Dolar 32,3280
%0.24
Euro 35,0837
%-0.11
Altın 2.292,560
%0.66
Bist-100 8,98
%2

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Denizci çocuklar yetişecek

Denizci çocuklar yetişecek

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi ile TED İzmir Koleji arasında imzlanan Denizci Öğrenci Yetiştirme Eğitim Projesi İşbirliği Protokolü Töreni’yle ilgili basın bülteni ve fotoğraflar ektedir. Değerlendirmeniz dileğiyle, saygılarımızla.

  • Ege Postası
  • 15.09.2017 - 16:27

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi ile TED İzmir Koleji, Türk eğitim sistemine çok önemli katkılarda bulunacak örnek bir işbirliğine imza attı. Her iki kurumun işbirliği ile hayata geçirilecek “Denizci Öğrenci Yetiştirme Eğitim Projesi (DÖYEP)” İşbirliği Protokolü, İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Erdoğan Yılmaz Meclis Salonu’nda düzenlenen törenle imzalandı. İşbirliği protokolüne İMEAK DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Argun Gündüç ile TED İzmir Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Eda Manav imza attı.

Proje ile bu eğitim döneminden başlayarak TED İzmir Koleji’nde okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için eğitim programı hazırlanacak. Denizcilik sektöründe konusunda uzman eğitmenler tarafından öğrencilere eğitim verilecek. Projede teorik ve uygulamalı denizcilik eğitimlerinin yanı sıra kamp eğitimleri, okul gezileri, denizcilik/çevre projeleri, tiyatro faaliyetleri, deniz temizliği faaliyetleri yer alacak. Projenin daha sonraki etabında ise su sporlarının öğrencilere sevdirilmesi ve profesyonel sporcuların yetiştirilmesi için bir su sporları kulübü kurulması hedefleniyor.

“HAYALİMİZ DENİZCİ NESİL YETİŞTİRMEK”

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Argun Gündüç, “Biz yıllarca eğitim müfredatında denizciliğin çocuklarımıza öğretilmesini, üç yanı denizlerimizle çevrili bu cennet vatanda çocukların ana sınıfından itibaren deniz sevgisiyle büyümesini hayal ettik. Denizi seven ve koruyan bir nesil yetiştirmenin yolunun küçük yaşta denizcilikle tanışmaktan geçtiğine inandık. İşimiz deniz ticareti fakat hayalimiz denizci bir nesil yetiştirmek. Sorumluluğumuz büyük. Piri Reis Üniversitemiz ile sektörü muazzam bir eğitim desteği sunuyoruz. Çocuklara rehber kitap olan “Ben Denizciyim” kitapçığını binlerce bastırıp dağıtıyoruz. Denizci Öğrenci Yetiştirme Eğitim Projesi ile eğitime desteği şimdi bir adım daha ileri götürüyoruz” dedi.

Geleceğin dünyasında standart eğitim alanlar değil, zevkleri, dikkat çekici ve farklı ilgileri, heyecanları olan çocukların başarılı olacağına dikkat çeken Gündüç, “İyi yelkenci, iyi sporcu, iyi denizci olmak çocuklarımızın yeni ufuklara yelken açmasını sağlayacaktır. Eğer sporcu ve denizci çocuklar yetiştirirsek, onlara iyi eğitimi ve başarılı geleceği bir arada verebiliriz. İzmir yüzyıllardan beri hep öncü şehir oldu. Denizci çocuklar yetiştirecek bu proje de ilk defa TED İzmir Koleji’nde gerçekleştirilecek. Sonrasında projenin başta TED okulları olmak üzere Türkiye’deki tüm okullarda hayata geçmesini arzu ediyoruz. İleride en azından deniz temizliği konusunun ders olarak Milli Eğitim Bakanlığı’nın müfredatında yer alması gerektiğini düşünüyoruz. Projeye IC Çeşme Marina’nın verdiği destek de bu işbirliğini daha anlamlı kılıyor. Bu projenin yaratacağı halkalar sayesinde Büyük Önder Atatürk’ün işaret ettiği denizci ülke olma hedefine doğru koşar adım gideceğiz” şeklinde konuştu.

“DENİZCİ ÖĞRENCİ DENİZCİ MİLLET”

TED İzmir Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Eda Manav, hedeflerinin denizi seven, denizi koruyan ve denizciliği bilen bireyler yetiştirmek olduğunu söyledi. Manav, “İmzaladığımız  protokolün gereğini ve hedefini Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk 1937 yılında yaptığı konuşmada “En güzel coğrafî vaziyette ve üç tarafı denizlerle çevrili olan Türkiye; endüstrisi, ticareti ve sporu ile en ileri denizci millet yetiştirmek kabiliyetindedir. Bu kabiliyetten istifadeyi bilmeliyiz; denizciliği, Türkün büyük millî ülküsü olarak düşünmeli ve onu az zamanda başarmalıyız” diyerek net şekilde vurgulamıştır. TED İzmir Koleji ve İMEAK DTO İzmir Şubesi, Büyük Önderimizin bu vizyonu altında, “Denizci Öğrenci, Denizci Millet” hedefini gerçekleştirmek için işbirliği  kararı aldı” dedi.

Manav, şöyle konuştu: “1905’ten itibaren  İngiltere'de oluşturulan  “Deniz İzcisi” müfredatından yola çıkarak, büyük kısmının uygulamaya dayandığı ve her yaş grubuna göre farklılaştırılmış ve sürdürülebilir olan TED İzmir Koleji Denizci Öğrenci Yetiştirme Programı’nı hazırlamak ve ilk defa okulumuzda uygulamaya koymak için çalışmalara başladık.  Hedefimiz en geç kasım ayından itibaren çocuklarımızın TED İzmir Koleji Denizci Öğrenci Yetiştirme Programı altında denizi seven, koruyan ve denizciliği bilen bir birey olarak yetiştirmeye başlamaktır”.

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.