Dolar 32,3196
%0.21
Euro 35,0662
%-0.16
Altın 2.279,620
%0.09
Bist-100 9,02
%2.43

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dikili'de Gökmen Ulu protestosu

Dikili'de Gökmen Ulu protestosu

Sözcü Gazetesi İzmir Muhabiri Gökmen Ulu'nun gözaltına alınması, memleketi İzmir'in Dikili İlçesi'nde protesto edildi. İzmir'de de Atatürk Düşünce Derneği (ADD) üyeleri, Ulu'nun gözaltına alınmasını protesto etti. Protesto gösterisine katılan Gökmen Ulu'nun babası Mehmet Ulu, "Dimdik ayaktayız" dedi Memleketi Dikili ayakta... Gözaltı protestosu

  • Ege Postası
  • 24.05.2017 - 12:12

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Sözcü Gazetesi İzmir muhabiri Gökmen Ulu'nun gözaltına alınması Dikili'de basın açıklamasıyla protesto edildi. Atatürk Meydanı'nda CHP İlçe Örgütü öncülüğünde yapılan protesto gösterisine; sivil toplum örgütleri, DİSK, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Birleşik Haziran Hareketi, Bergama Çevre Hareketi, Bergama'dan sendika temsilcileri, Dikili Belediyesi Meclis üyeleri, arkadaşları ve Dikili Demokrasi Platformu üyelerinin yanı sıra babası Mehmet Ulu, ağabeyi gazeteci Oben Ulu ve vatandaşlar katıldı. 'Gökmen Ulu gururumuzdur' pankartıyla toplanan kalabalık, 'Özgür basın susturulamaz', 'Gökmen Ulu yalnız değildir', 'Susma sustukça sıra sana gelecek' slogaları attı.

Açıklama yapan CHP İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şener, Ulu'nun yanında olduklarını belirterek, "Değerli İzmir muhabirimiz Gökmen Ulu için burada bulunuyoruz. Gökmen Ulu'yu hepimiz tanıyoruz. Türkiye'deki özgürlüklerin ne derece olduğunu biliyoruz. Dikili olarak haksızlıkların ve demokrasiyi çiğneyenlerin hep karşısında olduk. Gökmen Ulu yalnız değildir" dedi.

Gökmen Ulu'nun aynı zamanda meslektaşı olan ağabeyi Oben Ulu ise "Gökmen, evrensel basın ilkelerine sıkı sıkıya bağlı, halkın doğru haber alma hakkına hizmet eden, attığı her adımda yaşamı savunan ve hemen her kesim tarafından dürüstlüğü ve doğruluğuyla bilinen, yurtsever, Atatürkçü bir gazetecidir. Onunla farklı bağlantılar kurmaya çalışmak asla kabul edilemez. Gazetecilik suç değildir, Gökmen Ulu yalnız değildir" diye konuştu.

Ayrıca eyleme destek veren gruplarca yapılan basın açıklamalarında da Ulu'ya destek verildi, gözaltı kararı eleştirildi. 

GÖKMEN ULU'NUN BABASI: BİZ DİMDİK AYAKTAYIZ!

İzmir'de Atatürk Düşünce  Derneği (ADD) üyeleri, Sözcü Gazetesi muhabiri Gökmen Ulu'nun gözaltına alınmasını, protesto etti. Protesto gösterisine katılan Gökmen Ulu'nun babası Mehmet Ulu, "Dimdik ayaktayız" dedi.

ADD Şubesi üyeleri, Sözcü Gazetesi İzmir muhabiri Gökmen Ulu'nun gözaltına alınmasını protesto etmek için Konak'taki Milli Piyango Müdürlüğü önünde toplanıp, basın açıklaması yaptı. Açıklamaya dernek üyelerinin yanı sıra, TGS İzmir Şubesi Başkanı Halil Hüner, gazetecilerin yanısıra Gökmen Ulu'nun babası  Mehmet Ulu, eşi Burcu Ulu, kardeşleri Çisem ve Oben Ulu da katıldı. Açıklama yapan Mehmet Ulu, "Bizim evde Atatürk konuşulur. Biz dimdik ayaktayız. Benim oğlum da dimdik ayakta. Mücadelesine devam edecek. Yarın savcılığa çıkarılacak haberini aldık. Oğlumun sonuna kadar arkasındayız" dedi. Gökmen Ulu'nun eşi Burcu Ulu da "Gökmen iyi bir gazeteci ve başka suçu yok. Onun bir an önce eve dönmesini bekliyoruz başka ne söyleyebilirim ki" diye konuştu.

İzmir ADD Eş Güdüm Başkanı Doğan Aygen yaptığı basın açıklamasında, "Ülke olarak demokrasi ve hukuk adına  utanılacak günler yaşıyoruz. Amaçları Atatürkçü, Cumhuriyetçi bir gazeteyi Sözcü'yü susturmak doğruları öğrememizi engellemek. Adalet sistemi çökmüş vaziyettte. Örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ne karşı silahlı isyanı kolaylaştırmak gibi ifadeyle suçlanan Sözcü Gazetesi, gazetecileri, muhabirleri susmayacaktır. Kendi ülkemizde tutsak değil özgür yaşamak istiyorsak tek bir seçeneğimiz vardır, birlikte direnmektir. Hiçkimse 'Benim gücüm ne ki ben ne yapabilirim' diye düşünmemelidir. Ülkemizi yeniden bir Atatürk Cumhuriyeti olarak görmek istiyorsak bu yoldaki savaştan korkmamalı üzerimize düşeni yapmalıyız. Zaman Mustafa Kemal Atatürkün kurduğu Cumhuriyeti yaşatma koruma zamanıdır" dedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.