Dolar 32,3765
%0.18
Euro 34,9820
%-0.24
Altın 2.325,600
%0.22
Bist-100 9,07
%-0.12

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Denizden öykü çıkacak

Denizden öykü çıkacak

6. Foça Belediyesi Deniz Öyküleri Yarışmasının başvuru koşulları açıklandı. Yarışmada; birinciye 3 bin 500 TL, ikinciye 2 bin 500 TL, üçüncüye ise bin 500 TL parasal ödül verilecek.

  • Ege Postası
  • 20.02.2017 - 12:27

6. Foça Belediyesi Deniz Öyküleri Yarışmasında geri sayım başladı. Başvuru koşullarının açıklandığı yarışmada; birinciye 3 bin 500 TL, ikinciye 2 bin 500 TL, üçüncüye ise bin 500 TL ödül verilecek.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, "Yarışmamız, genç yazarlara teşvik anlamında yazın dünyasında adını sıkça duyurdu. Bu yarışmayı düzenlemekteki öncelikli amacımız, yeni yetenekleri teşvik etmek. Türk dilini doğru, etkin bir biçimde kullanmayı benimsetme ve öykücülüğümüze yeni eserler kazandırmaktır. Kültür ve sanat; hayatı güzelleştiren, tat veren iki çok önemli değerdir düşüncesindeyiz. Gittikçe bir kültür ve sanat kenti olma yolunda ilerliyoruz. Ülkemizin birçok sanatçısı, kültür insanı, yaşam alanı olarak Foça’yı tercih ediyor. Onur duyduğumuz sanatçılarımızı, Foça’da, yanı başımızda görmek hayat açısından bizlere önemli kazanç oluyor" dedi.

11 Ağustos 2015'te hayatını kaybeden yazar Tarık Dursun K.'nın da Foça sevdalısı olduğunu hatırlatan Başkan Demirağ, "Biz de onun anısına, Foça Belediyesi Deniz Öyküleri Yarışmamızı iki yıldır Tarık Dursun K.'ya ithaf ettik. Saygı, özlem ve rahmetle her yıl anıyoruz. Yarışmayı koordine eden, Foçamıza emekleri saymakla bitmeyecek, ünlü yazar Hüseyin Yurttaş’a ve değerli jüri üyelerimize teşekkür ediyoruz. Yeni yetenekleri, yarışmaya katılmaya davet ediyoruz" diye konuştu. 

Foça Belediyesi Deniz Öyküleri Yarışmasının başvuru koşulları şöyle:
1. Yarışma herkese açıktır. Deniz konusuyla bağlantılı, kitap halinde yayımlanmamış ya da kitaplarda yer almamış bir öyküyle başvurulabilir. Öykünün dergilerde yayımlanmış olması katılıma engel değildir. 

2. Öyküler, bilgisayarda Times New Roman karakteriyle, 1,5 aralıklı, 12 punto ile yazılarak, A4 kağıdına basılı olarak, 7 örnek halinde gönderilmelidir. Öykülerin uzunluğu bu nitelikteki 10 sayfayı aşmamalıdır. Ayrıca öykülerin kayıtlı olduğu bir cd de gönderide yer almalıdır. 

3. Yarışmaya açık adla katılmak zorunludur. Öykünün yanı sıra gönderilmesi gereken başvuru yazısında yazarın adı soyadı, adresi, telefonu, varsa e-posta bilgileri belirtilmelidir. Yaşam öyküsü de bu yazıya eklenmelidir. Adaylar başvurularını açık ad ve adresleriyle yapmak zorundadırlar. Edebiyat alanında nüfus kaydındaki adından farklı bir adla yayın yapan ve bu adla tanınanlar, eserlerini bu adla sunabilirler ancak resmi işlemler ve ödülün kendilerine teslim edilebilmesi için gerçek adlarını verecekleri bilgiler içinde mutlaka belirtmek zorundadırlar. 

4. Öyküler 3 Temmuz Pazartesi günü akşamına kadar elden, posta veya kargo ile "Foça Belediyesi Tarık Dursun K. Deniz Öyküleri Ödülü, Foça Belediyesi Halkla İlişkiler Birimi, Foça-İzmir” adresine ulaştırılmış olmalıdır. 

5. Seçici Kurul, Muzaffer İzgü, Hüseyin Yurttaş, Hidayet Karakuş, Ahmet Önel, Gönül Çatalcalı ve Vecdi Çıracıoğlu’ndan oluşmaktadır. 

6. Deniz Öyküleri Ödülünde, birinciye 3 bin 500 TL, ikinciye 2 bin 500 TL, üçüncüye ise bin 500 TL parasal ödül plaketi sunulacaktır. 

7. Yarışmaya katılan öyküler geri verilmez. 

8. Koşullara uymayan öyküler seçici kurula sunulmadan elenir. 

9. Ödüle katılan yazarlar bu koşulları kabul etmiş sayılırlar. 

10. Seçici Kurul, 4 Ağustos Cuma gününe kadar kararını Foça Belediye Başkanlığına bildirecek; ödül töreni, 11 Ağustos Cumartesi günü, Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezinde gerçekleştirilecektir. 

11. Ödüle katılan yazarlar bu koşulları kabul etmiş sayılırlar. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.