Dolar 32,5591
%0.04
Euro 34,9007
%0.1
Altın 2.430,540
%0.02
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Delege seçimleri bitti: ilçe ilçe sandık raporu!

Delege seçimleri bitti: ilçe ilçe sandık raporu!

Cumhuriyet Halk Partisi parti içi seçim heyecanında ilk haftayı tamamladı. 2. hafta sandık kuracak ilçeler belirlendi. 12 ilçede, üyeler yeni delegelerini seçmek için sandık başına gitti. Zaman zaman tansiyonun yükseldiği mahalle seçimlerinden Bayraklı, Konak, Buca ve Narlıdere'de seçimler sona erdi.

  • Ege Postası
  • 16.09.2017 - 08:30

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI -Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) 10 Eylül’de start alan mahalle delege seçimleri ikinci haftasında da devam ediyor. Hafta içi de küçük mahallelerde üyeler mahalle delegasyonu için sandık başına giderken örgüt en yoğun mesaiyi hafta sonları veriyor. İlk haftanın geride kalmasıyla birlikte metropoldeki ilçelerde bazı mahallelerde önemli gelişmeler yaşanmıştı.' CHP İzmir İl Örgütü bugün delege seçimleri için sandık başına gitti.  İl Yöneticilerinin yakından takip ettiği ve olaylara izin vermeyeceği ifade edilen seçimlerde gözler metropol ilçelere çevrilmişti. Çift liste heyecanının yaşandığı ilçe ve mahallelerde bile başkan ağırlıklı listelerin önde olduğu belirtildi. Geçtiğimiz hafta tansiyonun yüksek geçmesi nedeniyle İl Başkanlığı bu hafta ytapılan delege seçimlerini daha sıkı denetim altına aldığı görüldü.

Bugün yapıaln delege seçimlerinde Buca,Bayraklı,Narlıdere ve Konak'ta yapılan delege seçimleri sonra erdi. 

Bugün sandık kurulan mahalleler:

Karabağlar'da  Uğur Mumcu, Bahar, Üçkuyular, Yüzbaşı Şerafettin, Metin Oktay, Abdi İpekçi,

 ÜÇKUYULAR’DA KRİTİK SEÇİM MUHALİFLERİN

Üçkuyular'da zafer muhaliflerin oldu. Seçimlerde beyaz liste 104 oy alırken, kırmızı listeye sandıktan 66 oy çıktı. 2 oy da geçersiz sayıldı.

Belediyeye ve ilçe yönetimine muhalif isimlerin ağırlıkta olduğu ve ADD Karabağlar Şubesi'nin de destek verdiği beyaz listede Selçuk Uğur Dölen, Ayşe Dereliler, Emel Tangobay, Zevzi özelli, Arzu Darik, Yasemin Can, Aynur Gerçek, Hatice Hür, Atilla Soylu, Muray Aydın, Turgay özgör, Eren Atılgan, Emine Dudu Çobanoğlu, Mehmet Darca ve Şerafetdin Demirlek yer aldı.

Karabağlar'da Uğur Mumcu, Bahar, Yüzbaşı Şerafettin, Metin Oktay, Abdi İpekçi ve Sarıyer'de de seçim heyecanı yaşandı.

BAHAR MAHALLESINDE  ZAFER BEYAZ LİSTENIN.

 Eski ilçe başkanı Orhan Polat ve İl yöneticisi İrfan Can'ın desteklediği beyaz liste 51 oyla kazandı.  Mavi liste ise 49 oy aldı.

BAYRAKLI'DA MUHALEFET KAYBETTİ

Bayraklı’da Alpaslan, Bayraklı, Gümüş pala  tek liste ile gidilirken, Adalet ve Emek mahallesinde ise, çift liste heyecanı yaşandı.Bugün yapılan delege seçimlerinde İlçenin destek verdiği Beyaz liste sondıktan zaferle çıkmasını bildi.

Çift liste ile seçime gidilen Adalet mahallesinde İlçeye yakın olan meclis üyeleri Fahrettin Oradandı, Ali Alan ve Hüseyin Aktop’un çıkardığı Beyaz listen 135 oyla seçimi kazandı. Muhaliflerin çıkardığı Mavi liste ise, 90 oy aldı. Emek mahallesinde ise, İlçeye yakın olan meclis üyesi Nail Kurtuluş Beyaz listeyi desteklerken karşına ise, muhalif Eski meclis üyeleri Recep Kazan ve Rıza Urhan Mavi liste çıkardı. Yapılan seçin sonucunda İlçenin desteklediği Beyaz liste 178 oyla seçimi kazandı.Muhaliflerin desteklediği Mavi liste ise, 148 oy adlı.

BORNOVA: 3 MAHALLEDE SEÇİM 
Bornova'da Karacaoğlan, Naldöken, Serintepe mahallelerinde ki seçimlerde sadece Naldöken'de çift liste rekabeti yaşandı. 

Naldöken'de beyaz liste kazandı

Naldöken’de 7 delege için çift liste yarıştı.  İki listenin renginin  beyaz olduğu yarışte kazanan taraf  Zarife Gümüş, Hacı Hanım Bektaş, Kemal Yurdagül, Nesrin Görücü,  Aydın Sığın, Eyüp Gülperi ve Muzaffer Özbek’in yer aldığı liste oldu.

Tek listeyle seçime gidilen Serintepe Mahallesi'nde Meclis Üyesi Mehmet Poyraz, Cemal Şener, Kader Kocaman, Burcu Civan, İsmail Avcı ve Alişan Han delege seçildi. 

 

BUCADA TEK VE ÇİFT LİSTE HEYECANI İLE DEVAM ETTİ

Buca'da cumartesi mesaisinde Karanfil, Barış, Vali Rahmi Bey, Bucakoop mahallelerinde seçim heyecanı yaşandı.

BUCA'DA İLK SONUÇ GELDİ MAVİ KAZANDI

Buca Karanfil mahallesinde son anda çift listeli yarış yaşandı. İlçe yönetimine yakın isimlerin listesi olan mavi ile muhaliflerin son anda çıkardığı beyaz listenin yarışında 67-13 mavi kazandı.

BARIŞ'TA SEÇİM İPTAL

Barış Mahallesi’nde seçime tek listeyle gidildi. Ancak Barış Mahallesi'nde yeterli çoğunluk sağlanamadığı seçim iptal edildi. İlçe başkanlığı yeni tarihi duyuracak.

VALİ RAMİ BEY'DE MAVİ LİSTE KAZANDI

Vali Rahmi Bey Mahallesi’nde de 12 delege için çift liste rekabeti yaşanıyor. Muhalif yapıdan oluşan beyaz listede; Hicran Ada, Binnur Ekici, Pervin Senem, İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU İnsan Kaynakları Daire Başkanı Saffet Özdemir'in eşi Büyükşehir Meclis Üyesi Sabriye Özdemir, Özge Gürbüz, Mustafa Ateş, Hakan Dedebal gibi partililer yer aldı. İlçe Yönetimi destekli mavi listeye ise; Kazım Çırak, Buca Muhtarlar Derneği Başkanı Eşfak Yurdanur, Zaim Karabiber, İzmir Büyükşehir Belediyesi Grup Sözcüsü Deniz Yücel, Haydar Karakoyun gibi isimler yazıldı. Seçim sonuçlandı. Mavi liste 101 beyaz liste ise 91 oy aldı.

KARANFİL'DE MAVİ KAZANDI!

Karanfil Mahallesi'nde ilçe yönetimi tarafından desteklendiği iddia edilen mavi listede; Nesrin Kandemir, Ebru Keleş, Kürşat Kaygısız, Ramazan Selçuk ve Fevzi Kaya yer aldı. Muhalif beyaz listeye ise; Dursun Ali Ustabaş, Ethem Gürbüz, Zeyni Doğan, Cenk Unayağyol ve Çiğdem Kın yazıldı. Seçimi mavi liste 67-16 kazandı.

BUCA KOOP'TA ZAFER KIRMIZI LİSTENİN

Buca Koop Mahallesi’nde de çift liste heyecanı var. 17 delegenin seçileceği mahallede kırmızı ve mavi liste yarıştı. Kırmızın 225 oyla seçimi kazandı. Mavi liste 183 oy aldı. Her iki listede de ilçe yönetimine yakın isimler var. Kırmızı listede partiden milletvekili adayı olmayı başaran Ali Hıdır Uludağ, Hüseyin Ateş, Burhan Orallı, Devrim Yalçın,Mehmet Solmaz, Hayrettin İbiş, Mustafa erşah Atik yer alırken

Bornova'da Karacaoğlan, Naldöken, Serintepe,

DİKİLİ TEK LİSTE

Dikili'de gözlerin çevrildiği Çandarlı’da sandığa tek listeyle gidildi. 29 delegenin seçileceği Çandarlı'da Muslu Öztürk, Ahmet Göçmen, Gülten Kuzucuoğlu gibi uzun yıllardır partide yer alan isimler delege olacak.Kemalpaşa'da Ansızca ve Yenmiş mahallelerinde, 

KONAK'TAT EK LİSTELİ SEÇİM

Geçtiğimiz hafta tek liste heyecanı yaşanan Konak’ta bu haftada kurulun sandıklar Barbaros, Ege, Güney, Halkapınar, Hilal, Yenişehir mahallelerinin tümünde tek listeli seçim sona erdi

NARLIDERE ZAFER BATUR VE FIRAT ZAFERLE ÇIKTI

Narlıdere'de tüm mahallelerde aynı gün yapılacak seçimlerde sandıklar 2. İnönü, Altı Evler, Atatürk, Çamtepe, Çatalkaya, Huzur, Ilıca, Liman Reis, Narlı, Sahilevleri, Yenikale'de,

Bugün yapılan delegfe seçimlerinde Belediye Başkanı Abdul Batur ve İlçe Başkanı Şahin fırat'ın desteklediği listeler muhalefetin sandıktan çekilmesiyle zaferle ayrıldı. Buna göre 2’inci İnönü, Altıevler, Atatürk, Çamtepe, Çatalkaya, Huzur, Ilıca, Liman Reis, Narlı, Sahil Evleri, Yenikale. Narlıdere’de toplam 11 mahallede bir gün içinde başlayan ve sonlanan seçimlerle delegasyon yapısı oluşturulacak. Gün içinde ortaya boykot iddiaları atılan ilçede saat 11:00 itibariyle başlayan seçimler sona erdi. Buna göre bir mahelle dışında diğer yerlerde seçimler tamamlandı.

ÇATALKAYA’DA 1 OYLA SEÇİM SEÇİM İPTAL

Çatalkaya'da iki yapılan  sayımda 1 oyla seçim iptal edildi. Burada mahallade delege olan Ednan Aslan'ın görevli olması sebebi ile oy kullanmaması salonda espirtiye neden oldu. partililer "Ednan gelip oy kullansaydı tekrar seçim yapılmayacaktı" diyere espiri yaptı

Narlıdere'nin en büyük mahallerinden, İl Başkan Yardımcısı Ednan Arslan ve 8 meclis üyesinin yer aldığı mahallede seçim iptal edildi. Tüzük gereği Çatalkaya’da sandık Pazar günü (yarın) aynı yer ve saatte yeniden kurulacak.

Diğer mahallelerde de sandığa katılımın düşük olduğu ancak yeterli çoğunluğun sağlandığı ve 2. İnönü, Altı Evler, Atatürk, Çamtepe, Huzur, Ilıca, Liman Reis, Narlı, Sahil Evleri ve Yenikale mahallelerindeki tek listeli seçimler geçerli sayıldı

KOCAOĞLU İLK KEZ URLA'DA OY KULLANDI

Urla'da ise Sıra, Yaka, Altıntaş, Hacıisa, Rüstem, Atatürk, İskele, Güvendik, Denizli mahallelerin bütün mahallerinde tek listele yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar Altıntaş mahallesinden delege listesinde yer aldılar. 

Başkan Aziz Kocaoğlu Bornova’dan taşındığı Urla’da ilk kez oy kullandı. Yıllarca kıran kırana seçimlere sahne olan Bornova Erzene Mahallesi’nin aksine Urla Altıntaş Mahallesi’nde kendisinin de yer aldığı tek listeli seçimde oy atan Başkan Kocaoğlu partililerle sohbet ettikten sonra seçim alanından ayrıldı.

Seferihisar'da, Bengiler, Mersinalanı, Atatürk, Cumhuriyet, Payamlı mahallelerinde 

Kiraz'da İğdeli, Akpınar, Ören, Bahçearası, Cevizli, Doğancılar Kibar mahallelerinde

Menemen'de Irmak, İncirli, Gölcük, Yeşilpınar, Zeytinlik, Cumhuriyet, Gazi,Kemal Atatürk, Ulus mahallelerinde,

CHP'liler bugün de sandık başında

Karabağlar'da zafer muhaliflerin!

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.