Dolar 32,5520
%0.02
Euro 34,8913
%0.07
Altın 2.429,190
%-0.04
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dilekçeler özel kuryeyle gitti

Dilekçeler özel kuryeyle gitti

Yüksek Askeri Şûra’nın (YAŞ) 2 Ağustos Çarşamba günkü toplantısında, kuvvet komutanları değiştirilmiş ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na koramiral rütbesindeki Adnan Özbal atanmıştı.

  • Ege Postası
  • 06.08.2017 - 17:11

Bu atama Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na getirileceği konuşulan Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele’yle ilgili bir belirsizliğe neden olmuştu. Kösele ise yakın çevresine “TSK’ya sorun çıkarmam” diyerek emekliliğini isteyeceğinin sinyalini vermişti. Kösele, emeklilik dilekçesini komutanlığına bağlı özel kurye ile gönderdi. Deniz Kuvvetleri’ne ulaşan emeklilik dilekçesinin en geç yarın Milli Savunma Bakanlığı’na (MSB) iletilerek işleme konulması bekleniyor. Kösele, 30 Ağustos’a kadar izinli sayılacak ve 1 Eylül’den itibaren de emekliye ayrılmış olacak.

TEAMÜL TEPKİSİ

Kösele gibi Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Hasan Şükrü Korlu da aynı yöntemle emeklilik dilekçesini gönderdi. Koramiral Korlu, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na atanan Koramiral Adnan Özbal’dan daha fazla kıdeme sahipti. Korlu’nun teamüllerin dikkate alınmamasına tepki olarak emekliliğini istediği ileri sürüldü. Bu durumda Deniz Eğitim ve Öğretim Komutanı Koramiral Ercüment Tatlıoğlu’nun, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanlığı veya Donanma Komutanlığı için öne çıkacağı iddia ediliyor. Söz konusu istifaların işleme konulmasından sonra TSK’da önümüzdeki haftadan itibaren yeni görev atamalarının yapılması bekleniyor. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.