Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Devlet Tiyatroları 'Çiçu' ile Aydın'da

Devlet Tiyatroları 'Çiçu' ile Aydın'da

Usta yazar Aziz Nesin’in kaleme aldığı, Kendini yalnızlığa mahkûm etmiş, toplumdan ve insanlardan tecrit etmiş bir adamın dramını anlatan; “Çiçu” adlı oyunumuz Aydın’lı sanatseverler ile buluşuyor.

  • Ege Postası
  • 17.02.2016 - 10:17
Devlet Tiyatroları'nın “Türk Tiyatrosunun Üç Çınarı”nı andığı 2015- 2016 tiyatro sezonunda, İzmir Devlet Tiyatrosu müdürlüğünce hazırlanan oyun; Çiçu adını verdiği oyuncak bebeği, kedisi, köpeği ve diğer ev hayvanları ile kendisine bir dünya yaratarak, evcilik oynayan “Adam”ın,  tıpkı; modern toplumun yalnızlaştırdığı birçok insan gibi, korkularının esiri oluşunu anlatıyor. Oyun; Nesin’in de dediği gibi “yüreğimizle beynimizin, birbirinden ayrılamayan iki sevgili düşman gibi hep kavga ederek, hep çatışarak yaşadıklarını” düşündürüyor.

Eserleriyle bir döneme damgasını vuran Aziz Nesin’in, insanın yaşadığı ikilemi kurgulayarak kâğıda döktüğü oyunun, rejisörlüğünü İzmir Devlet Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Tayfun ERARSLAN üstleniyor. Dekor tasarımı, Murat Gülmez, kostüm tasarımları Yıldız İpeklioğlu, ışık tasarımı M. Kemal Gürgün’üne ait oyunda; sanatçımız Arif Yavuz ve yardımcı rollerde Pınar Egeli Karadağ, Bengi Ebru Atakan, Okan Koç gibi genç ve yetenekli sanatçılar rol alıyor.

“Çiçu” 17 – 18 Şubat tarihlerinde, saat 20:00 de Aydın Kültür Merkezi Hidayet Sayın Sahnesinde izlenebilir.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.