Dolar 32,3298
%0.24
Euro 35,0481
%-0.21
Altın 2.284,020
%0.28
Bist-100 8,98
%1.97

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Denizli'den Göztepe'ye övgü

Denizli'den Göztepe'ye övgü

TFF 1'inci Lig'de zirve yarışını yakından ilgilendiren maçta pazar günü Göztepe'yi konuk edecek Eskişehirspor'un Teknik Direktörü Mustafa Denizli sarı kırmızılı ekibe övgüler yağdırdı.

  • Ege Postası
  • 16.03.2017 - 12:12

18 yıl Altay'da forma giyip siyah beyazlı ekibin kaptanlığını yapan, A Milli Takım ve Galatasaray'ı çalıştırdığı dönemlerde tarihi başarılara imza atan Denizli, "Göztepe bizim rakibimiz değil dostumuz. Kariyerimin en anlamlı maçlarından birine çıkacağım" dedi. Futbolculuk yıllarında Göztepe'nin efsane kadrosundaki futbolcuları örnek aldığını belirten Denizli, "Gençlik yıllarımda Göztepe'de futbol oynayan Nevzat Güzelırmak, Halil Kiraz ve Fevzi Zemzem gibi ağabeylerimin idmanlarını kaçırmazdım. Topa onlar gibi vururdum. Halil ağabeyin ayağının dışıyla yaptığı vuruşları çalışırken çok ciddi sakatlanmıştım. Benim için Göztepe'nin yeri çok ayrıdır" diye konuştu. 

Göztepe'nin Fuar Şehirleri Kupası'nda Türkiye'yi temsil ettiği dönemlerde futbolsever olarak tribünden destek verdiğini hatırlatan Mustafa Denizli, "Altay'ın oyuncusuyken Göztepe'nin maçlarını kaçırmazdım. Alsancak Stadı'nda takımı desteklerdim. Altay'ın kaptanı olduğum dönem bizim kadromuzu sayamazken, Göztepe'nin efsane kadrosunu ezbere bilirdim. Ama o yıllarda İzmir'de tüm kulüpler arasında inanılmaz bir birliktelik vardı" ifadelerini kullandı. 

Göztepe'yi çalıştıran eski öğrencisi Okan Buruk'la telefon görüşmesi yaptığını kaydeden Denizli, "Göztepe'yi Eskişehir'de en iyi şekilde ağırlayacağız. Maçtan bir gün önce hem Okan hem de Başkan Mehmet Sepil tesislerimizi gezecek. İki takım taraftarları da kol kola girecek. Sadece 90 dakika rakebet edeceğiz. Ardından omuz omuza yolumuza devam edeceğiz" dedi. 

BURUK'A SAHİP ÇIKIN

Eskişehirspor Teknik Direktörü Mustafa Denizli, son haftalarda sert eleştirelere hedef olan ve istifaya davet edilen Okan Buruk'a destek verdi. Buruk'un Göztepe için önemli bir değer olduğunu dile getiren Denizli, "Ben Galatasaray'da teknik direktörlük yaparken Okan futbola yeni başlıyordu. A Milli Takım'da da alıştık. Kendisi çok kaliteli bir insan. Okan Buruk'un teknik adamlığını da beğeniyorum. İzmir'de ve Türk futbolunda nemli işlere imza atacak. Yeter ki Okan'a sahip çıkalım" dedi. 

Her teknik direktörün zor günler geçirdiğinin altını çizen Mustafa Denizli, "Okan Buruk 2 maç üst üste yenildi diye hedef olmamalı. Ben de Eskişehirspor'un başında art arda 4 beraberlik aldım. Kariyerimde hiç böyle bir durumla karşılaşmadım. Bu tür inişler ve çıkışlar yaşanabiliyor" diye konuştu. Göztepe'nin iyi bir takım olduğunu sözlerine ekleyen Denizli, "Başkan Mehmet Sepil de çok fedakar bir insan. İzmirliler sabretsin, mutlaka başarı gelecek" diye konuştu. 

İZMİR'E ÜZÜLÜYORUM

Mustafa Denizli, İzmir kulüplerinin bugün içinde bulunduğu durumu üzüntüyle izlediğini söyledi. İzmir futbolunun bir an önce ayağa kalkması gerektiğini ifade eden deneyimli teknik adam, "Göztepe, Altay, Karşıyaka, Altınordu, Bucaspor ve İzmirspor hak ettiği yerlerde değil. Bu kulüplerimiz birer lokomotif. Ancak ben hepsinden umutlmuyum. Mutlaka İzmir Süper Lig'de temsil edilecek. Eğer şu an bir takım çalıştırmamış olsam ve bana hangi kulübün şampiyon olmasını istediğimi sorsalar, tüm İzmir takımları diye cevap veririm" diye konuştu. 

ALTAY'A DESTEK VERİN

Fuftbolculuk kariyerine 1965 yılında Altay'da başlayan Mustafa Denizli, siyah beyazlıların 3'üncü Lig 1'inci Grup'taki şampiyonluk iddiasını da değerlendirdi. Altay'ın başarılı sonuçlar aldığını belirten Denizli, "Altay bu hafta en önemli rakibi Kocaelispor'u konuk edecek. Tüm İzmirliler'in bu maça gitmesini isterim. Altay, böyle bir müsabakayı Atatürk Stadı'nda 20-30 bin seyirciye oynamalı. Kentteki dinamikler harekete geçmeli ve bu stat dolmalı" dedi.  (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.