Dolar 32,4908
%-0.15
Euro 34,9264
%0.28
Altın 2.436,000
%0.53
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dilekçi disiplin istedi

Dilekçi disiplin istedi

CHP PM eski Üyesi Berrin Gürçay Dilekçi delege seçimleri sürecinde Konak İlçe Başkanı Şakir Başak ile ilçe binasında yaşadığını iddia ettiği tartışmayı yazdığı bir dilekçe ile il yönetimine taşıdı. Dilekçi, Başak’ın disipline sevkini istediği dilekçesinde odada bulunan kişileri de tanık gösterdi. PM eski Üyesi şiddet iddiasını il yönetimine taşıdı

  • Ege Postası
  • 09.10.2017 - 15:23

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI - CHP PM eski Üyesi Berrin Gürçay Dilekçi Konak İlçe Başkanı Şakir Başak'ın kendisine sözel şiddet uyguladığını belirterek CHP Genel Merkezi'ne  yaptığı şikayeti İl Başkanlığına da gönderdi. Genel Merkez’e yazılı dilekçe ile başvuran Dilekçi “İzmir Konak'ta yapılan delege seçimleriyle ilgili İlçe Başkanı'na yaptığım ziyarette uğradığım mağduriyeti ekteki dilekçe ile İl Başkanlığına bildirdim. Bana uygulanan 'Sözel Şiddet' konusunda İlçe Başkanı Şakir Başak'tan şikayetçiyim” sözlerine yer verdiği dilekçeye ek olarak yazdığı yeni dilekçesinde odada bulunan partilileri de tanık olarak gösterdi. 

CHP PM eski Üyesi ile İlçe Başkanı'nın 'liste' kavgası

Dilekçesinde partiye aidat yatırmak için gittiğini ve ilk dilekçesinde ayrıntısıyla anlattığı konunun incelenmeisni isteyen Dilekçi tüzüğün 70/A maddesinin b bendine göre Başak’ın disipline sevk edilmesini istedi. Dilekçi, dilekçesinde şu sözlere yer verdi;

“CHP İzmir İl Başkanlığı’na 2017/173 sayılı yazınıza cevaptır:

23 Eylül tarihinde Konak İlçe Başkanlığı’na aidatımı yatırmak için gittim. Hatta eşim kapının önünde  arabada bekliyordu. Üyesi olduğum ilçe binasına girince Başkanın odasının kapısı açıktı. Merhaba demek için girdiğimde M. Şakir Başak, İlçe eski Sekreteri Mehmet Kayhan Günal, İlçe Yönetim kurulu üyeleri Yılmaz Sunam, Taşkın Kaygusuz ve ismini bilemediği uzun boylu bir gençle sohbet ediyordu. Doğal olarak “merhaba” diyerek ellerini sıktım ve oturdum. Çünkü onlarda benim uzun yıllardır tanıdığım ve konuştuğum partimin emektarlarıydı. Zaten Mehmet Kayhan Günal konuşurken benim Parti Meclisi üyesi iken kendilerine nasıl destek olduğumu, her sorunlarında yanlarında olduğumu ve kapımın  herkese açık olduğunu söyledi. Keza Taşkın Kaygusuz da öyle.

Daha önce dilekçemde detaylarını belirttiğim gibi Konak İlçe Başkanı Şakir Başak tarafından şahsıma yönelik sözlü taciz ve darba yönelik teşebbüste bulunulmuştur.

Yukarıda belirttiğim ilçe yöneticileri dahil 4 kişi Başkan Başak’ın fiili saldırısı karşısında kendisini çok zor zapt etmişler ve zorla çekerek yan odaya götürmüşlerdir. Bu arada Sekreter Ruşen Yılmaz’ın koridorda koşuşturduğunu ve yüz ifadesinden çok korktuğunu belirtmek isterim. 

Daha fazla mağdur olmamam için Mehmet Kayhan acilen beni aşağıya indirmiş ve böyle bir olay yaşandığı için  üzgün olduğunu belirterek özür dilemiştir. Sonra o durumuma arabada bekleyen eşim tanık olmuştur.

Geçmiş dönemlerde  çeşitli organlarda görev almış. Eski bir Parti Meclisi üyesi olarak şahsıma uygulanan fiili saldırının görev ve sorumluluk ve üyelikle bağdaşmayan tutum  ve davranışlarda bulunulduğu  gerekçesiyle Konak İlçe Başkanı M. Şakir Başak’ın Parti Tüzüğümüzün 70/A maddesini b bendine göre disiplin kuruluna sevkini arz ederim.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.