Dolar 32,3300
%0.25
Euro 35,0433
%-0.22
Altın 2.280,490
%0.13
Bist-100 9,00
%2.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
DEÜ projeleri ilk 5'te

DEÜ projeleri ilk 5'te

TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) 2016 yılı üniversiteler bazında genel akademik destek istatistiklerini açıkladı. Dokuz Eylül Üniversitesi(DEÜ) desteklenen proje sayısı sıralamasında Türkiye'de 5. sırada yer aldı. Rektör Kasman: Çağın gereklerine göre büyüyoruz!

  • Ege Postası
  • 22.07.2017 - 11:36

TÜBİTAK, onaylanmış yıllık programlar veya uzun vadeli hedefler doğrultusunda üniversiteler tarafından önerilen bilimsel araştırma projelerinin değerlendirilmesi, desteklenmesi, izlenmesi ve sonuçlandırılmasıyla ilgili gelişmeleri kamuoyuyla paylaştı. TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı'nın 2016 verilerine göre DEÜ, desteklenen 29 projesi ile Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), Ege Üniversitesi ve Hacettepe Üniversitesi'nin ardından Türkiye'deki üniversiteler arasında 5'inci sırada yer aldı. Desteklenen proje oran sıralamasında ise yüzde 14.7'lik oran yakalayan Dokuz Eylül Üniversitesi, en fazla destek alan 5 üniversite arasında 4'üncülük elde etti. Toplam 197 proje önerisinde bulunan Dokuz Eylül Üniversitesi'nin desteklenen 29 projesine TÜBİTAK ARDEB tarafından 7 milyon 189 bin 848 TL ödenek sağlandı.

Dokuz Eylül'ün, akademik çalışmalara ve bilimsel projelere verdiği önemin sürekli arttığını belirten DEÜ Rektörü Prof. Dr. Adnan Kasman, "Üniversitemiz, çağın gereklerine ve teknolojik gelişmelere uygun şekilde büyümesini ve ilerlemesini sürdürüyor. Bu kapsamda, üniversite bünyesinde çalışmalarını sürdüren akademik personelimize, TÜBİTAK ARDEB tarafından sağlanan katkı bizi mutlu ediyor" dedi. Rektör Kasman, "Bu yıl açıklanan veriler, önümüzdeki yıllarda daha fazla çalışmak ve proje üretmek için bize güç veriyor. Önerilen ve desteklenen projelerin artması başta bilim dünyası olmak üzere üniversitemize, ülkemize önemli kazanç sağlayacağına inanıyorum. Bu başarıya katkı koyan çalışma arkadaşlarımı kutluyorum" diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.