Dolar 32,3638
%0.14
Euro 34,9517
%-0.32
Altın 2.326,250
%0.25
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Demirtaş: Daha fazla Çinli öğrenci istiyoruz

Demirtaş: Daha fazla Çinli öğrenci istiyoruz

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) ile Şangay Uluslararası Çalışmalar Üniversitesi (Shaghai International Studies University - SISU) arasında işbirliği anlaşması imzalandı. İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, daha çok Çinli öğrenciyi ağırlamak istediklerini söyledi.

  • Ege Postası
  • 20.05.2017 - 15:00

İzmir Ticaret Odası'nın (İTO) Çin'e düzenlediği İş ve İnceleme Gezisi kapsamında İTO Yönetim Kurulu Başkanı ve İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, İTO Meclis Başkanı ve Mütevelli Heyet Üyesi Rebii Akdurak, İTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Mütevelli Heyet Üyesi Cüneyt Güleç, İEÜ Mütevelli Heyet Üyesi Cahit Yaşar Eren, İEÜ Çince Bölüm Başkanı Yuan Peng SISU Üniversitesi'ni ziyaret etti. Heyeti SISU Başkanı Prof. Cao Deming ve yöneticiler karşıladı. İki üniversite arasındaki işbirliği anlaşmasının imzalanması için düzenlenen toplantıda konuşan SISU Başkanı Prof. Deming, Türkiye ile Çin arasında geleneksel ve güçlü bir dostluk olduğunu söyledi. Üniversite hakkında bilgi veren Deming, 1949 yılında kurulmuş devlet üniversitesi olduklarını belirterek, "Öğrencilerimizin yarısı ekonomi ve diğer alanlardan, yarısı dil öğrenimiyle ilgili. 32 yabancı dil öğretiyoruz. Türkçe bölümümüz de 2011 yılında o zaman Başbakan olan Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla açılmıştı. Öğrencilerimize sadece Türkçe öğretmiyor, Türkiye hakkında da bilgiler veriyoruz" dedi. Deming, mezun olan öğrencilerin aynı zamanda iki ülke ilişkilerinin gelişimi için elçi rolü oynayacağına inandıklarını belirterek, "İzmir Ekonomi Üniversitesi ile de daha fazla işbirliği yapmak istiyoruz" diye konuştu.

İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş ise dünya ekonomisinin lokomotifi olan Çin ile Türkiye ve İzmir arasındaki ilişkileri güçlü dostluğu temel alarak daha da geliştirmeyi amaçladıklarını söyledi. Başkan Demirtaş, 16 yaşında genç bir üniversite olmalarına karşın Türkiye'nin en başarılı ve tercih edilen vakıf üniversitelerinden birisi olduklarını belirterek, "Eğitim dilimiz İngilizce. Aynı zamanda ikinci dil de öğretiyoruz. Yabancı diller bölümümüzde 1500 öğrencimiz var. 10 yabancı dil öğretiyoruz ve bunlardan birisi de Çince. Hatta üniversitemizin Çince Bölüm Başkanı Yuan Peng'de bu gezi sırasında bize Çince - Türkçe tercümanlık yapıyor. Zor bir dil olmasına karşın Çinceye büyük rağbet var. 50 öğrencimiz ikinci yabancı dil olarak Çince öğrenmeyi tercih etti" dedi.

İEÜ olarak SISU üniversitesi ile daha yakın ve güçlü bir işbirliği yapmak istediklerini belirten Başkan Demirtaş, şöyle konuştu:

"Üniversitemizde daha fazla öğrenciye Çince öğretmek, aynı zamanda daha fazla Çinli öğrenci ağırlamak istiyoruz. Staj için, yaz okulları için öğrencilerinizi bize gönderin. Üniversitemizde bir Konfüçyus Merkezi kuracağız. Bu konuda desteğinizi istiyoruz. İzmir'deki Çin Konsolosumuz da destek sözü verdi. Kütüphanemizde bir Çince bölüm, corner olacak. Yeni bir sınıf açılacak. Çinçe kitaplar olacak. Bu konuda da desteğinizi bekliyoruz. Biz de size Türkçe kaynak konusunda yardımcı oluruz. Her konuda işbirliğimizi arttıralım. Çince ve Türkçe bilerek iki üniversiteden de mezun olacak gençler, ülkelerimizin dostluğunun ve işbirliğinin güçlenmesine büyük katkı yapacak."

Daha sonra, Başkan Demirtaş ve Prof. Deming, iki üniversite arasındaki işbirliği anlaşmasını imzaladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.