Dolar 32,4975
%0.15
Euro 34,8048
%0.24
Altın 2.488,190
%1.05
Bist-100 9.554,00
%0.25

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dervişoğlu MHP'den istifa etti!

Dervişoğlu MHP'den istifa etti!

MHP'den ihraç edilen Meral Akşener ile birlikte hareket eden MHP’nin önemli isimlerinden Ülkü Ocakları Eski Başkanı ve İzmir İl eski Başkanı Müsavat Dervişoğlu partisinden istifa etti. Dervişoğlu’nun istifası MHP’de rahatsız olanlar yeni bir parti mi kuracak, sorusunu gündeme getirdi. MHP İzmir'de flaş gelişme

  • Ege Postası
  • 17.04.2017 - 16:10

EGE POSTASI - MHP'de 10 yıl İzmir İl Başkanlığı yapan Müsavat Dervişoğlu, referandumdan hemen sonra partisinden istifa etti. Dervişoğlu istifa ettiğini sosyal medya hesabından duyurdu. Dervişoğlu Genel Merkez'e gönderdiği istifa dilekçesini de paylaştı.

Dervişoğlu istifa dilekçesinde, " Hedef ve ülkülerimize hizmet ettiğine artık inanmadığım bir siyasi yapı ile birlikte anılmayı anlamlı bulmadığımdan, çocukluğum dahil bütün bir ömrü içinde geçirdiğim ve geçmişte mensubu olmakla şeref duyduğum Milliyetçi Hareket Partisi'nden istifa ediyorum" ifadelerini kullandı.

Dervişoğlu, kongrede Genel Başkan Devlet Bahçeli'ye de rakip olmuştu. Dervişoğlu partiden ihraç edilen Meral Akşener'le birlikte uzun süredir yol yürüyor.

İstifa sonrası akıllara 'Akşener ve beraberinde hareket eden isimlerin yeni bir parti kurmak için harekete mi geçiyor'' sorusu geldi.

ÜLKÜCÜLER SİYASİ KÖLE OLMADIĞINI GÖSTERDİ

Dervişoğlu, "İstifamın arkasında yeni bir siyasi bir oluşum aranmasın, bununla ilgili değil. Ülkeme ve hedeflerime hizmet etmeyen, beni temsil etmeyen bir siyasi yapıda bulunmayı anılmayı anlamlı bulmadığım için istifa ettim. Bu kişisel bir karardır. Geçmişte birlikte mücadele verdiğim arkadaşlarımın da aldığım bu karara saygı göstereceğine inanıyorum. Ülkücüler referandumda yüzde 80'in çok üzerinde 'hayır' oyu kullanarak üzerine düşen sorumluluğu yerine getirdi. MHP'yi yönettiğini zanneden kişiler de 'evet' oylarından siyaseten pay çıkarmaya çalışıyorlar. Ülkücüler siyasi köle olmadıklarını göstermişlerdir. Umarım ki Türkiye'yi güzel günler beklesin ama onun emarelerini gördüğümüzü de söyleyebilmemiz mümkün değildir" dedi.

ALLAH MEMLEKETİMİZİN YARDIMCISI OLSUN

Referandumdan çıkan ‘evet’ kararını da değerlendiren Dervişoğlu “İnşallah herşey iyi olur. Milletimiz bir karar vermiştir. Bu kararın nasıl verildiğine dair rivayetler muhteliftir. YSK, referanduma düşürebileceği kadar gölge düşürmüş; Cumhurbaşkanımız da atı alan Üsküdar’ı geçti, diye yorumlamıştır. Bu karar kendi içinde zaten yeteri kadar gölgelidir. Allah memleketimizin yardımcısı olsun” ifadelerini kullandı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.