Dolar 32,5638
%0.27
Euro 34,7543
%0.06
Altın 2.490,660
%0.25
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Delican'dan Basın Bayramı mesajı

Delican'dan Basın Bayramı mesajı

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, 24 Temmuz Basın Bayramı nedeni ile bir mesaj yayımladı.

  • Ege Postası
  • 24.07.2017 - 16:36

Ülkemizde verilmekte olan demokrasi mücadelesi ve tarihi geçiş döneminde  basın dünyasının ve çalışanlarının her zamankinden daha fazla  rol oynadığına dikkat çeken Başkan Delican; ülkenin dört bir yanında fedakarca görev yapan, kamuoyunu bilgilendirmek için gece gündüz çalışan basın emekçilerinin 24 Temmuz Basın Bayramı'nı kutlayarak;  üstlendikleri büyük sorumluluk nedeniyle her birine teşekkür etti.

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican mesajında şu ifadelere yer verdi; "Ülkemizde basında sansürün kaldırılmasının 109. Yıl dönümünde; bir kez daha anlıyoruz ki bu güç, demokrasinin en önemli unsurlarından biridir. Basın organları ve bu alanda çalışanlar; toplumu bilgilendirmenin yanı sıra, birleştirici ve aydınlatıcı özelliği ile ön açan, yol gösteren bir dinamiktir. 24 Temmuz 1908 yılında; basında sansürün kaldırılması, bu gücü perçinleyen ve ileri taşıyan önemli bir hamledir.

Basın meslek ilkeleri çerçevesinde; insan haklarının, toplumsal değerlerin ve demokrasinin bilgi ile korunduğu müstesna bir yapı olarak büyük önem taşıyan basınımızın; bu meşakkatli sorumluluğu yerine getirirken büyük özveri içinde olduğu ortadadır. Daha önce pek çok kez olduğu gibi; 15 Temmuz'da yaşananlar ve sonrasında başlayan demokrasi nöbetleri karşısında bu ulvi sorumluluğu ne denli başarıyla hayata geçirdiklerini, devletle milleti birleştirerek, milletin birlik ve beraberliğinin köprüsü olduğunu heyecanla gördük. Onların bu özverisi;  milletimizin ülkemiz geleceğine daha büyük umutlarla bakmasının en önemli yapı taşlarından birini oluşturmuştur. Basın kuruluşlarımız yönetici ve çalışanları ile 'Memleket ve Demokrasi' davasının en kararlı duruşunu sergileyerek büyük fedakarlıklar göstermiştir. Araştırırken, doğruya ulaşırken üstlendiği misyon, milletimizin ve ülkemizin geleceğinin tesisinde tartışmasız bir yere sahip olan basın kuruluşlarımızın; bundan sonra da en büyük güç, en etkili yol gösterici olacağından kuşkumuz yoktur. Genelde ve yerelde; bu görevi yapmanın zorluk ve etkinliğini görüyor ve yaşıyoruz. Hükümetimiz; onların çalışma koşullarını iyileştirmek ve önlerini açacak tedbirleri almak için itici güç olmak, gerekli yasal düzenlemeleri yapmak için çalışmalarını elbette sürdürecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle; İzmir'de ve ülkemizde, gözümüz kulağımız olup, tarihi görevler üstlenen tüm basın çalışanlarını kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.