Dolar 32,5658
%0.28
Euro 34,7641
%0.09
Altın 2.492,830
%0.34
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Demirtaş’tan THY’ye, 'İzmir'i uçurun'

Demirtaş’tan THY’ye, "İzmir'i uçurun"

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Başkanı M. İlker Aycı’yı ziyaret eden İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, "İzmir’i uçurun" dedi. 

  • Ege Postası
  • 28.03.2017 - 12:09

İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ve Meclis Başkanı Rebii Akdurak, THY Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Başkanı M İlker Aycı’yı İstanbul’da THY Genel Müdürlüğü’nde ziyaret etti. Yapılan görüşmeye Türk Hava Yolları Pazarlama ve Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Olmuştur ve Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ali Önal da katıldı. Demirtaş, ABD ve İngiltere kaynaklı yaşanan son krizi yakından takip ettiklerini belirterek, "Ancak biz ülke olarak krizlere alışığız. Hükümetimizin desteği ile THY’nin bu krizi aşacağına inanıyoruz. Bizim de desteğimiz tam" dedi. 

İzmir ve çevresindeki Ege illeri ile toplamda 10 milyonluk bir nüfus olduğunu belirten Demirtaş, bu nüfusun 2 saat içinde İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na gelebildiğini söyledi. Demirtaş, "İzmir ve bölge olarak ticaretimiz ile ekonomimiz son derece gelişmiş durumda. Turizmde niş bir pazarımız var. Sağlık, gastronomi, fuar, kongre ve diğer tüm turizm türlerinde etkin bir potansiyelimiz var. Sizden isteğimiz İzmirimizi uçurmanız. İzmir uçarsa zaten 2 saat içinde Adnan Menderes’e ulaşabilen Ege de uçmuş olacak. İzmir ve Ege iş âlemi olarak artık belli başlı destinasyonlara, turizm ve ticaretteki hedef pazarlarımıza aktarmasız gitmek istiyoruz. Taşın altına elimizi sokmaya hazırız" diye konuştu. 

MALİYETLER YÜKSEK
THY Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Başkanı İlker Aycı ise uçuşlar konusunda yatırımların uzun yıllardır Marmara Bölgesi ve İstanbul’a yapıldığını belirterek, "Bu yayılmadı. Bugün İstanbul’u kaybedersek Türkiye’yi kaybederiz. Taşın altına elimizi koymaya hazırız dediniz ki gerçekten taşın altına elinizi sokmadan hiçbirşey olmaz. Maliyetleri birlikte bölüşmeli ve uçuşlarla ilgili fizibiliteyi hep birlikte değerlendirmeliyiz. Bugün yeni pazarlara açılmak yerine elimizdeki güvenli pazarı da elimizde tutmak zorundayız. Bunları gerçekçi bir şekilde söylüyorum" dedi. Yardım ve sübvanse konularının küçük rakamlardan oluşmadığını belirten Aycı, yeni bir hattın milyonlarca TL’lik yatırım demek olduğunu söyledi. Aycı, "Bir hatta tutunmak için güçbirliği oluşturmak gerekir. Derin frekans verilmez ise bir destinasyonda dağılıp gitme riski her zaman bulunuyor. Öncelikli olarak THY’yi düşünmek gerekiyor. THY çift haneli rakamlarda kar açıklamaya başladığında İzmir’e de sefer koyacağım. Fakat bu günden önce gelirseniz ortak yatırım yapmamız gerekir" diye konuştu. 

"Biz de kendi bölgemizi düşünmek zorundayız, kendi iş alanlarımızı turizmimizi ve ticaretimizi düşünmek zorundayız" diyen Demirtaş, İzmir’den uçuşların artması için sübvanse etmeye hazır olduklarını vurguladı. Aycı da, İzmir’den uçuş yapılması planlanan noktalarla ilgili çalışma yapılması için talimat vereceğini belirterek, daha sonra fizibiliteleri karşılıklı olarak değerlendirebileceklerini söyledi. Demirtaş, ayrıca Aycı’yı uzay ve havacılık konusunda yeni bölümler açılan İzmir Ekonomi Üniversitesi’ne davet etti. Aycı da daveti memnuniyetle kabul edeceğini söyleyerek İzmir’e bir ziyarette bulunacağını belirtti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.