Dolar 32,5152
%0.32
Euro 34,5742
%0.23
Altın 2.503,390
%0.81
Bist-100 9.548,00
%-1.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Delican'dan 3 Aralık mesajı

Delican'dan 3 Aralık mesajı

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican; 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

  • Ege Postası
  • 03.12.2016 - 10:54

İZMİR - Asıl engeli; "Sevgi, şefkat ve inanç yoksunu olmak" olarak tanımlayan Başkan Delican; bu günlerin kutlamadan çok idrak günü olduğuna ve engellerin ancak birlikte yaşama ve dayanışma becerisi ile aşılabileceğine dikkat çekti. 

 

15 yıllık AK Parti iktidarının, engelli vatandaşlara yasal ve sosyal haklarının teslim edildiği reform niteliğinde adımlar attığını hatırlatan Delican; " Bu günün; engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayat içindeki yerlerinin ve haklarının herkes tarafından idrak edilmesine bir kez daha vesile olmasını diliyorum. AK Parti; iktidarı boyunca engelli kardeşlerimizin yanında ve destekçisi oldu. Onların yüzünü güldürmek için pek çok dev adım attı. Atmaya da devam ediyor. " diye konuştu.

 

Hayatın her alanında...

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican; yayımladığı mesajda; bedensel ya da zihinsel engelli olmanın, hayata katılmaya 'engel' olmayacağını belirttiği mesajında; engelli olmanın bir tercih olmadığının altını çizerek, şunları söyledi; 

 

"Engelli olmak, insanın tercih ettiği bir durum değildir. Bir sınavdır ve bu hepimiz içindir. toplumsal duyarlılık getiren bir meseledir. Devletin; onların hayatını kolaylaştırmak için attığı adımlar kadar; bizlerin de hayatın her alanında bu duyarlılığı göstermemiz önemli. Acımaktan veya lütfetmekten söz etmiyorum. Tam tersine; engellerin engel tanımayarak; eğitimden, sanata; spordan, edebiyata pek çok alanda ne kadar büyük ve anlamlı başarılara erişebildiğini görelim diyorum. Engelli vatandaşlarımızın üretme ve yaratma potansiyelleri; toplumumuzun ve ülkemizin katma değerinde çok büyük paya sahip. Ayrıca, onların azminin sağlıklı her bireye örnek olacağını düşünüyorum. Yarının bizlere neler getireceğini bilemeyiz. O yüzden, günlük yaşamdan çalışma hayatına kadar onların önünü açmak ve desteklemek hepimizin görevi."

 

Her zaman yanlarındayız...

Mesajında; engelli vatandaşların; istihdam koşulları, ücret iyileştirmeleri, ulaşılabilirlikleri ve sosyal hayata katılmaları noktasında bir çok ilke imza attıklarını belirten AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican; AK Parti'nin 2005 yılında 'bin 500 maddelik engelliler hukuku" oluşturarak engellilerin sorunlarını çözümde ve haklarını teslim etmekte Cumhuriyet tarihinin en büyük adımlarını attığını söyledi. Başkan Delican; engelli ailelerini de koruyan ve hayatlarını kolaylaştıran uygulamalarını hatırlatarak şunları söyledi;  " Onlar gibi, ailelerinin de hayatını kolaylaştıracak adımları attık. Kısa süreli ücretsiz bakım hizmetleri, engelli yaşam merkezleri, umut evleri gibi pek çok proje ile yüz binlerce engelli vatandaşımız ve ailelerine ulaştık. Bilgi ve teknolojiden yararlanmalarını sağladık. Bu alandaki çalışmalarımız, ilgili bakanlığımız tarafından büyük bir titizlikle yaygınlaştırılıyor ve takip ediliyor.

 

Her birini selamlıyorum...

Engellilerin de herkes gibi sağlık, çalışma, eğitim gibi temel hak ve özgürlüklerden yararlanmak ve normal bir hayat sürmek hakkına sahip olduğunu söyleyen AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican; 15 yıldır kendileri ile ilgili yaptıkları çalışmaları bu düşünce ve bilinçle yürüttüklerini söyledi. Başkan Delican; mesajını şu sözlerle noktaladı; " Birleşmiş Milletler'in öncülüğünde belirlenen ve tüm dünyanın kabul ettiği 3 Aralık Dünya Engelliler Günü; engelli vatandaşlarımızın, kardeşlerimizin bu bilinçle kavrandığı, desteklendiği bir dünya için ve toplumun her kesiminde istisnasız bir farkındalığın oluşması için vesile olsun. Onların ve ailelerinin her koşulda yanlarında olacağımızı bilmelerini istiyor, her birini sevgi ve saygıyla selamlıyorum."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.