Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Demirtaş'tan 'viyadük' çıkışı

Demirtaş'tan 'viyadük' çıkışı

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Uzundere’deki rekreasyon alanı içinde yer alan Nasreddin Hoca yapısının ‘kamu zararı’ olur gerekçesiyle kabullendirilmek istendiğini öne sürerek “Viyadük ayakları da aynı nedenle hala yıkılamadı. Biz bunları kabul etmek zorunda değiliz" dedi Demirtaş'tan bir çıkışta viyadükler için

  • Ege Postası
  • 03.07.2017 - 11:54

İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Uzundere'deki rekreasyon alanı içinde yer alan göle maya çalan Nasreddin Hoca heykelinin kaldırılması yönündeki talebini tekrarladı. Demirtaş,  şunları söyledi:

İTO Başkanı Demirtaş'tan flaş çıkış: 'Nasreddin Hoca heykeli kaldırılmalı'

“Böyle bir gerekçeyi kabul etmiyoruz. 15 yıldır yapılmayan ve artık yapılması mümkün olmayan Kordon Otoyolu ayakları ve tabliyesi en kısa zamanda kaldırılmalıdır. Kordondaki dolgu 2000 yılında rekreasyon alanı haline getirildi. 2003 yılında Koruma Amaçlı İmar Planına yapılan itirazlar sonuçlandı. 2003 yılından beri yapılması imkansız hale gelmiş Kordon otoyolunun Kordon'daki viyadük ayakları da aynı gerekçe ile bir garabet olarak halen yerinde duruyor.

Geçtiğimiz yıllarda İzmir’e gelen yolcular bu viyadük ayaklarına durup durup bakıyorlardı. Ne olduğuna anlam veremiyorlardı. Dönemin Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı, Başbakanımız Binali Yıldırım sayesinde bir kısım viyadük 2011 yılında liman içerisine indirilerek liman bağlantı yolu haline getirildi, Kordondakilerin yıkılarak kaldırılması gerekiyor ama halen duruyor" dedi. 

Demirtaş: 'Körfez geçişinin Kuş Cenneti ile alakası yok' Demirtaş'tan stat ve müze çıkışı

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.