Dolar 32,3295
%0.24
Euro 35,0712
%-0.14
Altın 2.300,300
%1
Bist-100 8,99
%2.08

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Demirtaş: 'Cumhurbaşkanı'na sözümüzü tuttuk'

Demirtaş: 'Cumhurbaşkanı'na sözümüzü tuttuk'

İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, istihdam seferberliği ile İzmir'de 100 bin istihdam sağlayacakları yolunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a söz verdiklerini hatırlatarak, Bu ay içinde 100 bin kişiye rahatlıkla ulaşırız. Cumhurbaşkanımıza sözümüzü tuttuk" dedi. Demirtaş'tan istihdam seferberliği açıklaması

  • Ege Postası
  • 18.07.2017 - 12:03

İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, istihdam seferberliği ile İzmir'de 100 bin istihdam sağlayacakları yolunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a söz verdiklerini hatırlatarak, "1 Ocak-10 Temmuz tarihleri arasında kentimizde 96 bin 521 artı istihdam sağlandı. Bu ay içinde 100 bin kişiye rahatlıkla ulaşırız. Cumhurbaşkanımıza sözümüzü tuttuk" dedi.

İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Türkiye'nin en büyük sorunlarından birisinin işsizlik olduğunu belirterek, çözümü için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan istihdam seferberliğinin ilk günden bu yana en büyük destekçilerinden birisi olduklarını söyledi. Demirtaş, "İşsizlikle mücadele için daha fazla üretmemiz, daha fazla yatırımcı çekmemiz, daha çok çalışmamız gerekiyor. Biz de Odamızın tüm imkanları ile bunun için çalışıyoruz" dedi. Bir yandan düzenledikleri toplantılar, eğitimler ile devlet teşvikleri hakkında üyelerini bilgilendirdiklerini belirten Demirtaş, diğer yandan da üyelerinin artı istihdam yaratma yolunda en büyük engellerinden birisi olan finansman sorunu için de özel çalışmalar yaptıklarını söyledi. İTO üyelerinin işlerini geliştirerek istihdam yaratmalarına yardımcı olmak üzere bankalarla görüşmeler yaparak uygun koşullu kredi protokolleri imzaladıklarını dile getiren Demirtaş, "Bunun sonucunda 1598 üyemizin, toplam 199 milyon 554 bin 790 TL kredi kullanmasını sağladık. İşsizlik sorununun en önemli çözüm yollarından birinin de girişimcilik olduğunun farkındayız. Bu anlayışla bu sene Odamızdan bütçe ayırarak inovatif proje sahibi girişimcilerimize hibe olarak teşvik verdik. Girişimciler ile yatırımcıları buluşturmak için çalışıyoruz" dedi.

HEDEF YIL SONUNA KADAR TEK RAKAMLI İŞSİZLİK

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 7 Şubat'ta düzenlenen TOBB Ekonomi Şurası'nda istihdam seferberliği başlattığını hatırlatan Demirtaş, "O şurada Sayın Cumhurbaşkanımıza, Odamızın 75 bin üyesi bulunduğunu, her üyemizin en az bir kişi istihdam etmesini sağlayacağımızın ve İzmir'de 100 bin istihdam yaratacağımızın sözünü vermiştim. Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğümüzden 1 Ocak-10 Temmuz tarihleri arasında kentimizde 96 bin 521 artı istihdam sağladığı bilgisini aldık. Hedefe ulaşmamız için 3 bin 479 kişiyi daha istihdam etmemiz yeterli olacak ki bu sayıya da rahatlıkla temmuz ayı içinde ulaşırız. 100 bin rakamını rahatlıkla geçip, yıl sonu için çok daha fazla fazlasını gerçekleştireceğimize inanıyorum. Sayın Cumhurbaşkanımıza vermiş olduğumuz sözü tutmanın mutluluğunu yaşıyorum" dedi.

Diğer yandan açıklanan Türkiye rakamlarının da doğru yolda olunduğunu gösterdiğini vurgulayan Demirtaş, "Nisan ayında işsizlik oranı yüzde 10.5 olarak gerçekleşti. Ocak ayında zirve yapan işsizlik oranı (yüzde 13), istihdam seferberliğinin etkisiyle düşüş eğiliminde. Genç nüfusun işsizlik oranı ise Mart ayında yüzde 21.4 iken Nisan ayında yüzde 19.8'e indi. Hükümetimizin bu yılbaşından beri istihdama yönelik uyguladığı teşvik ve destekler ile bu rakamlara ulaştık. Bu uygulamaların devamının sağlanmasını, yanı sıra ülkemizde üretimin ve yatırımların arttırılmasına yönelik olarak da ilave teşvik ve desteklerin çıkarılmasını diliyoruz. Çift haneye ulaşan işsizlik oranını azaltmak ve rekabet gücümüzü artırmak için istihdam üzerindeki kamusal yükler azaltılmalı, iş ve yatırımın önündeki engeller kaldırılmalı.  Bu çalışmalar ve istihdam seferberliğinin de olumlu sonuçlarıyla birlikte yıl sonuna kadar işsizliğin tek haneye inebileceği kanaatindeyiz" diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.