Dolar 32,3262
%0.23
Euro 35,1129
%-0.02
Altın 2.305,870
%1.24
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Demirtaş’tan Bosna Hersek’e kruvaziyer önerisi

Demirtaş’tan Bosna Hersek’e kruvaziyer önerisi

İzmir Ticaret Odası’nı (İTO) ziyaret eden Bosna Hersek Trebinje Büyükşehir Belediye Başkanı Luka Petroic, özellikle turizm alanında büyük potansiyele sahip olduklarını belirterek, Türk yatırımcılardan şehirlerine yatırım yapmalarını istedi. Ekrem Demirtaş ise “Kruvaziyer turizmi ile şehrinizi daha da canlandırabilirsiniz. Mart ayında ABD’nin Miami kentinde yapılan kruvaziyer fuarına mutlaka katılıp orada şehrinizi tanıtmalısınız" önerisinde bulundu.

  • Ege Postası
  • 22.08.2017 - 16:47

Bosna Hersek Trebinje Büyükşehir Belediye Başkanı Luka Petroic ve Bosna Hersek Fahri Başkonsolosu Ahmet Kemal Baysak, İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş’ı makamında ziyaret etti. Yapılan görüşmelerde, Trebinje kentinin yatırım potansiyeli ve yatırımcılara sunduğu fırsatlar konuşuldu. Bosna Hersek Trebinje Büyükşehir Belediye Başkanı Luka Petroic, şehrin potansiyelinin yüksek olduğunu belirterek, “Şehrimizde turizmi geliştirmek için çalışmalar yapıyoruz. Organik üretim için yerlerimiz mevcut. Şehir olarak 30 bin, çevresiyle birlikte 80 bin nüfusa sahibiz. İçme suyu kaynaklarımız çok fazla. Adriyatik’e de yakın olmamız avantajımız. Buradan, şehrimize gidecek olan yatırımcıların potansiyelimizi nasıl kullanacağını merak ediyoruz. Buradaki yatırımcıların belki de bir kolu olabiliriz" dedi.

“TİCARET YAPMAK İSTEYENE KAPIMIZ AÇIK"

Bölgede 500 hektar yatırım yapılabilecek arazileri olduğunu ve bundan faydalanmak istediklerini söyleyen Petroic, “Denize 20 kilometre olan bu bölgede oteller, eğlence alanları yapılabilir. Metrekare başına 10 Euro olan arazilerimiz var. Fiyatlarımız çok uygun. Büyükşehir olarak çalıştırılacak işçilerin eğitimlerini de biz sağlıyoruz. Bize gelecek yatırımcılara sorumluluklarımızı yerine getirmek için çalışacağız. Trebinje’ye ticaret yapmak isteyen herkese kapılarımız açık" diye konuştu.

DEMİRTAŞ’TAN KRUVAZİYER TAVSİYESİ

İTO Başkanı Ekrem Demirtaş ise, Bosna Hersek’in çok uzun süredir iç içe yaşanılan kardeş ülke olduğunu belirterek, “Birbirimize karşı hiç kötü ilişkimiz yok. Bu iyi ilişkileri de ticarete dökmemiz gerekiyor. Onların istediği de bu ilişkilerin Türkiye’den gelen yatırımcılar ile yatırıma dönmesi. Kemal Baysak ile birlikte o bölgeye yatırım yapmak isteyenleri yönlendiriyoruz. Turizm açısından ise son derece önemli bir ülke. Turizm potansiyeli çok büyük. Adriyatik Denizi’ne 20 kilometre. Kruvaziyer turizmi ile şehrinizi daha da canlandırabilirsiniz. Mart ayında ABD’nin Miami kentinde yapılan kruvaziyer fuarına mutlaka katılıp orada şehrinizi tanıtmalısınız. Hırvatistan’ın Dubrovnik kentine olan yakınlığınız dolayısıyla onlarla birlikte hareket edip kendinizi orada tanıtabilirsiniz" dedi.

“ORGANİK TARIMIN MALİYETİ YÜKSEK"

Organik tarımın maliyetinin yüksek olduğunu söyleyen Demirtaş, “Yarı organik tarıma yönelmeniz sizin için daha faydalı olur. Su kaynaklarınızdan bahsettiniz. Su kaynağı var ama şişeleme tesisiniz yok. Bu kaynaklarınızı şişeleme tesisi kurarak değerlendirebilirsiniz. Uzaktan ancak bu kadar yorum yapabiliyorum. Daha iyisi için oraya gidip görmek ve incelemek gerekir" diye konuştu. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.