Dolar 32,6013
%0.39
Euro 34,8180
%0.25
Altın 2.492,410
%0.32
Bist-100 9.508,00
%-0.18

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Denizli'de FETÖ'den 26 tutuklama

Denizli'de FETÖ'den 26 tutuklama

Denizli'de 15 Temmuz darbe girişimi sonrası başlatılan FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında geçen hafta gözaltına alınan 40 infaz koruma memurundan 14'ü, 49 zabıt katibinden 12'si tutuklandı.

  • Ege Postası
  • 27.08.2016 - 09:25

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Denizli Adliyesi'nde başlatılan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında geçen hafta gözaltına alınan 40 infaz koruma memuru ile 49 zabıt katibi, emniyetteki işlemlerinin tamamlanıp, ifadelerinin alınmasının ardından adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgularının ardından Denizli 2. Sulh Ceza Hakimliği'ne çıkarılan 40 infaz koruma memurundan 14'ü tutuklandı, 26'si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Gözaltına alınan 49 zabıt katibinden 12'si tutuklandı, 32'si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, 5 zabıt katibi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Tutuklanan infaz koruma memurları ve zabıt katipleri Kocabaş'ta bulunan Denizli D Tipi Kapalı Cezaevi'ne kondu. 

Tutuklanan bazı infaz koruma memurları, görev yaptıkları Denizli D Tipi Cezaevi'ne bu kez tutuklu olarak gitti. 

Aydın'da bir emniyet müdürü ile bir polis tutuklandı

Aydın'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, 1 emniyet müdürü ile 1 polis memuru tutuklandı.

Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında daha önce gözaltına alınan 4. sınıf emniyet müdürü N.G. ve polis memuru V.B., 'FETÖ/PDY'ye üye olmak' suçlamasıyla adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgusunun ardından nöbetçi mahkemeye çıkarılan 2 şüpheli tutuklandı.

Kula'da FETÖ'den gözaltına alınan 3 işadamı serbest

Manisa'nın Kula İlçesi'nde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 3 işadamı, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kula'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında düzenlenen operasyonda işadamları Ali M., Mustafa K. ve Yavuz S. gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen 3 şüpheli, yurt dışı yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

Öte yandan Kula İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli komiser yardımcısı H.Ü. FETÖ soruşturması kapsamında açığa alındı. 

Turgutlu'da 3 tutuklama

Manisa'nın Turgutlu İlçesi'nde Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen 5 kişiden 3'ü tutuklandı.

FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında geçen perşembe günü sabah saatlerinde yakalanan 5 kişi gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler N.D., E.D., S.K., İ.A. ve İ.S. daha sonra adliyeye sevkedildi. Savcının tutuklanmalarını istediği şüphelilerden N.D., İ.A. ve İ.S. tutuklandı, S.K. ve E.D. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

Kütahya'da 14 Emniyet mensubu gözaltına alındı

Kütahya'da Fethullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında aralarında rütbelilerin de bulunduğu 14 Emniyet mensubu gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, bir süre önce açığa alınan şube müdürü O.Ç., komiser yardımcıları R.Ö., I.G., E.S., A.K., S.U., Ö.K., I.K., A.K., H.H.K., I.Ç., M.A.T. ile polis memurları T.İ. ve S.T.'nin evlerinde arama yaptı. Ekipler, yapılan arama ardından 14 kişiyi gözaltına aldı. Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık raporları alınan polisler, sorgulanmak üzere Kütahya Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.