Dolar 32,5125
%-0.11
Euro 34,8203
%-0.13
Altın 2.425,400
%-0.19
Bist-100 9.712,00
%0.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Develer, Konaklı Arenası'nda güreşti

Develer, Konaklı Arenası'nda güreşti

İzmir'in Ödemiş ilçesi kırsal Konaklı mahallesinde bu yıl 22'incisi düzenlenen deve güreşlerinde 130 deve kıyasıya mücadele etti.

  • Ege Postası
  • 13.02.2017 - 10:45

Ödemiş Belediyesi'nin de desteğiyle Ödemiş Deveciler Deneği tarafından, Konaklı Arenası'nda düzenlenen güreşlere ilgi büyük oldu. Dalyak, baş, başüstü, başaltı, orta, büyük orta kategorilerinde yapılan güreşlerde, Ege Marmara, Akdeniz Bölgesi'nden gelen 130 devenin mücadelesi güreşseverleri heyacanlardırdı. Güreşleri, AK Parti Ödemiş İlçe Başkanı Halil Demir'in de aralarında bulunduğu yaklaşık 2 bin 500 kişi izledi. Gökçenefe, Köroğlu, Özgür, Han, Bordo Bereli, Komando, Beşer, Demiröz, Erkoç, Metehan ,İmparator, Doktor gibi ilginç isimler verilen namlı develerin mücadelesinde zaman zaman güç anlar yaşandı. Öfkeli develeri sahipleri güçlükle ayırabildi. Güreşler sırasında çalan Onuncu Yıl marşı, izleyiciler arasındaki coşkuyu daha da artırdı.

Çekişmeli müsabakaların sonunda dereceye giren develerin sahipleri kupayla ödüllendirildi.

Ödemiş Deveciler Derneği Başkanı Niyazi Serdar , 600 yıllık bir geleneği yaşatıyor olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirip, "130 deve bugün Konaklı Arenası'nda mücadelle etti. Çevreden gelen çok sayıda deve güreşi meraklısı hem piknik yaptı hem de deve güreşi, seyretmenin heyecanını yaşadı. Gleneksel bu güreşleri önümüzdeki yıllarda da devam ettirmek için var gücümüzle çalışacağız" dedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.