Dolar 32,5148
%0.21
Euro 34,7143
%-0.02
Altın 2.485,520
%0.94
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Didim'de gezi teknelerine 3 koyda OHAL yasağı

Didim'de gezi teknelerine 3 koyda OHAL yasağı

Aydın'ın Didim İlçesi'ndeki Polis Akademisi Eğitim Kampı'nın yakınında bulunan 7 koy Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında güvenlik nedeniyle geçen hafta gezi teknelerinin kullanımına kapatıldı. Yasak, tekne sahipleri ve kaptanlardan gelen tepkiler üzerine 7 koydan 4'ünde kaldırıldı.

  • Ege Postası
  • 11.09.2016 - 16:05

Didim'de Polis Akademisi Eğitim Kampı yakınındaki 7 koy, geçen 5 Eylül'de OHAL kapsamında teknelerin kullanıma kapatıldı. Bu durum, turist taşıyan tekneleri zor durumda bıraktı. Didim Kaymakamı İskender Yönden, bu duruma tepki gösteren tekne sahipleri ve kaptanlarıyla biraraya gelerek sıkıntı ve isteklerini dinledi. Altınkum Barış Kafeterya'da düzenlenen toplantıya, Kaymakam Yönden'in yanı sıra, Didim İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Gürkan Kabakçı, Didim İlçe Emniyet Müdürü Özgür Selçuk, Didim İlçe Sahil Güvenlik Komutanı Üsteğmen Erkan Özbek, Didim Altınkum Gezi Tekneleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Erdal Kamacı ve kooperatif üyesi tekneciler katıldı. Toplantıda, kapatılan koyların yeniden açılması talep edildi. Görüşmeler sonucunda, yasaklanan 7 koydan 4'ündeki yasak kaldırıldı.

"50 METREYLE SINIRLANDIRILDI"

Didim Altınkum Gezi Tekneleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Erdal Kamacı, "Yapılan görüşmelerin ardından Cennet Koy, Akvaryum Koy ve Polis Akademisi'nin birinci ile ikinci koyları yeniden gezi teknelerinin kullanımına açıldı. Fakat 50 metre ile sınırlandırıldı. 50 metreden fazla yanaşmadan şu an bu koylara girebiliyoruz" dedi.

Koyların gezi teknelerine kapatılmasının turizm için hoş bir durum olmadığını vurgulayan Kamacı, "Yerli turistlere, 'Burası Polis Akademisi Eğitim Kampı ve OHAL'den dolayı yasaklandı' diyoruz ama yabancı turistlere bunu anlatmak zor. Özellikle Türkiye'nin bu riskli dönemlerinde zaten turist gelmezken, gelen turistlere de buraların yasaklandığını söylemiyoruz. Çünkü bu durum turizme baltalamaktan başka bir şey olmayacak" diye konuştu. Koyların yasak olmasının kendileri için büyük sıkıntı olduğunu vurgulayan Kamacı, diğer koyların da kısa zamanda açılmasını umut ettiklerini söyledi. Kamacı, şöyle devam etti:

"Didim'de zaten çok fazla koy yok. Polis Akademisi koyları dışında Martı Koyu, Cennet Adası ve Köy Hizmetleri Koyu var. Ama havalar bozuk olduğunda tekneler Köy Hizmetleri Koyu ile Cennet Adası koylarına gitmekte zorlanıyor. İlçemizin sakin ve rüzgar almayan koyları, Polis Akademisi koyları. Çok fazla gezdirebileceğimiz yerler olmadığından dolayı yerli ve yabancı turistlere mahçup oluyoruz. Turizm için endişe verici bir durum bu. Yasaklı bir turizm şehri olmaz." (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.