Dolar 32,5418
%0.17
Euro 34,9253
%-0.13
Altın 2.443,630
%0.3
Bist-100 9.717,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dev Ajans’ın patronu, İzmir’in sanat röntgenini çekti

Dev Ajans’ın patronu, İzmir’in sanat röntgenini çekti

Radyo Egepostası’nda programa katılan BKM Ege Temsilcisi ve Dev Ajans’ın patronu Erhan Gölbey, Karşıyaka Belediye Eski Başkanı Cevat Durak’ın en rahat çalıştıkları isim olduğunu söyleyerek, “Karşıyaka’daki spor salonlarına, kültür merkezlerine dikkat edin. Hangi dönemde yapıldığına bakın"dedi. Dev Ajans’ın patronu, İzmir’in sanat röntgenini çekti

  • Ege Postası
  • 07.06.2017 - 13:25

EGEPOSTASI – Radyo Egepostası’nda, Mikail Karadaş’ın sunduğu “Gün Ortası” programına katılan, BKM Ege Temsilcisi ve Dev Ajans’ın kurucusu ve patronu Erhan Gölbey, kentin sanatsal ve kültürel yaşamı, değerleri ve eksiklikleri üzerine çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.  Gölbey, kültür ve sanat faaliyetleri açısından yaptığı değerlendirmede, Karşıyaka Belediye Eski Başkanı Cevat Durak ve yardımcısı Hüseyin Çalışkan’ın en rahat çalıştıkları isimler olduğunu söyledi.

14-15 Haziran tarihlerinde İzmirli seyircisiyle buluşacak "Güldür Güldür" ile ilgili açıklamalar yapan Erhan Gölbey, İzmir’in kültür ve sanat yaşamıyla ilgili de önemli saptamalarda bulundu. İzmir'in, kültür ve sanat açısından nefes alabildiği bir şehir olduğunu belirten Gölbey, “İzmir kültürün ve sanatın Türkiye’de başkenti olmaya en çok yakışan şehir. Ufak tefek ihtiyaçlarının çözülmesi lazım. Kültür Bakanlığı’na bağlı birimlerin ihtiyaçlarının güncel hale getirilip desteklenmesi lazım. Opera Bale’nin, Senfoni Orkestrası’nın, TSM, Türk Müziği koroloranın mekan problemleri var. Yerel yönetimlerin, sivil toplum örgütlerinin destekleriyle bir miktar nefes alıyorlar ama İzmir’de siyaset yapan, kamu adına görev yapan insanların, Kültür Bakanlığı birimlerinin daha rahat çalışabilmesi için bu yaz tatilinde, güncelleme yapmalarında fayda var diye düşünüyorum” dedi.

ZENGİN BİR ŞEHİR DEĞİL

İzmir’de spora bakıldığında, onda da stat problemleri olduğunu, kültür sanat salonları açısından ise İzmir’in zengin bir şehir olmadığının altını çizen Erhan Gölbey, “Kültür, sanat, siyaset, yerel yönetimler, üniversite, kamu, kopuk değil, birbirini desteklemesi, İzmir’in marka şehir olması için çalışması lazım. Genelde kamu ve yerel yöneticilerin hamasete kaçan cümlelerin altı boş kaldığında gerçek İzmirlilerin kırıldığını söyleyebilirim. Çok başarılı politikalar icra eden kültür müdürleri, kamu yöneticileri var, ne anlattığımızı anlamaktan yoksun belediye kültür müdürleri, muhatap dahi olmayan kamu yöneticileri de var. Kültür, sanat, spor çok değerli. Bununla ilgili çalışma yapmak lütuf değil, yöneticilerin görevdir. Bu şehir sosyal hayatıyla var olan şehir” diye konuştu.

SİYASETEN RİSKLİ AMA…

Mikail Karadaş’ın, “Dev Ajans en rahat kiminle çalıştı” sorusu üzerine Erhan Gölbey, “Siyaseten riskli bir soru ama cevap vereceğim. Karşıyaka’nın önceki dönem Belediye Başkanı Cevat Durak ve Belediye Eski Başkan Yardımcısı Hüseyin Çalışkan bey kültüre, sanata, spora, insana, mesleki birikimi olan insana değer veren insanlardı. Onlarla uzun soluklu çalıştık. Güzel işler yaptık. Karşıyaka’daki kültür merkezlerine dikkat edin. Spor salonlarına dikkat edin. Hangi dönemlerde yapıldığına bakın. Cevat Durak bu işleri anlayan, seven, destek olan, değerlendiren insandır. Bu işler bir de ekip meselesi. Hüseyin Çalışkan ve orada kurulan ekibin desteğiyle yürüyen işlerdi” dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.