Dolar 32,4448
%0.39
Euro 35,1039
%0.11
Altın 2.324,340
%0.17
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dikili’de satranç şöleni

Dikili’de satranç şöleni

Dikili Satranç Turnuvası, Dikili Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonu işbirliğinde Çandarlı’da düzenlendi. Belediye Başkanı Mustafa Tosun ve Satranç Federasyonu İzmir İl Temsilcisi Mustafa Ulusoy’un sembolik hamleleriyle başlayan 35’+30” eklemeli tempoda 5 tur sistemi üzerinden yapılan turnuva, birbirinden çekişmeli karşılaşmalara sahne oldu.

  • Ege Postası
  • 25.09.2017 - 07:36

Çandarlı Hizmet Binası Çok Amaçlı Salonu’nda gerçekleştirilen, Dikili Satranç Turnuvası’nda Türkiye'nin dört bir yanından gelen 87 satranç oyuncusu mücadele etti. 8 yaş ve altı, 10 yaş ve altı, 16 yaş ve altı ile açık kategorilerinde, 5 tur üzerinden yapılan turnuva 2 gün sürdü. Birbirinden çekişmeli ve zevkli karşılaşmalara sahne olan turnuvada, minik satranç oyuncularının mücadelesi izleyenleri adeta büyüledi.

Miniklerden Müthiş Hamleler

Puan ve averaja göre yapılan sıralama sonucunda izleyenlerin en çok ilgi gösterdiği 8 yaş ve altı kategorisinde erkeklerde Yağız Kalınoğlu, bayanlarda ise Aslı Sena Karadağ zafere ulaştı. 10 yaş ve altı kategorisinde ise Mert Ceyhan erkeklerde birinciliğe uzanırken, bayanlarda da Özgü Görcük birinciliği elde etti. Kıran kırana mücadelenin yaşandığı 16 yaş ve altı kategorisinde erkeklerde Sermet Çalışkan, bayanlarda da Sezen Betül Ayyüce üstün oyunlarıyla birinciliği kazandı. Uluslararası mücadeleleri aratmayan karşılaşmaların yaşandığı Açık Kategori’nin erkekler bölümünde Türkiye şampiyonu milli satranççı Atakan Mert Biçer şov yaparak birinciliği kazanırken, bayanlarda da Simge Hiçdurmaz akıl dolu hamleleriyle rakiplerini geride bırakıp zafere uzandı. Dereceye giren yarışmacılara kupa ve madalyalarını Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, Türkiye Satranç Federasyonu İzmir İl Temsilcisi Mustafa Ulusoy ve Başhakem Birol Yüce takdim etti.

“Sporda Öncü Kent Olma Kararlığındayız”

Ödül töreninde konuşan Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, Dikili Belediyesi olarak Dikili ilçesini sporda öncü kent yapmak için yoğun bir çaba içerisinde olduklarını ifade ederek, “Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren sporun her alanında yetiştirici ruhu öne çıkarma hedefiyle ciddi yatırımlar gerçekleştiriyoruz. Kara sporlarında olduğu gibi deniz sporlarında ilçemiz cazibe merkezi oldu. Çok önemsediğimiz, değer verdiğimiz spor dallarından biri olan satrancı ilçemizle bütünleştirmek için gerçekleştirdiğimiz bu turnuvaya hemşehrilerimiz ile birlikte ülkemizin farklı illerinden yoğun katılımın olması bizleri çok mutlu etti. Böyle anlamlı bir turnuvanın düzenlenmesinde emeği geçen herkese gönülden teşekkür ediyorum. Kazanan, kazanmayan ayrımı yapmadan tüm sporcularımıza da bundan sonraki yaşamlarında üstün başarılar diliyorum” dedi.

“İyi ki Mustafa Başkan Var”

Türkiye Satranç Federasyonu İl Temsilcisi Mustafa Ulusoy da yaptığı konuşmasında, Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun'a satranca verdiği önem ve turnuvaya ev sahipliğinden dolayı teşekkür ederek, “Sporun her alanında başarıya ulaşmanın yolu yaşama ve spora sevgi dolu bakan güzel insanların desteği ile olur. Ne mutlu ki, Dikili’nin yaşama ve spora sevgi dolu bakan Mustafa Başkanı var” görüşlerini dile getirdi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.