Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dervişoğlu'ndan çarpıcı 'Hayır' mesajı

Dervişoğlu'ndan çarpıcı 'Hayır' mesajı

Referandum süreci MHP Eski İl Başkanı Müsavat Dervişoğlu referandum süreciyle ilgili görüş ve düşüncelerini aktarmak ve Meral Akşener’in İzmir programıyla ilgili bilgi vermek amacıyla bir basın toplantısı düzenledi. Akşener'in İzmir mitinginin tarihini açıkladı

  • Ege Postası
  • 15.03.2017 - 11:35

EGEPOSTASI - MHP İzmir İl Eski Başkanı, MHP'nin eski genel başkan adayı Müsavat Dervişoğlu, tüm İzmirlileri 26 Mart Pazar saat 16:00'da Gündoğdu Meydanı’nda Meral Akşener’in katılacağı “Demokrasilerde milli iradelerin önemi” adlı açık hava buluşmasına davet etti.

DERVİŞOĞLU SORDU: 15 YILDIR NEYİ YAPAMADINIZ'

Önümüzdeki hafta sonu İzmir’de gerçekleşecek buluşma öncesinde basının karşısına geçerek soruları yanıtlayan MHP Eski İl Başkanı Müsavat Dervişoğlu şöyle konuştu:

“Ülkemiz bir yandan devasa problemlerle boğuşmakta diğer yandan da hiçbir derde çare olmayacak bir sistem değişikliğini hayata geçirmekle uğraşmaktadır. İşsizlik, terör, yoksulluk, savaş ve bölünme tehdidi, adaletsizlik, dış politikadaki açmazlar, toplumsal şiddet, kutuplaşmalar, ekonomideki dalgalanmalar,velhasıl yaşadığımız bütün sorunlar, demokratik parlamenter sistemden değil, 15 yıldır bu ülkeyi yöneten iktidarın yanlış politikalarından ve uygulamalarından kaynaklanmaktadır. Tek adama dayalı yönetim anlayışını ve bu anlayışın dayattığı politikaları sorgulamak gerekirken, hain bir darbe teşebbüsünün ardından sistem değişikliğine gitmeye kalkışmanın ve tek adamlığa meşruiyet kazandırmaya çalışmanın kabul edilebilecek bir yanı yoktur.

Dünya tarihinde darbelerin sistem değişikliğine vesile olduğunu gösteren birçok örnek mevcuttur. Ancak bir darbe teşebbüsünün sistem değişikliğine dayanak olarak gösterilmesinin Türkiye’den başka bir örneği yoktur. Demokratik Parlamenter Sistemden vazgeçilerek, Partili Cumhurbaşkanlığına ve tek adamlığa geçiş vatandaşlarımızın hangi derdini çözecek, neye çare olacaktı? Bu iktidar tam 15 yıldır neyi istemişte yapamamıştı? Evet, bölünmüş yollarımız, mükemmel stadyumlarımız, adliye saraylarımız, modern hastanelerimiz, hızlı trenlerimiz, kıtaları birbirine bağlayan köprü ve tüp geçitlerimiz, büyük havaalanı projelerimiz var ama aşağıda sıralayacağım sıkıntıların da inkar edilecek bir yanı yoktur.

Adalet duygusu zedelenmiştir. Vatandaş artık kendisini hukukun güvencesinde saymamaktadır. Büyük bir çoğunluk gelecek kaygısına kapılmıştır. Ekonomi bir krizden diğerine adeta sörf yapmaktadır.

Mutfakta yangın vardır. Dar gelirliler faturalarını ödeyemeyecek hale gelmişlerdir. Sanayi duraklamış, esnaf dükkanını açamaz çiftçi tarlasını ekemez hale gelmiş, işsizlik artmış ve insanlarımız sefalet ve açlık sınırında yaşamaya mahkum edilmiştir. Yanlış güvenlik politikaları nedeniyle milli kardeşlik hukukumuz zedelenmiş, özerk bölgeler oluşmasına zemin hazırlanmıştır. İhtiyatsız stratejiler yüzünden dış politikada itibar ve irtifa kaybedilmiş, başkalarının senaryolarının figüranı durumuna düşülmüştür.

Milli varlıklarımıza göz dikilmiş, Türk milletinin geleceğine kast edilmiştir. Bütün bu olumsuzlukların kaynağı demokratik parlamenter sistem midir ki, onu değiştirmek için çabalıyorla? Türkiye demokrasi geleneklerine ve hukuka bağlı kalarak siyasi tıkanıklığı aşmalı ve sivil seçeneklerle kendi geleceğini tayin etme kararlılığı sergilemelidir. Bunun için 16 Nisan’da gerçekleştirilecek olan referandumda “Hayır”lı bir karar vermek gerekmektedir.”

MHP YÜZDE 80 HAYIR DİYOR

Meral Akşener’in katılacağı program konusunda bilgiler veren Dervişoğlu, ayrıca MHP tabanında yüzde 80 oranında hayır oyu çıkacağını iddia etti. Dervişoğlu  “Zaman zaman bazı engellemeler ile karşılaşıyoruz. Daha tek adam rejimine geçilmeden bunun ileride getireceği sıkıntılarla şimdiden karşılaşıyoruz” dedi.

DİPLOMATİK KRİZ DİPLOMASİ İLE ÇÖZÜLMELİ

Basın mensuplarının Hollanda ve Almanya ile yaşanan diplomatik krizi sorması üzerine MHP’li Dervişoğlu şunalrı söyledi;

“Komşularla sıfır sorun politikası uygulayacağını söyleyen hükümetin izlediği yanlış politikalar ve aymazlıklar nedeniyle, neredeyse Türkiye'ye düşman olmayan ülke kalmadı. Avrupa’da da yasalar var. Yaşananları makul karşılamak mümkün değil. Hiçbir ülke bunu makul karşılamaz. Bu engellemelere sıcak bakmak mümkün değil. Bu konu demokrasi ve diplomasinin kuralları içinde çözülmelidir. Bunun dışında atılan adımları doğru bulmuyorum. Türkiye’de istismar bataklığı oluşturamayanlar çareyi dışarıda aramışlar,  oluşan bataklıktan siyaseten istifade etmeye yeltenmişlerdir. Türk halkı bu gerçeği görüyor” dedi.

TEKLİFİ MİLLETİN KUCAĞINA KİM KOYDU'

Referandum sonrasında olası senaryoları da yorumlayan Dervişoğlu, “Evet ya da hayır çıkması halinde kaos olacağı iddia ve ifade ediliyor. Her iki sonuç da kaosa sebep olacaksa, bu kaos paketini milletin kucağına kim koymuştur bunu araştırmak gerekir. Bunu masum ve makul karşılamak mümkün değildir. Olağanüstü şartlar olağan dışı siyasi sonuçlar doğurur. Türkiye’deki mevcut kutuplaşmayı aşacak ve ortadan kaldıracak şey demokrasiye ve hukuka bağlı kalarak ortaya çıkacak sivil siyasi seçenektir” diye konuştu.

İHRAÇLAR İÇİN KONUŞTU: YOK SAYDIĞIMI SÖYLEMİŞTİM

Dervişoğlu Milliyetçi Hareket Partisi’nde yaşanan hareketli günleri ve ihraç kararlarını ise şu sözlerle yorumladı:

“MHP’den ihraç edileceğimi düşünmüyorum ama bugün ben aday olsaydım ben de aynı şeylerle karşılaşabilirdim. Partide aday olanlar, izlenen politikaları yanlış bulanlar MHP’den ne diye ihraç ediliyor onu Ankara Balgat’ta koltukta oturanlara sormak lazım. Sayın Devlet Bahçeli’nin liderliği tartışılır durumdaysa benim için o fasıl kapanmış demektir. Disiplin uygulamalarıyla ilgili yapılanları ve sonuçlarını ben zaten yok saydığımı önceden ifade etmiştim. Hukuka, adalete ve hak anlayışıma uygun bulmuyorum”

“KENAN EVREN BİLE UTANDI”

16 Nisan’daki referandum ile 15 Temmuz’daki darbe girişimi arasında kurulan bağı da yorumlayan MHP’li Dervişoğlu  şunları kaydetti: “Bu kadar yetkiyi kime verseniz şaşırır. Hayır çıkması Erdoğan için de hayırlı olacaktır. Bu kadar yetkiyi Mustafa Kemal Atatürk’e verseydiniz o da kabul etmezdi. Bu iktidar sistemi değiştirmek yerine bence kafayı ve aklı değiştirmek mecburiyetinde. Türkiye Cumhuriyeti devleti yeniden mi kuruluyo? 1982’de darbe yapan Kenan Evren bile bu kadar yetkiyi istenmekten utanmıştır. Dünyanın neresinde bir darbe girişiminden sonra sistem değişikliğine gidilmişti? Bugün bölücü terör örgütü ve  FETÖ ile mücadele bile beklenildiği gibi sürdürülemiyor. Ama iktidar eksiklerini görmek yerine örtmeyi tercih eden bir yol haritası takip ediyor"

ELEKTİRİK ESPİRİSİ

Öte yandan Dervişoğlu’nun konuşması esnasında elektrikler kesildi ve jenaratör devreye girdi. Yaşanan duruma espririli bir dille yaklaşan Dervişoğlu, “Bizim toplantı yaptığımız her yerde elektrikler kesiliyor. İyi ki burada jeneratör hemen devreye girdi" mdedi. Dervişoğlu'nun esprili yaklaşımı salonda gülüşmelere yol açtı.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Dervişoğlu, 26 Mart Pazar günü Meral Akşener'in İzmir'de gerçekleştireceği miting için yoğun katılım çağrısında bulundu.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.