Dolar 32,5972
%0.38
Euro 34,7297
%-0.01
Altın 2.499,090
%0.59
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Derin terbiyesizliğe gözaltı kararı

Derin terbiyesizliğe gözaltı kararı

Tvnet’teki Derin Tarih programında Atatürk’e ve manevi kızı Afet İnan’a, internetteki bir videoda da annesi Zübeyde Hanım’a hakaret edilmesine tepkiler çığ gibi büyüdü. Savcılık hakaretleri edenlere gözaltı kararı çıkarttı.

  • Ege Postası
  • 10.05.2017 - 09:02

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Tvnet’te yayınlanan programda Atatürk’le ilgili söylediği sözler nedeniyle yazar Süleyman Yeşilyurt hakkında “Atatürk’ün hatırasına hareket etme” suçundan soruşturma başlattı.

Hakarete ülkenin dört bir yanından büyük tepki geldi.

Arı İnan (Atatürk’ün manevi kızı Afet İnan’ın kızı): Afet İnan’ın kim olduğu ve ne yaptığı biliniyor. Başka ne konuşulabili? Dava açmayacağım. Bunlar aklı başında olmayan insanlar. Yaptıkları saçma sapan bir şey.

Afet İnan’ın bir kitabını da mı okumadıla? Ne söyleyeyim bunlar? Özellikle böyle yapıyorlar. Ama böyle yapmaları iyice felaket. Olmayacak bir iş. Afet İnan daima saygı görmüş ve çalışmış birisi. Dünya kadar kitabı var, yazdıkları var. Bunu hiçbiri bilmiyor. 

E bu adamlara ben ne yapayım Allah aşkın? Cahille uğraşamam. Okusunlar. Sansasyon yapmak istiyorlar. Ama bu kadar terbiyesizce ve bilmeden yapılır mı'

BUNLAR İNSAN DEĞİL
Kemal Kılıçdaroğlu (CHP Genel Başkanı): Düşmanlarının bile önünde saygı ile eğildiği Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e bazı televizyon kanallarında yapılan haksız uygulamayı, çirkefliği içime sindiremiyorum. Derin Tarih diye başladıkları, onursuz insanların çıkıp Atatürk’ü, Afet İnan’ı, annesini karalamalarını içime sindiremiyorum. Bunu yapanlara asla ve asla insandır demeyeceğim, bunlar insan değildir. Nasıl olur da bir ulusal kahramanı kötülemek için en iğrenç iftiralarla çaba harcarsınız. Hain sözcüğü bile hafif bunlar için, insan değil bunlar. Çünkü insan, onuruyla ve şerefiyle insandır. Onurdan, şereften yoksun, oturmuşlar televizyon kanallarının başına Atatürk’ü, annesini ve Afet İnan’ı kötülüyorlar. Ne söylemeliyim. Nasıl yaratıklar bunlar.

NEFSİ MÜDAFAA HAKKIMIZI KULLANIRIZ
Fatma Kaplan Hürriyet (CHP Kocaeli Milletvekili): Bir ülkeyi küllerinden doğuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e hakaretler yağdıran, 17-25 Aralık sonrası dahi FETÖ’yü yerlere göklere sığdıramayan, tepemize bombaların yağdırılmasına sebep olan Mustafa Armağan ve Atatürk’ün manevi kızı ile ilgili çirkin iddialarda bulunan Yavuz Bahadıroğlu bu cesareti kimlerden alıyorla? Bu ahlaksızlar, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Darıca Belediyesi tarafından söyleşi ve kitap fuarına davet ediliyor. Derhal bu yanlıştan dönün. Bu haksızlığa ortak olmaya kalkarsanız, nefsi müdafaa olarak gereğini yapar İzmit ve Darıca’yı onlara dar ederiz.

YARALAYICI
Gökcen Özdoğan Enç (AK Parti Antalya Milletvekili): Atatürk ismi benim nazarımda vatanseverlikle eşittir. Çok doğru bulmadığım bu tür tartışmalar, gerçekten yaralayıcı. Tarihe mal olmuş, bu ülke için gerçekten mücadele etmiş bir insanın bu şekilde gündeme gelmesini doğru bulmuyorum. İnsanların özel hayatını didiklemek, itibarsızlaştırmak hoş değil, şık değil. Bu tür söylemler o dönemi itibarsızlaştırmak gibi geliyor bana, bu da Cumhuriyet’i itibarsızlaştırmaya doğru gidiyor.

YA CAHİL YA HAİN
Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu (Eski Türk Tarih Kurumu Başkanı): Yahu Mustafa Armağan diye sözde bir tarihçi çıkmış, bu ülkenin kurtarıcısı ve kurucusuna hakaret ediyor. El insaf. Önce tarihçi onurunu taşısınlar. Ölen kişilere, böyle ahlaksızca ithaflarda bulunmasınlar. Nasıl ispat edeceksi? Edemezsin rezil olursun. Adam yatakta yatmadı Cumhuriyet kurulana kadar. Bu ülkede sandığımdan daha çok hain var maalesef. Şu an içinde bulundukları ülkede varlıklarını o kişilere borçlu oldukları halde kurucusuna hakaret eden kişi ya cehaletle ya da hainlikle suçlanabilir. 

Prof. Mehmet Metin Hülagü (Eski Türk Tarih Kurumu Başkanı): Tarihe geçmiş insanların neler yaptığına bakmak, onu tartışmak lazım. Şunun kızı, bunun oğlu, babası hocaydı değildi tartışması basit, değersiz, bölücü, kamplaştırıcı, fitne çıkarıcı şeyler. Kişileri sevmek zorunda değilsiniz, hakaret de etmeniz gerekmiyor. Toplumu kamplaştıracak fikirlerini kendilerine saklasınlar.

YAPTIKLARI REZİL, TETİKÇİLİK
Prof. Vahdettin Engin (Marmara Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi): Bunları muhatap alıp cevap vermeyi bile düşünmem. Yaptıkları iş o kadar rezil ki tarihçi olarak kendimi onların seviyesine düşürmem. Çok ciddi bir seviye problemi var. Esas yapılan tarih tahrif ediliyor, bozuluyor. Atatürk değersizleştirilmeye çalışılıyor. Yapılmak istenen bu. Onlar da bu işin tetikçisi gibi hareket ediyorlar.

İsmet Demirdöğen (RTÜK’ün CHP’li üyesi): Söz konusu program gündeme alınmadı. Bu nedenle programın gündem dışı ele alınmasını istedim. Atatürk’ün itibarsızlaştırılmasına, Cumhuriyet değerlerinin erozyona uğratılmasına ve laik demokratik Cumhuriyet’in yok edilmek istenmesine seyirci kalınamaz. Bu tür aşağılık girişimler düşünceyi açıklama kapsamında da görülemez. Düpedüz alçak bir iftiradır. Bu iftiranın hak ettiği karşılığı bulması gerekir. 

AHLAKDIŞI BEYANLAR YENİ DEĞİL
Meral Akşener (Eski TBMM Başkanvekili): Atatürk’e sövmenin bedeli yok. Hadi yüreğiniz yetiyorsa Cumhurbaşkanı ve hükümet üyelerini eleştirin görelim. Atatürk’e TV ekranlarından ve gazete sayfalarından yapılan edep ve ahlakdışı beyanlar yeni değil. Esas olan bir savcının gereğini yapmamasıdır.

YEŞİLYURT VE AKAR'A GÖZALTI KARARI
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Tvnet’te yayınlanan programda Atatürk’le ilgili söylediği sözler nedeniyle yazar Süleyman Yeşilyurt hakkında “Atatürk’ün hatırasına hareket etme” suçundan soruşturma başlattı.

Savcılık, Nur Cemaati’nin Okuyucular kolunun hocalarından olduğu belirtilen Hasan Akar’ın Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım hakkında sosyal medyada paylaşılan bir videoda söylediği sözler nedeniyle de soruşturma açtı. Başsavcılık ifadelerinin alınması için Yeşilyurt ve Akar hakkında gözaltı talimatı verdi. 

'GÜLEN'İN ASLANI ARMAĞAN DEFOL'
TÜRKİYE Gençlik Birliği (TGB) üyeleri, dün İstanbul Üniversitesi’nce düzenlenen İstanbulfest’in ‘Bir yazar, Bir Söyleşi, Bir İmza’ başlıklı bölümünde ‘Abdülhamid’in Kurtlarla Dansı’ konulu söyleşiye çağırılan Mustafa Armağan’ı protesto etti. TGB’liler ‘Fetullah Gülen’in aslanı Mustafa Armağan, üniversiteden defol’, ‘İstanbul Üniversitesi’ne Atatürk düşmanları giremez’ yazılı pankartlar ve sloganlarla tepki gösterdi. TGB Genel Başkan Yardımcısı Cem Dikmen, “Burada Mustafa Armağan denilen FETÖ’cü ve Atatürk düşmanı hainin bir etkinliği olacaktı. Ama o hain buraya gelmeye cesaret edemedi” dedi. Tepkiler nedeniyle İstanbul Üniversitesi söyleşiyi iptal etti. Bu arada Kocaeli’nin Darıca Belediyesi de  Atatürk’e hakaret etmesiyle gündeme gelen Yavuz Bahadıroğlu’nun dün akşam konuşmacı olarak katılacağı ‘Tarih Sohbetleri’ programını tepkiler üzerine iptal etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.