Dolar 32,5919
%0.36
Euro 34,8601
%0.37
Altın 2.504,820
%0.82
Bist-100 9.680,00
%1.63

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dikmen: Demokrasimize birlikte sahip çıkalım

Dikmen: Demokrasimize birlikte sahip çıkalım

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Misket Dikmen, 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde açıklama yaparak hain teşebbüsü bir kez daha kınadıklarını açıkladı.

  • Ege Postası
  • 15.07.2017 - 10:09

Bu hain girişimin amacının laik demokratik Türkiye Cumhuriyeti'ni yıkmak olduğunu kaydeden İGC Başkanı Dikmen, yaptığı yazılı açıklamada şunları vurguladı:

“Bu darbe girişimi eğer başarılı olsaydı TBMM yok sayılacak, demokrasi rafa kaldırılacak, ülkemiz uçuruma sürüklenecekti. 15 Temmuz gecesi bu kanlı girişime karşı Türk halkı, meclisiyle, medyasıyla, emniyet güçleriyle, şerefli Türk askerleriyle tek ses, tek yürek oldu. Türk medyasının tamamı korkusuzca darbecilere direndi. Basın, kamuoyunu doğru bilgilendirerek ve örgütleyerek darbecilerin planlarının suya düşmesini sağladı. Türk halkı bir bütün olarak demokrasisine sahip çıktı.

Bu gibi hain girişimlerin bir daha olmamasını sağlamanın tek yolu daha fazla demokrasi, daha fazla özgürlüktür. Bu bağlamda bir yıldır devam eden ve artık kamu vicdanında rahatsızlıklara neden olan OHAL'den vazgeçilmeli, ülkemiz hızla normalleşme yoluna girmelidir. Darbe girişimini yapan FETÖ terör örgütü ile mücadele sulandırılmadan kararlılıkla sürdürülmelidir. Bu süreç içerisinde iktidar, temel hak ve hürriyetlerin kullanımı konusunda azami özen ve dikkati göstermelidir. Medya kuruluşları, gazeteciler, akademisyenler ve muhalif duruşa sahip yurttaşlara yapılan baskılar son bulmalı, OHAL derhal kaldırılmalıdır.

Gelin 15 Temmuz gecesi olduğu gibi demokrasimize birlikte sahip çıkalım. Bu yolda yaşamını yitiren şehitlerimize borcumuzu ödeyelim.”

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.