM 

Kendisi delege seçilmese de Karşıyaka'da Bahçelievler, Yalı Mahallesi, Mavişehir, Atakent, Nergiz, ortak listelerde Fikri Altay, İmbatlı mahallelerinde kendi düşüncelerini benimseyen delegelerin seçildiğini, bu hafta beş mahallede gerçekleşecek seçimde de en az yarı yarıya kendilerine yakın isimlerin delege olacağını savunan Demokrasi İçin Dayanışma Ekibi sözcüsü Cihan Türsen, ilçe başkanlığına adaylık düşüncesinden vazgeçmediğini açıkladı. 

İLÇE BAŞKANLIĞI TALEBİMİ BELİRLENECEK DELEGELERLE KONUŞACAĞIZ

Türsen ilçe başkanlığına adaylığındaki kararlılığını, "İlçe başkanlığı görev talebimi tüm üyelerle paylaştım. Şimdi belirlenecek delegelerle ilçe başkanlığı görev talebimi konuşacağız, paylaşacağız ve onların ortak iradesi belirleyici olacak. Benim ilçe başkanlığı görev talebim ilk günkü heyecan ve kararlılığım kadar devam ediyor ve başaracağız" sözleriyle dile getirdi. 

SON BEŞ MAHALLE KONGRE İÇİN DAHA FAZLA BİLGİ SAĞLAYACAK 

Hafta sonu yapılan seçimlerde Bostanlı'da sonuçların kendi lehlerine olması durumunda kongre sonucunu net görebileceklerini belirten Cihan Türsen, "Bostanlı Mahallesi ise 27 oy ile kaybedildi. Bu, aslında belediye başkanı, ilçe başkanı, Ali Engin, Cevat Durak gibi önemli bir bloka karşı önemli bir kazanım. Ancak Bostanlı'da sonuç alsaydık bugün kongrenin sonucunu çok net görebilecektik. Önümüzdeki hafta 5 mahallemizde daha delege seçimleri var. Son 73 delege belirlenecek. Bu yarışın sonucu kongre için daha fazla bilgi sağlayacak. En kötü mahalle yarı yarıya sonuçlanacağını düşünüyorum. Bu durumda ve her halükarda Karşıyaka kongresi çok yarışmacı ve çetin bir kongre olacak. Demokrasi İçin Dayanışma Ekibimiz kongrede sonuna kadar nitelik ve nicelik başarısını sağlayacaktır" değerlendirmesini yaptı. 

BUGÜNE KADARKİ DELEGE SEÇİMLERİNDE BEKLENTİNİN ÜSTÜNDE BİR BAŞARI ELDE ETTİK 

Delege seçilmemesinin kendisini çok etkilemediğini kaydeden Demokrasi İçin Dayanışma Ekibi sözcüsü Cihan Türsen, dördüncü haftayı tamamlayan delege seçimlerinde beklentinin üstünde bir başarı elde ettiklerini ileri sürdü: 

"Karşıyaka'da demokrasi için, dayanışma adına başlatılan çalışmamız bütün amaçlarını sağlamayı sürdürmekte. Öncelikli amacımız parti içi demokrasiyle ilgili ciddi endişelerimizi ve önerilerimizi ortaya koymaktı. CHP'nin tüm mahallelerinde ve üyelerinde artık daha özgür ve daha saygı duyulan üye düşüncesi konuşulmakta, örgütlenmekte. Bugüne kadar yapılan delege seçimlerinde beklentinin üstünde bir başarı elde ettik. Pekçok delege sayısı yüksek mahallede sonuç aldık. Bahçelievler, Yalı Mahallesi, Mavişehir, Atakent, Nergiz, ortak listelerde Fikri Altay, İmbatlı mahallelerinde arkadaşlarımız etkin. Diğer mahallelerde de tek liste sonuç alınsa bile bu listelerde de düşüncemizi destekleyen önemli sayıda delege var."

ŞOV BU ŞOV 

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'ın 'Her iki liste de benim' diyerek oy kullanmadan gitmesini sadece 'şov' olarak gördüklerini belirten Cihan Türsen, şunları söyledi: 

"Siyaset samimiyet ve dürüstlük ister. Bunlar olmadan siyaset erdemli yapılmaz. Şov bu şov. belediye şantiyesinde tesislerinde, kafeteryalarında işçilere zulüm edip ondan sonra kongre sürecine katılmıyorum demek ve kuzenini aday göstermek inandırıcı olmadığı kadar gerçek dışı. Nezaketin tuzağına düşmeden siyasetin bütün ilkelerini sonuna kadar konuşacağız ve haykıracağız. Bunlar samimiyetsizlik. Yalı Mahallesi'nde nezaketen iki listeye konulan ve doğru yapılan üyelere karşı aslında taraf olan belediye başkanının bu şovu yeterli olmamış ve Yalı Mahallesi'nde topu tüfeğiyle desteklediği liste kaybetmiştir. Orada çıkıp iki listede de varım deyip şov yapma. Tüm belediye işçileri orada çalıştı, örgüt ona gerekli yanıtı verdi. Bugün eğer örgüt kendisine duyulmasını beklediği nezaketi Yalı Mahallesi'nde belediye başkanına göstermeseydi belediye başkanı bugün delege değildi. Bu da ona ders olsun. Üyenin aşıyla ekmeğiyle oynayarak olmaz.  Biz halkçı partiyiz, emekten ve emekçiden yanayız, onlara zerre zarar verilmesine izin vermeyeceğiz."

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.