Dolar 32,4698
%-0.05
Euro 34,7775
%-0.56
Altın 2.443,820
%0.31
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dikkat! Yarın grev var

Dikkat! Yarın grev var

Karabağlar Belediyesi'nde 900 işçiyi kapsayan toplu sözleşme krizi çözülemedi. Gözler greve sayılı saatler kala belediye ile sendika arasında yapılacak son görüşmeye çevrilirken, bugün de anlaşma sağlanamazsa tüm işçiler süresiz iş bırakacak ve yarın sabahtan itibaren ilçede hayat duracak. O ilçede hayat duracak

  • Ege Postası
  • 30.01.2017 - 12:08

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Karabağlar ilçesinde belediye ile sendika arasında yaşanan zam çıkmazı sonrasında uzlaşma sağlanamadı grev adım adım geliyor. 915 işçi yarın sabahtan itibaren greve çıkmaya hazırlanıyor.

ADIM ADIM GREVE: SON 20 SAAT

Karabağlar'da bir süredir devam eden grev bilmecesi yarından itibaren hayatı olumsuz etkileyecek. Karabağlar Belediyesi'ne bağlı KARBEL A.Ş. çalışanı 915 personel yarın 08:30'dan itibaren greve gidecek. Belediyede örgütlü bulunan yetkili DİSK Genel-İş Sendikası grev hazırlıklarını tamamlarken, gözler taraflar arasında yapılacak olası bir görüşmeye çevrildi. İlçe belediyesinin idari hizmetler, park ve bahçeler, temizlik işleri, fen işleri gibi birimlerini kapsayan yeni dönem toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde yaşanan tıkanma bugün de giderilemediği takdirde birçok temel hizmet kesintiye uğrayacak ve ilçede adeta hayat duracak.

GREV OLURSA İLÇEYİ NASIL ETKİLEYECEK'

Geçtiğimiz ay grev yapacağını ilan eden sendika ile belediye yönetimi arasında uzlaşmazlık devam eder ve kriz bugün de çözülemezse işçiler yarından itibaren süresiz olarak iş bırakacak ve yaşanan kriz vatandaşı vuracak. Buna göre, ilçedeki temizlik hizmetleri kesintiye uğrayacak ve çöpler toplanmayacak, park, bahçe ve bulvar gibi alanların bakımı yapılmayacak, vatandaşlara hizmet veren birçok idari birim çalışanı iş bırakacak, sokak ve caddelerdeki tadilat, bakım, asfaltlama gibi faaliyetler kesintiye uğrayacak.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.