Dolar 32,3377
%0.27
Euro 35,1323
%0.03
Altın 2.305,740
%1.24
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Delican'dan Çeşme müjdeleri!

Delican'dan Çeşme müjdeleri!

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, Çeşme ile ilgili açıklamalarda bulundu. Delican, ilçeye yapılacak yatırımları saydı, "Takipçisi olacağım" mesajı verdi. Başkan Delican'dan o ilçeye müjdeler...

  • Ege Postası
  • 05.12.2016 - 12:44

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican parti binasında Çeşme ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 1983 yılından beri Çeşme’de kendisinin, babasının ve ablasının evi olduğunu, ailece birer Çeşme sevdalısı olduklarını vurgulayan Bülent Delican, “Çeşme’nin ayrı bir yeri vardır bizim yaşamımızda da. Çeşme’ye yapılacak her türlü katkıya da ben hazır askerim” diye konuştu.

ÇEŞME DEVLET HASTANESİ, TÜRKİYE’DE SAĞLIK HİZMETLERİNİN GELDİĞİ NOKTAYI GÖSTERİYOR

Uzun yıllardır Çeşme gündeminde olan Fizik Tedavi Merkezi ile Kardiyaloji Polikliniği ile ilgili çalışmaların son aşamaya geldiğini, geçtiğimiz günlerde İzmir Milletvekili Necip Kalkan’la beraber Çeşme Devlet Hastanesi’nde bir inceleme yaptıklarını, fizik tedavi ve kardiyoloji ile ilgili konunun da tekrar gündeme geldiğini belirten Delican, “Söz, en kısa sürede bu hizmetler de inşallah hastanemizde başlayacak. Bunların personel dağılım cetvelleri var. İzmir Güney Bölgesi Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’mizde en kısa sürede çözeceğiz ve ona göre planlanacak. Bundan hiç kimsenin de şüphesi olmasın. Çünkü Çeşme’ye otel standartlarında hizmet veren, gerçekten de son derece eğitimli ve tecrübeli uzman doktor, hemşire, personel, teknik ekip ve uzman yönetim kadrosuyla İzmir’in gözbebeği hastanelerden bir tanesini kazandırdık. Türkiye’de sağlık hizmetinin ne ölçüde olduğunu görmek isteyenler, Çeşme’deki hastanemizi ziyaret edebilirler. Çeşme Devlet Hastanesi Fizik Tedavi Merkezi ve Kardiyoloji Polikliniği için de hiçbir kaygınız olmasın, elimizden geleni yaparız” dedi.

ALAÇATI HAVAALANI ULUSLARARASI VE BÜYÜK GÖVDELİ UÇAKLAR İÇİN OLMALI

Çeşme hem turizm, hem de doğa kenti olması nedeniyle kendileri için ayrı bir öneme sahip olduğunu, siluetini bozmadan, tüm natürelliğiyle korunmasını istediklerini, bu açıdan da turizmin gelişmesi için Alaçatı Havaalanı’nın önemli olduğunu vurgulayan İl Başkanı Delican sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sayın Başbakanımız da buna önem verdiğinden yatırım projeleri arasına almıştı. Başbakanımızın da İzmir Milletvekili olması dolayısıyla, İzmir’in bizim hükümetimizde ayrı bir önemi var. Çeşme’ye de çok önem veriliyor. Sayın Bakanımız Ahmet Aslan da konuyla yakından ilgileniyor. Son İzmir ziyaretinde Alaçatı Havaalanı’nın özellikle uluslararası olması konusunu görüştüm. İzmir 2017 yılında büyük bir değişim yaşayacak. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Ahmet Arslan ile paylaştığımız üzere, Alaçatı Havalimanı projesiyle ilgili bütün çalışmalarımız bakanlığımızca bitirildi. Kamulaştırma önemliydi ve tamamlandı. Daha önce yatırım planında olması nedeniyle ÇED ihtiyacı zaten yoktu. İhtiyaç listesi çalışmaları da tamamlandı. Önümüzdeki 3-4 ay içinde avam projesi çalışmaları tamamlanacak. Daha sonra da yap-işlet-devret ihalesini de gerçekleştirerek İzmirlilere verdiğimiz bir sözü daha tutmanın mutluluğunu hep birlikte yaşayacağız.”

BİR BAYRAM SABAHI SAKIZ ADASI’NDA BAYRAM NAMAZI KILMAK İSTERİM

Son olarak bu yıl Şubat ayında Çeşme Aya Haralambos Kilisesi’nde, Eylül ayında ise İzmir Aya Vukla Kilisesi’nde Fener Rum Patriği Bartholomeos’un yönettiği Ortodoks ayinlerinin yapıldığını, bu karşılık Sakız Adası’ndaki Hamidiye Camisi’nin restore edilip yılda iki kez bayram namazı kılınabilmesi için üzerine düşen ne varsa yerine getireceğini açıklayan AK Parti İl Başkanı Bülent Delican, “Bizler; yüzlerce yıl ibadetleriyle, özgürlükleriyle milletlerin bir arada, hiçbir sorun çıkmadan kendi ibadethanelerinde ibadetlerini rahatlıkla yapabildikleri bir imparatorluğun geleneğine sahibiz. Bu cumhuriyet döneminde de böyle oldu. Hala da devam ediyor. Bizim bu hoşgörümüzü, diğer komşularımızdan da bekliyoruz. En kısa sürede Türkiye’nin onlara göstermiş olduğu hem bu hoşgörüyü, hem de jesti onlardan da beklemek bizim en doğal hakkımız. Biz yüzlerce yıl bu insanlarla bir arada yaşadık. Osmanlı döneminde de hiçbir ibadethane kapalı değildi. Çok rahatlıkla ibadetlerini yaşayabiliyorlardı. Cumhuriyet’in kazanımlarıyla daha da genişlettik. İnşallah komşularımız da bunu gerçekleştirirler ki kısa sürede sorun çözülür.

Sakız Adası’nda bir caminin restore edilip en azından bayram namazlarında ibadete açılmasından çok memnun oluruz. Biz de bir bayram sabahı orada namaz kılmak isteriz tabii. Atalarımız orada o camileri, çeşmeleri, hamamları yapmışlar, orada büyük yaşam izleri bırakmışlar. Onların da Anadolu’da, bilhassa Ege bölgesinde kiliseleri var. Şimdi o insanların torunları atalarının kiliselerinde ibadet yapabiliyorsa, bizler de oradaki ata yadigarı camilerde namaz kılabilmeliyiz. Bunun en kısa sürede hayata geçilmesini dileriz. Çünkü Sakız Adası’na özellikle uzun bayram tatillerinde çok Türk turist gidiyor. Orada bir ibadethanenin, caminin açılmış olması bizim en doğal isteğimiz. Bu konuyu Sayın Bakanımıza ileteceğim, inşallah kısa sürede bir çözüm bulunur” diye konuştu.

ALAÇATI’DA TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK BİR YARIŞMA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Alaçatı Açıkdeniz Balık Avı Turnuvası’na iki yıl önce de katıldığını, bu sene de gündemin yoğunluğuna rağmen bu güzel etkinliği desteklemek için ailece katıldıklarını söyleyen Delican konuyla ilgili olarak şöyle konuştu:

“Bu yıl ‘Yakala - Bırak - Yaşat’ teması ön plana çıkarıldı ve bu alanda çok önemli bir adım atılmış oldu. Böylelikle doğal hayatının korunması manasında tüm Türkiye’ye örnek olacak bir yarışma gerçekleştirildi. Dünyada da benzerleri var ama Türkiye’de böyle bir yarışmanın ilk kez yapılıyor olması bir İzmirli olarak bizi gururlandırdı. Çeşme’nin böyle bir etkinlikle anılıyor olmasının gurur verici, devamının gelmesi hatta sayısının artırılmasında fayda var. Bu yarışmanın diğer yerlere de örnek olmasını isterim. Muğla’da yapılıyor, Antalya’da da olmalı, Akdeniz havzasında da yapılmalı. Bu açıdan son derece olumlu bulduğum bu turnuvanın yılda en az birkaç kez, yine bu kadar geniş katılımlı olmasını arzu ediyorum. Bizle ilgili, hükümet kanadında bakanlıkla ilgili bir konu olursa, biz gider sayın bakanlarımıza da anlatırız. Hep İzmir turizmini çeşitlendirmeliyiz diyoruz ya. Bu turnuva başlı başına bir turizm aktivitesi.. İyi ki İzmirli bir başbakanımız var. Sadece denizle ilgili belli konularda, sadece ulaşım konusunda değil, her alanında deniz sevdalısı bir başbakanımız var. O bizim yanımızda, bizi hep destekliyor. O açıdan bu yarışma kaç kere yapılırsa yapılsın, hepsine de destek vereceğine adım gibi eminim.”

ÇEŞME TURİZMDE EN ŞANSLI İLÇELERDEN BİRİ OLACAK

Sonuçta hizmet odaklı bir parti olarak Çeşme’ye ellerinden gelen hizmeti her daim verdiklerini, vermeye de devam edeceklerini söyleyen Bülent Delican, “Şu anda da bir ekibimizle, oradaki teşkilatımızla sorunları çözmeye çalışıyoruz. Biz çözüm odaklı bir siyasi partiyiz. Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız vatandaşın derdiyle dertlendiği için Türkiye 14 yılda bambaşka bir ülke oldu. Yurt dışına çıktığınızda bunu görebiliyorsunuz. Çeşme’nin de bir dünya kenti olması konusundaki çalışmalarımız devam edecek. Çeşme’yi dünyanın sayılı turizm beldelerinden biri yapacağız. Ama söylediğim gibi, o doğallığını asla bozmayacağız, kimseye de bozdurtmayacağız. Bu açıdan Çeşme gelecekte turizmde en şanslı ilçelerden bir tanesi olacak” dedi.(Çeşme Aktüel Dergisi)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.