Dolar 32,3473
%0.09
Euro 35,1165
%0.15
Altın 2.332,310
%0.51
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
DEÜ Hukuk Fakültesi törenle açıldı

DEÜ Hukuk Fakültesi törenle açıldı

İzmir'in Buca İlçesi'ndeki Tınaztepe Yerleşkesi'nde yapımına 2012 yılında başlanan Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Hukuk Fakültesi'nin binası törenle hizmete açıldı.

  • Ege Postası
  • 12.08.2016 - 13:58

Fakültenin Dekan Vekili Prof. Dr. Meltem Kutlu Gürsel, 35 yıl önce kurulan fakültenin bugüne kadar toplam 10 bin 932 mezun verdiğini belirtip yeni binayla ilgili bilgiler verdi. Görevinin 6 Ağustos'ta sona erdiğini hatırlatan DEÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün ise belki de son resmi konuşması olduğunu dile getirip, "Zor günlerden geçiyoruz. Türk milleti olarak bu zorlukların da üstesinden geleceğimizden eminim. Gün bütün kırgınlıkları bir kenara bırakıp birlik olma günüdür" dedi.

Dokuz Eylül Üniversitesi'nin Tınaztepe Yerleşkesi'nde yapımı tamamlanan yeni Hukuk Fakültesi binasının açılış töreni yapıldı. Rektör Prof. Dr. Mehmet Füzün'ün ev sahipliğinde yapılan törene Hukuk Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Meltem Kutlu Gürsel, akademik personel ve davetliler katıldı. Prof. Dr. Meltem Kutlu Gürsel fakültenin Türkiye'nin üçüncü Hukuk Fakültesi olarak 35 yıl önce Karataş'ta kurulduğunu belirtip, bugüne kadar 10 bin 932 öğrencinin mezun olduğunu söyledi. Prof. Dr. Gürsel, "Yeni fakültemizin açılış töreni 18 Temmuz'da yapılacaktı. Ancak ülkemizin içinden geçtiği zor ve olağanüstü süreç nedeniyle yeni binaya geçme mutluluğumuz bugüne kaldı. Ancak bu sürecin hukuk, adalet, yargı kavramları konusunda toplumu düşünmeye sevk ettiği de bir gerçektir. Hukuk Fakülteleri devletin üç erkinden biri olan Yargı'ya insan unsuru yetiştiren kaynaktır. Atatürk ilke ve devrimlerinin ışığında, Türkiye Cumhuriyeti laik, demokratik, sosyal bir hukuk devletidir. Türkiye Cumhuriyeti'nin niteliklerinden hukuk devleti ile demokratik rejim arasında karşılıklı bir bağ vardır. Hukuk devleti laikliğinde güvencesidir. Bu nitelikler tüm kurum ve kuruluşlarında niteliğidir. Yeni Hukuk Fakültesi binamız, 26 bin metrekarelik kapalı alan üzerinde 270 kişilik 6 amfi, 165 kişilik 9 sınıf, 99 kişilik bir sınıf, 50'şer kişilik 4 bilgisayar odası, 165 kişilik 1 konferans salonu, 2 seminer odası ve 1 mahkeme salonundan oluşuyor" diye konuştu. 

BELKİ DE SON RESMİ KONUŞMAM
Geçen 15 Temmuz'da demokrasiye karşı hain bir darbe girişiminde bulunulduğunu hatırlatan Prof. Dr. Mehmet Füzün, "Geleceğine ve ülkesine sahip çıkanlar tarafından hep birlikte bu girişim püskürtüldü ve bundan sonra Türkiye'nin önünde çok daha güzel olacaktır. Ben şehitlerimize Allah'tan rahmet gazilerimize de acil şifalar diliyorum. Gün birlik olma günüdür. Olağanüstü günlerin getirdiği olumsuzları tabi ki yaşıyoruz. YÖK'ün, rektörün ve dekanın da hataları olabilir ama bu hataların üzerini örtüp birlik olmalıyız. Sizlerden dileğim odur ki birlik ve beraberliğimizi bozmayalım. Biz Türk milletiyiz Atatürk'ün torunlarıyız ne kadar farklı düşünürsek düşünelim biz Türkiye'de yaşayan Türk milletiyiz. Bir birimize sımsıkı sarılmalıyız. Darbe girişiminin ardından bir savaş mı çıkardı yoksa adı İslam devleti olan bir yapıyla karşı karşıya mı olurduk bilemiyorum. Hayat devam ediyor, geçtiğimiz gün Sağlık Bilimleri Fakültesi'nin de kararı çıktı, artık 15 fakültemiz oldu. Yeni Hukuk Fakültemizin binasının yapımına 2012 Şubat ayında başladık. Önceki Dekanımız Prof. Dr. Yusuf Karakoç ile planlamasını yaptık. Binamızın yapımında bir önceki Dekanımız Prof. Dr. Veli Özer'in emeği çok büyüktür. Binamızın donanımı ise Büyükşehir Belediyemizin 1 milyon 700 bin liralık desteği ile tamamlandı. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Dokuz Eylül Üniversitesi'ne yakışan bir hukuk fakültesi binamız oldu. Yeni binamızda, ülke ve milletini seven, Gazi Mustafa Kemal'in ilkelerine sahip, özgür düşünen hukukçular yetişecek. Hukuk Fakültesi'nin inşaatı 4 yılda tamamlandı, bu binayı yapma fikrinin bende uyanmasının temel nedeni her işin başı sağlık değil adalettir anlayışıdır" dedi. Konuşmaların ardından Prof. Dr. Gürsel, Rektör Füzün'e plaket erdi, sonra da törene katılanlar binayı gezdi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.