Dolar 32,5884
%0.35
Euro 34,7964
%0.19
Altın 2.507,870
%0.94
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
DEÜ Rektörü Kasman'dan müjde

DEÜ Rektörü Kasman'dan müjde

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Özel 75. Yıl Ortaokulu'nu başarıyla tamamlayan öğrenciler, düzenlenen bir törenle mezuniyet belgelerini aldı. Öğrencilerle 'Selfie' yapıp fotoğraf çektiren DEÜ Rektörü Prof. Dr. Adnan Kasman, 75.Yıl bünyesine lise kazandırmayı planladıklarını söyledi.

  • Ege Postası
  • 26.05.2017 - 11:56

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Özel 75. Yıl Ortaokulu'nun 2016-2017 eğitim öğretim yılı mezuniyet töreni, Sabancı Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Çok sayıda veli ve davetlinin katıldığı törende öğrenciler, mezun olmanın heyecanını aileleriyle birlikte yaşadı. Programda öğrencilerle 'Selfie' yapıp fotoğraf çektiren DEÜ Rektörü Prof. Dr. Adnan Kasman, 75. Yıl Ortaokulu'na lise kazandırmayı planladıklarını müjdeledi. Buca Kaymakamı Fecri Fikret Çelik, DEÜ Özel 75. Yıl İlköğretim Kurumları Müdürü Zihniye Erol ve çok sayıda davetlinin bulunduğu törende konuşan Rektör Kasman, bir dönem kendi çocuklarının da bu okulda eğitim gördüğünü, bu nedenle 75.Yıl'ın kendisinde ayrı bir yeri olduğunu söyledi. Okuldaki eğitim kalitesinin daha da yükseltilmesine ilişkin çalışmalarının olduğun aktaran Rektör Kasman, “Okulumuzla ilgili birçok planımız var. Bunlar arasında 75. Yıl'a bir lise kazandırmak da bulunuyor. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Önümüzdeki süreçte lisenin temelini atmayı hedefliyoruz. Umuyoruz ki; bizden sonra gelen yönetimler de bu girişimimizi devam ettirir" diye konuştu. Öğrencilere her zaman soru sormalarını tavsiye eden Prof. Dr. Kasman, “Okulumuz yaratıcı zihinleri oluşturacak güce sahip. Öğrencilerin soru sormaları ve eğitimcilerin de bu soruları makul şekilde cevaplamaları gerekiyor. Ben, mezun olan öğrencilerimizin Dokuz Eylül'ü çok iyi temsil edeceğinden eminim. Buradan mezun olan öğrencilerimize burs vererek kendi bünyesine almak isteyen eğitim kurumları bulunuyor. Demek ki, burada çocuklarımız iyi eğitim alıyor" dedi. Prof. Dr, Kasman, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sizlerin Dokuz Eylül'e olan aidiyet duygunuzu devam ettirmenizi istiyorum. Burayı üniversitemizin vitrini olarak görüyorum. Eğitim Fakültesi'nin de desteğini alarak, burada önemli çalışmalar yapacağız. Üniversite olarak ilk on içindeyiz; hedefimiz ise ilk 5 içine girmek." Bu yıl 53 öğrencinin ortaokulu başarıyla tamamladığını belirten Okul Müdürü Zihniye Erol ise okullarının yetenekleri keşfederek bunları geliştirdiğini de söyledi. Konuşmaların ardından öğrencilerden oluşan Latin Dansları Kulübü'nün gösterisi büyük beğeni toplarken; öğrencilerin piyano dinletisi ise salondakilerden tam not aldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.