Dolar 32,5994
%0.38
Euro 34,7662
%0.1
Altın 2.496,640
%0.49
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dev FETÖ operasyonu

Dev FETÖ operasyonu

İzmir merkezli 28 ilde FETÖ'ye yönelik operasyonlarda eğitimci, bilişimci ve muhasebeci 65 kişi gözaltına alındı. İstanbul merkezli 17 ilde ise emniyet yapılanmasına yönelik operasyon başlatıldı. Çok sayıda polis ve eğitimciye gözaltı

  • Ege Postası
  • 23.03.2017 - 09:00

Fethullahçı Terör Örgütü'nün emniyet ve eğitimci yapılanmasına yönelik iki dev operasyon başlatıldı, çok sayıda kişi gözaltına alındı.

İzmir merkezli olarak FETÖ/PDY'nin eğitim yapılanmasına yönelik 28 ilde yapılan operasyonda, 48 kişi gözaltına alındı. 170 kişinin adının bulunduğu soruşturmada şüphelilerin, örgütün şifreli haberleşme sistemi ByLock'u kullandıkları belirlendi. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının terör örgütü FETÖ/PDY üyelerine yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında İzmir merkezli 28 ilde operasyon yapıldı. Operasyon kapsamında 170 kişi hakkında yakalama kararı bulunduğu, 48 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.  

İzmir Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şubesi'nin aralarında İzmir, İstanbul ve Ankara'nın da bulunduğu 28 ildeki operasyonunda yakalanların, örgütün şifreli haberleşme sistemi ByLock'u kullandıkları belirlendi. Öğretmenlerin ayrıca örgütün eğitim kurumları olan ve kanun hükmünde kararnameler ile kapatılan Yamanlar Koleji ile Şelale Eğitim Kurumları'nda çalıştıkları açıklandı. 

POLİSLERE GÖZALTI

Öte yandan, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde  FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında örgütün gizli haberleşme programı Bylock kullandıkları tespit edilen, daha önce KHK ile kamu görevinden çıkarılmış 60 polise yönelik İstanbul merkezli Adana, Afyon, Ankara, Balıkesir, Bursa, Erzurum, Gaziantep, Hatay, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Manisa, Mersin, Osmaniye, Uşak, Yozgat'ta 60 adreste operasyon başlatıldı.

Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen eş zamanlı operasyonda şu ana kadar haklarında gözaltı kararı bulunan 60 polisten 39'u gözaltına alındı.

6 TUTUKLAMA

Öte yandan daha önce İzmir'in Ödemiş İlçesi merkezli 4 ilde gerçekleştirilen FETÖ/PDY soruşturmasında gözaltına alınan 11 kişiden 6'sı, sevk edildiği adliyede tutuklandı. 

İzmir'in Ödemiş ve Tire ilçeleri ile birlikte İstanbul, Bursa ve Denizli'de geçen salı günü, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında operasyon yapıldı. Çeşitli meslek gruplarından hakkında gözaltı kararı verilen 5'i kadın 14 şüphelinin yakalanmasına yönelik yapılan 'Gölbaşı 9' adlı operasyonda, 11 kişi yakalandı. Şüphelilerin himmet topladığı, örgüte finansal destek sağladığı, eleman temin ettiği iddia edildi. Ayrıca örgütün gizli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları belirtildi. Emniyete götürülen şüphelilerden 1'i serbest bırakıldı. Adliyeye sevk edilen 10 şüpheliden 6'sı tutuklandı, 4'ü ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

3 HAKİM VE SAVCI TUTUKLANDI

Öte yandan İzmirde, meslekten ihraç edilmelerinin ardından gözaltına alınan 20 hakim ve savcıdan, emniyete işlemleri tamamlanan 11'i adliyeye sevk edildi. FETÖ/PDY'nin kriptolu habarleşme programı ByLock'u kullandıkları iddia edilen hakim ve savcılardan 3'ü tutuklanırken, 8'i ise yurt dışı çıkış yasağı ve adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), son olarak 17 Mart 2017 tarihinde, FETÖ/PDY ile bağlantılı olduğu iddiasıyla Türkiye genelindeki 202 hakim ve savcıyı meslekten ihraç etti. Bu hakim ve savcılardan 23'ü hakkında, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gözaltı kararı verildi. Bunun üzerine İzmir Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İzmir merkezli olarak geçen cumartesi sabahı erken saatlerde eş zamanlı operasyon yarparak, 20 hakim ve savcıyı gözaltına aldı. Gözaltına alınan hakim ve savcıların FETÖ/PDY'nin kriptolu habarleşme programı ByLock'u kullandıkları iddia edildi. 

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlanan 20 hakim ve savcıdan 11'i dün sağlık kontrolerinin ardından adliyeye sevk edildi. Olayı soruşturan Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Cumhuriyet Savcısı 11 kişiyi tutuklanmaları istemiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk etti. Gece geç saatlere kadar süren sorgunun ardından 3 kişi tutuklanırken, 8'i yurt dışı çıkış yasağı ve adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Gözaltında bulunan 9 hakim ve savcının emniyette işlemleri devam ettiği, firarda olan 3 kişinin de yakalanması için çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.